Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Kuvano teleće mesoKuvano teleće meso
22. jun
Teleće grudi se stavljaju u odgovarajuću posudu, prelivaju se sa 6 čaša vrele vode, posole se. Dodaje se koren peršuna, kuva se na tihoj vatri, i stalno se skida pena....
Teleće meso sa pavlakomTeleće meso sa pavlakom
20. jul
Teleće meso sa pavlakom je mnogo ukusno....
Marinada za teleće mesoMarinada za teleće meso
16. jul
Svi začini se promešaju dobro zajedno sa vinom i maslinovim uljem. Dobija se dobra marinada, u kojoj je dobro da držite teletinu bar 10 sati. Daje dobar ukus i krhki izgled....
Teleće meso sa leblebijamaTeleće meso sa leblebijama
08. dec.
Zagrevamo ulje i zapržimo isečeno meso. Nakon toga dodajemo sitno isečen luk, isečene šargarepe i sve ostavljamo da se izdinsta. Nakon toga dodajemo i paradajz pire, alevu papriku i leblebije (prethodno natopljene u vodi...
Teleće meso sa alevom paprikomTeleće meso sa alevom paprikom
20. sep.
Ispržite sitno isečen luk u masti dok ne požuti. Dodajte meso isečeno na kocke, ispržite. Dodajte alevu papriku, sipajte bujon, posolite i izdinstajte. Pred kraj dinstanja dodajte pavlaku....
Teleće meso na baštovanski načinTeleće meso na baštovanski način
14. januar
U odgovarajuću posudu stavljamo sitno isečen luk. šargarepu, krompir i paradajz. U njih dodajemo grašak, maslac i 300 ml vode. Odozgo stavljamo meso isečeno na parčiće i ostavljamo da se dinsta dok ne ostane na masnoći...
Sušeno teleće meso (lak recept)Sušeno teleće meso (lak recept)
23. nov.
Beleška: Meso na slici je od domaćeg telećeg mesa; sušeno je na severnoj terasi pri temperaturi od oko i ispod 0 stepeni 6 dana. Po istom receptu može da se napravi i svinjsko meso....
Marinada sa rakijom za teleće mesoMarinada sa rakijom za teleće meso
01. okt.
Promešajte dobro smesu i prelijte teleće meso. Ostavite da se marinira bar 2 sata na hladnom u pokrivenoj posudi. Sastojci za marinadu su dovoljni za pola kilograma teletine....
Teleće meso sa krompirom i dunjamaTeleće meso sa krompirom i dunjama
04. mart
Operemo meso i isečemo na komade. Pržimo u ugrejanom ulju 3-4 minuta. Nakon toga izvadimo meso. U istoj masti dinstamo krupnije isečen luk i šargarepu. Kad se izdinstaju dodajemo i meso. Dodajemo alevu papriku i paradajz...
Suvo teleće meso na jermenski načinSuvo teleće meso na jermenski način
17. januar
Sečemo teleće meso na odgovarajuće komade, preporučuje se teleći kontra file. Uzimamo jednu veliku posudu ili mali lavor, na dno poređamo sitno drveće da sok teče na mesto odozdo i da se ne dodiruje sa mesom....
Domaće teleće suvo mesoDomaće teleće suvo meso
17. avgust
Teleče suvo meso je gotovo kad promeni boju. Ovaj proces zavisi od vlažnosti vazduha i temperature. U povoljnim uslovima, do dve nedelje suvo meso bi trebalo biti gotovo....
Teleće meso sa pirinčem i pečurkama u rerniTeleće meso sa pirinčem i pečurkama u rerni
22. nov.
Meso se skuva oko 2 sata sa lovorovim listovima i malo bibera. Pirinač se očisti i opere, nakon toga se zaprži umalo ulja. U njega se dodaju isečen na sitno luk, narendana šargarepa i pečurke isečene na krupno. Dinstaju...
Teleće mleveno meso sa paprikama i pečurkamaTeleće mleveno meso sa paprikama i pečurkama
13. okt.
Sitno iseckajte luk i beli luk, očistite paprike od semenki i isecite na kockice, pečurke na polumesec. Ugrejte ulje u dubokom tiganju na umerenoj temperaturi i dinstajte luk oko 3-4 minuta. Dodajte mleveno meso, pržite...
Teleće mleveno meso na marokanski način sa kuskusomTeleće mleveno meso na marokanski način sa kuskusom
10. sep.
Ugrejte maslinovo ulje na umerenoj temperaturi. Dinstajte prethodno iseckan luk oko 5 minuta ili dok ne omekša. Dodajte mleveno meso i začine. Pržite i pritiskajte kašikom dok se mleveno meso ne izmrvi, oko 8-10 minuta...
Kako da teleće meso isečemo na šnicle?Kako da teleće meso isečemo na šnicle?
26. dec.
Ali, istina je da kod nas ne postoji tradicija pripreme i konzumiranja telećeg mesa. Evo zbog čega je važno da naučimo osnovna pravila kako se seče teleće meso za šnicle....
Teleće šnicleTeleće šnicle
21. sep.
Meso se seče na kriške i istuca se. Nakon toga se pravi sos od ulja, soli, peršuna, belog luka, aleve paprike i bibera i pasira se sve zajedno. Posle se u veluiko posudi dobro promeša meso i marinada i ostavlja se da...
Teleće pihtijeTeleće pihtije
11. jul
Kolenica se opere i stavi cela u ekspres lonac. Dodaju se šargarepe i začini. Nalije se hladna voda i stavi se da vri u ekspres loncu. Nakon što lonac zapišti, prebaci se na tihu vatru i vri 1, 5 do 2 sata. Skloni se sa...
Meso BivolaMeso Bivola
16. okt.
Meso bivola (bivolje meso) se dobija od krupnih sisara - bivola. Ovoj porodici sisara pripada veliki broj vrsta, a neke od njih su i izumrle. Kao i goveda, bivoli pripadaju porodici Artiodactyla. Ove životinje su prepoznatljive...
Meso AjkuleMeso Ajkule
22. sep.
Meso sa ukusom opasne morkse grabljivice - to je meso ajkule. Meso ajkule se sa sigurnošću neće mnogima dopasti, ali, svakako, vredi da se proba. Sastav mesa ajkule Meso ajkule sadrži belančevine, male količine ...
Goveđe MesoGoveđe Meso
04. avgust
Kao namirnica govedina je poznata još od davnina. Rimljani, Nemci i Kartaginjani su gajili ovu vrstu stoke i koristili su je na najrazumniji mogući način. Danas svaka zemlja gaji na svoj način i prilagođava svojim uslovima...
Guščije mesoGuščije meso
02. sep.
Guščije meso se dobija od ptica, poznate kao guske (Anser). Guske pripadaju porodici Anatidae, a ima ih u Evropi, Aziji, Africi, Severnoj i Južnoj Americi. Još od davnina su ljudi gajili različite vrste gusaka i koristili...
Meso JelenaMeso Jelena
05. jun
Meso jelena je veoma cenjeno, neverovatno ukusno i hranljivo meso, koje može biti ili od divljih jelena ili onih domaćih, tj. odgajanih. Za razliku od drugih mesa, meso jelena se obično opisuje kao meso sa punim, jakim...
Teleće burger pljeskaviceTeleće burger pljeskavice
09. sep.
Stavljate teleće burgere i paradajz. Stavite još majoneza i dodajte luk. Poklopi se poklopcem zemičke i umetne drveni ražnjić radi lakšeg konzumiranja telećih burger pljeskavica....
Punjene teleće šniclePunjene teleće šnicle
21. sep.
Napravite otvore u šniclama i stavite unutra parčiće šunke, pečurke izdinstane u maslacu i zatvorite pažljivo otvore, pričvršćivajući ih čačkalicama. Posolite šnicle i potopite ih u smesu, pripremite jaje, brašno kašiku...
Pikantne teleće ćuftePikantne teleće ćufte
05. feb.
Odvojite žulice od mesa, isecite ga na komade i sameljite na mleveno meso. Stavite mleveno meso u duboku posudu i dodajte gotovo mleveno meso. Razbijte jaje, dodajte sitno iseckan crni luk, kiselo mleko i začine. Lepo...