Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Testo za fokačuTesto za fokaču
11. feb.
Izvadite ga iz posude, radnu površinu pospite sa malo brašna i mesite testo 10 minuta. Po potrebi pospite sa po malo brašna. Gotovo testo ostavite da nadođe na toplom u nauljenoj posudi, pokriveno krpom....
Testo za HaluTesto za Halu
29. okt.
U ovoj etapi testo je lepljivo i ukoliko je potreno, posipamo brašno, ali bez preterivanja, zato što je cilj da ostane relativno meko....
Testo od lukaTesto od luka
27. okt.
Uzimamo odgovarajuću posudu i počinjemo da spremamo testo. Sipamo brašno i po sredini stvaramo udubljenje....
Testo za štrudluTesto za štrudlu
03. sep.
Malo po malo dodajemo ostali deo brašna i mesimo testo. Testo premazujemo s malo ulja i ostavljamo ga na sobnoj temperaturi na 15 minuta....
Testo iz frižideraTesto iz frižidera
06. okt.
Zamesimo meko testo. Ostavljamo da stoji 20 minuta. Posle možemo raditi sa njim odmah ili da ga stavimo u namazanu kesu u frižider i da pripremamo sledećeg dana....
Testo sa maslacemTesto sa maslacem
13. feb.
Mesi se brzo da se dobije tvrdo testo. Mrvice se skupljaju i oblikuju se u loptu. Uvijaju se u najlon i ohlade se u frižideru sat vremena....
Testo za dekoracijuTesto za dekoraciju
06. sep.
Ovaj tip testa možete koristiti i sirov na pogačama ili tortama, ali možete i sušiti u rerni na 45-50 stepeni oko 20 minuta....
Testo za korneteTesto za kornete
12. maj
Počnite da dodajete brašno i zamesite testo da može da se razvije. Ostavite testo da odstoji malo, nakon toga ga razvijte u tanki list. Od lista se seku trake širine oko 2 cm....
Testo za krofneTesto za krofne
10. avgust
Gotov testo za krofne se razvlači na koru debljine 1 cm i čašom se seku krugovi u njemu. Krugove ostavljamo da nadođu ponovo, dok se ne udvostruče....
Testo za sveTesto za sve
18. sep.
Umesite meko, elastično testo, koje se ne lepi po prstima. Nauljite plastičnu kesu sa malo ulja i stavite testo u nju. Ostavite testo u kesi da naraste na toplom mestu oko jednog sata....
Univerzalno testo u mini pekariUniverzalno testo u mini pekari
26. jul
Uključite na program za testo. Kod mene je 90 minuta. Testo možete koristiti za pice, doručke, pogače, hleb itd....
Super testo u mini pekariSuper testo u mini pekari
22. maj
Uključite na program testo, koji je oko 1.30 minuta. Kad završi, izvadite iz posude i pripremite pice, mekike itd....
Originalno testo za picuOriginalno testo za picu
11. januar
Kada testo postane tvrdo i prestane da se lepi, udara se o radnu površinu nekoliko puta....
Pica testo od spanaćaPica testo od spanaća
25. mart
Pustiti da testo odmori 120 minuta. Razvući testo i sa 2-3 kašike pelata premazati, dodati isečene štapiće tikvice, isečene šampinjone, kukuruz zrno, isečenu papriku i polovine čeri paradajza....
Klasično testo za medenjakeKlasično testo za medenjake
18. okt.
Testo za medenjake se uvija u streč foliju i ostavlja se na 1-2 sata u frižideru dok se ne stegne....
Testo za ukrašenu pogačuTesto za ukrašenu pogaču
04. januar
Kada je spremno za mešenje, izvadimo ga i mesimo dok se ne dobije veoma meko i glatko testo. Ostavimo pokriveno krpom ili folijom da se diže na toplom oko 40-50 minuta....
Domaće testo za testeninuDomaće testo za testeninu
30. avgust
Nakon što se umesi testo za pastu, razvije se tako da se providi. Italijani govore da testo treba da bude toliko razvijeno da možete da pročitate ljubavno pismo kroz njega!...
Testo za slani tartTesto za slani tart
22. maj
Testo za slani tart je gotovo....
Lisnato testo sa višnjamaLisnato testo sa višnjama
06. april
Lisnato testo treba da se odledi, pa njega izvadite iz zamrzivača sat vremena pre nego što počnete sa pripremom. Testo rastanjite oklagijom iseći na pravugaonike. Puniti ih filom i zatvoriti....
Testo od ražanog kvasaTesto od ražanog kvasa
17. feb.
Pazite da vaš uređaj bude dovoljno jak za to, pošto testa su testa sa kvasom mnogo gušća i teža, bar kod mene je mnogo teško, čak i kod meškeg testa....
Testo sa neverovatne pogačeTesto sa neverovatne pogače
02. mart
Oblikujemo (mesimo) meko testo za pogače. Nakon što je gotovo testo za neverovatne pogače biramo model pogače i pravimo je. Namažemo jajetom i pečemo na 180 stepeni....
Standardno testo za đevrekeStandardno testo za đevreke
14. feb.
Od ovog testa oblikujemo đevreke....
Keto testo za picuKeto testo za picu
15. feb.
Sve sastojke pomešajte i mešajte dok se ne dobije glatko testo za picu. Na nabrašnjenoj površini oblikujte testo u loptu. Uvijte loptu od testa u foliju i ostavite na 30 minuta u frižideru....
Obično testo za picuObično testo za picu
15. april
Dodajte aktiviran kvasac i zamesite elastično testo, a na kraju zamesite dodavajući maslinovo ulje. Mesi se oko 8-10 minuta i oblikuje se u loptu....
Brzo testo za prlenkeBrzo testo za prlenke
13. feb.
Stavite sve sastojke za brzo testo za prlenke u posudu i zamesite - treba da bude glatko i meko testo. Oformite loptice, uvijte krpom i ostavite 15 minuta da odstoje. Razvucite rukama svaku lopticu....