Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Tongkat AliTongkat Ali
03. januar
Štetnost Tongkat Alija Efekti Tongkat Alija još uvek nisu dobro ispitani, pa bi trebalo biti oprezan što se tiče konzumacije....
Jednostavan, ali ukusan tiramisuJednostavan, ali ukusan tiramisu
02. okt.
Izmešajte maskarpone sir sa šećerom u prahu. Mutite u drugoj posudi pavlaku i izmešajte je sa vanilom - pomešajte je sa maskarpone sirom. Uzmite piškote, umočite ih u marsalu na nekoliko sekundi i zatim ih poređajte...
Ali Nazik Etli kebapAli Nazik Etli kebap
07. april
Na ringli sam ispekla 7-8 tanjih patlidžana, pa sam ih prodinstala u šerpi, kako bi se lakše ogulili ( pogledajte slike). Sitno sam ih iseckala i dodala im 500 g ceđenog kiselog mleka, so, presovani beli luk i nekoliko...
Ali Nazik sa tikvicama i grilovanim mesomAli Nazik sa tikvicama i grilovanim mesom
10. april
Tikvicu operemo i isečemo po dužini, širina ne više od 2 cm. Podlaže termičkoj obradi na koji god način želite. Ja volim da pečem na 250 stepeni dok ne omekša, namazan sa malo maslaca ili ulja. Meso sečemo na male komade...
Ali nazik sa mlevenim mesom i povrćemAli nazik sa mlevenim mesom i povrćem
17. april
Meso sameljite sa mašinom za mlevenje. U tiganj sipajte ulje i ostavite ga da se zagreje. Propržite mleveno meso, tako da mešate dok se ne usitni i ostane samo na masnoći. Dodajte iseckan luk, paprike i ljutu papriku....
Amarant - malo, ali veoma korisno zrnoAmarant - malo, ali veoma korisno zrno
09. jul
Amarant je poznato još iz doba asteka. Međutim, oni nisu koristili žitaricu za ishranu. Oni su biljci prepisivali mnogo magičnih svostava. Španski okupatori su se plašili ove obožavane biljke u bojama duge i probali su...
Fizalis - malo poznat, ali veoma koristanFizalis - malo poznat, ali veoma koristan
13. maj
1
Fizalis je malo poznato voće kod nas. Za njegove ukusne i zdrave prednosti se odavno zna u Americi. Poznat je još kao paradajz u ljuski, meksički paradajz, jevrejska jagoda, carigradsko grožđe, trešnja sa zemlje. Fizalis...
Dijeta Japansko čudo - drastična ali efikasnaDijeta Japansko čudo - drastična ali efikasna
19. jul
Japansko čudo je dijeta koja traje tačno dve sedmice. Ima nekoliko pravila koja treba ispoštovati, pre nego što počnete sa dijetom. Kafa se može zameniti čajem, ali je obavezno da bude bez šećera. Osim toga, za vreme...
Laka dijeta za sporo, ali sigurno mršavljenjeLaka dijeta za sporo, ali sigurno mršavljenje
22. jun
Svi smo probali da budemo u formi za kratko vreme. Ne jedemo, konzumiramo smao tečnosti i za nekoliko dana skinemo suvišne kilograme. Međutim, posle nekog vremena se oni kao bumerang vraćaju. To je tako, jer kratkotrajna...
Pečena bundeva za bebe, dijabetičare, ali i one koji to nisuPečena bundeva za bebe, dijabetičare, ali i one koji to nisu
31. okt.
Bundeva se opere, iseče nakomade i očisti od semena. Stavlja se na pleh obložen papirom za pečenje i peče u rerni dok omekša. Još uvek se ni sa čim ne preliva. Vreme pečenja zavisi od debljine i veličine komada bundeve...
Dijeta za sporo, ali trajno mršavljenje: 1 kilogram manje nedeljnoDijeta za sporo, ali trajno mršavljenje: 1 kilogram manje nedeljno
26. feb.
Svi znamo da, kako bismo sačuvali skinute kilograme potrebno je oni da se skidaju polako i postepeno, i takođe da ne izbegavamo hranu, da se hranimo zdravo i sa korisnim i kvalitetnim proizvodima. To znači da ne treba...
PomeloPomelo
13. jun
Najpre drveće sočnog citrusa raste na ostrvima Tonga i Fidži. U Kini je pomelo postao poznat oko 100. godina p.n.e....
Hrana kod nadraženog stomakaHrana kod nadraženog stomaka
25. dec.
/undefined Kod nadraženog stomaka hrana treba da bude pasirana ili proceđena kroz đevđir drvenom kašikom do konsistencije kuvanog griza i treba da se priprema na pari ili sa vodom. Unos hrane je u malim porcijama 6-8...
Palačinke za početnikePalačinke za početnike
12. april
Obično svi pravimo palačinke odokativno, ali evo recepta za početnike, ali i one koji ne prepuštaju ništa slučaju. Sa ovim receptom uspeh je zagarantovan! Sastojci se umute mikserom. Testo deluje retko, ali tako treba...
12 namirnica koje sadrže iznenađujuće mnogo ugljenih hidrata12 namirnica koje sadrže iznenađujuće mnogo ugljenih hidrata
07. dec.
Mislite da počnete dijetu sa niskim sadržajem ugljenih hidrata? Ako je tako, verovatno znate da treba da odustanete od neke hrane, kao što je pica, testenina, hleb i krompir. Ali postoji i druga hrana koja je bogata...
Kulinarsko putovanje u Španiji: Vrste tapasaKulinarsko putovanje u Španiji: Vrste tapasa
25. jun
Kao što je u orijentalnoj kuhinji prihvaćeno da na trpezu budu servirane različite vrste predjela, tako su i Španci prihvatili taj ritual, ali kod njih on nosi naziv tapas. Tapasi su raznorazne salate, kobasice, riblji...
Zabranjene namirnice kod steatoze jetre?Zabranjene namirnice kod steatoze jetre?
18. jul
Steatoza jetre je oboljenje poznato i kao masna jetra. To je oboljenje metabolizma, koje se karakteriše odlaganjem velikih količina masnoća u jetri. Osobe sa masnom jetrom treba da vode mnogo računa o svojoj ishrani....
Kako da nam se ne lepi pirinačKako da nam se ne lepi pirinač
18. feb.
U svetu kulinarstva postoji nekoliko stvari koje su "vrh" vrhova. Pirinač i njegovo deljenje na zrna sigurno nije jedno of tih stvari, ali ipak njegovo stalno lepljenje je neprijatno za estetski izgled jela. Postoji...
Najkorisnije ribeNajkorisnije ribe
30. nov.
Kategorija „najkorisnija“ se pripisuje mnogim namirnicama, najčešće povrću i voću, tu i tamo mlečnim proizvodima i mesu, ali izgleda da riba ostaje pomalo u drugom planu i nekako je zanemarena, bar u našoj tradicionalnoj...
Ključ ka mršavljenju! Obratite pažnju na vrstu kalorija koje unositeKljuč ka mršavljenju! Obratite pažnju na vrstu kalorija koje unosite
10. mart
Da li ste se nekad zapitali zašto vežbate redovno, a imate minimalan ili čak nikakav rezultat? Jasno je, svako ko želi da skine višak kilograma zna, da zbog toga mora da kombinuje raznovrsnu hranu sa fizičkim aktivnostima...
Kruti SmrčakKruti Smrčak
13. jun
Kruti smrčak (Morchella esculenta) je ukusna jestiva pečurka. Kruti smrčak je pečurka nemačkog porkla, ali se sreće i u našim zemljama. Smatra se da ima jake osobine afrodizijaka, a čak je Kazanova jeo svaki dan kruti smrčak...
Čime da zamenimo pirinač u jelima?Čime da zamenimo pirinač u jelima?
06. okt.
Da se ​​ne biste zapitali zašto bi morali da zamenite pirinač u obrocima drugim namirnicama, pojasnićemo da je reč samo o belom rafinisanom pirinču. Za razliku od prirodnih vrsta pirinča, on je prerađen i ne sadrži...
Kako da čuvamo brokoli?Kako da čuvamo brokoli?
04. dec.
Sa niskim sadržajem kalorija, ali bogatstvom vitaminima iz B grupe, vitaminom C, provitaminom A, vlaknima, gvožđem, kalijumom, magnezijumom, fosforom itd. brokoli je među najzdravijim povrćem za jelo. U svom prirodnom...
Gajenje mente u saksijiGajenje mente u saksiji
11. april
Menta osvežava ukus hrane i veoma je korisna za varenje. To je jedna od najpopularnijih i najkorisnijih biljaka. Može se gajiti u bašti, ali dobro raste i u saksijama. Reći ćemo vam kako da gajite mentu u saksiji na...
6 načina da jedete avokado da biste bili zdravi i vitki!6 načina da jedete avokado da biste bili zdravi i vitki!
13. maj
Donedavno su skoro svi smatrali avokado previše egzotičnim voćem za nas, danas su svi veoma željni da konzumiraju avokado. Čuli su da, iako kalorično voće, avokado donosi mnoge koristi za zdravlje čoveka. Zbog bogatstva...