Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Tonka pasuljTonka pasulj
16. avgust
Koristi od tonka pasulja Ulje od tonka pasulja je korisno i smatra se da je veoma dobro sredstvo za ligamente. Ovo ulje se dobro slaže sa ulje od makadamije....
Pasulj u kukeruPasulj u kukeru
14. jul
Pasulj u kukeru je gotov....
Beli pasulj u đuvečariBeli pasulj u đuvečari
27. mart
U posudi rastvorimo alevu papriku sa malo vrele vode i prelivamo beli pasulj, koliko da ga lepo porike. Stavljamo poklopac na đuvečaru i stavljamo u rernu. Pečemo pasulj dok ne bude gotov na 150 stepeni....
Pečeni pasulj u đuvečariPečeni pasulj u đuvečari
22. dec.
Za ovaj pasulj u đuvečari sam pasulj namočila u hladnoj vodi preko noći, zatim ga prokuvala i promenila prvu vodu. Kuvala sam još malo dok se pasulj malo ne skuva....
Šareni pasulj u rerniŠareni pasulj u rerni
23. dec.
Dobijenu smesu dodajemo u već skuvani pasulj i sve sipamo u duboku tepsiju. Pasulj pečemo u rerni otprilike 35-40 minuta. Jelo poslužujemo sa sitno naseckanim peršunom....
Ukusan pasulj u đuvečariUkusan pasulj u đuvečari
26. maj
Pasulj se opere i preliva sa hladnom vodom. Tako se natapa oko šest sati. Nakon toga se voda prosipa, sipa se nova i dodaje se jedna kašičica sode....
Zreo pasulj u đuvečariZreo pasulj u đuvečari
24. dec.
Pasulj se natiopi u vrućoj vodi nekoliko sati, dok se ne nabora i upije vodu. Sipa se voda u šerpu, zajedno sa pasuljem, sačeka se da se stvori pena i da provri i ta voda se baca, a pasulj se procedi i isplakne....
Prženi pasulj u tiganjuPrženi pasulj u tiganju
29. maj
Odmah sipajte proceđeni pasulj i promešajte dobro. Dodajte njegovu sopstvenu čorbu dok pasulj ne bude prekriven njom....
Keksići od badema sa mahlepom i tonka pasuljemKeksići od badema sa mahlepom i tonka pasuljem
13. sep.
Na fotografijama sam snimila kako izgledaju tonka zrna....
Pasulj sa krompiromPasulj sa krompirom
01. nov.
Nakon toga izvadite unutrašnjost i napunite smesom od pasulja. Po želji možete posuti kačkavaljem i vratiti u rernu na još 10 minuta....
Pasulj iz TrakijePasulj iz Trakije
01. okt.
Prokuvan pasulj sipajte u đuvečaru - sipajte jedan red pasulja, jedan red proprženog luka, so i alevu papriku. Završite pasuljem bez luka i pospite celerom i nanom. Sipajte vodu - da pokrije pasulj....
Pasulj sa piletinomPasulj sa piletinom
11. april
Dolijte malo vode u kojoj ste skuvali pasulj i poklopite. Ostavite na tihoj vatri da se prodinsta i omekšaju bataci i povrće....
Pasulj sa ćufticamaPasulj sa ćufticama
23. mart
U drugom tiganju s malo masnoće ispržite isečeno povrće za pasulj (luk, papriku, šargarepu). Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni. Sipajte pasulj u posudu za pečenje i u njega dodajte narendan paradajz....
Pasulj sa kobasicomPasulj sa kobasicom
17. januar
Pasulj dobro skuvajte, a vodu mu promenite nakon što dvaput proključa. Neka se kuva oko sat vremena na umerenoj vatri. Povrće sitno iseckajte i zajedno sa začinima i uljem ih stavite u pasulj....
Pasulj sa mesomPasulj sa mesom
10. mart
Pasulj potopite na nekoliko sati u vodu da bi se lakše i kraće kuvao. Kad pasulj nabubri, operite ga i stavite u šerpu sa vodom da provri....
Pasulj sa pirinčemPasulj sa pirinčem
01. nov.
Prebacite pirinač sa povrćem u odgovarajući pleh, dodajte pasulj i začinite čubrom, nanom i posolite. Dolijte 1-2 šolje vode od pasulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
Ukusan zreo pasulj u rerniUkusan zreo pasulj u rerni
19. mart
Pasulj se stavlja u rernu i peče se na 200 stepeni dok se sos ne zgusne (oko 60 minuta). Nek vam je ukusan ovaj zreli pasulj u rerni....
Seoski pasulj u zemljanom loncuSeoski pasulj u zemljanom loncu
12. dec.
Pasulj operite i potopite u vodu uveče. Sutradan promenite vodu i dolijte novu. Stavite pasulj da se kuva. Čim voda proključa, sačekajte 5-10 minuta i ponovo zamenite vodu. Prebacite pasulj u zemljani lonac....
Pasulj u rerni sa ćufticamaPasulj u rerni sa ćufticama
10. avgust
Prelijte zapršku preko pasulja i promešajte. Dok se pasulj kuva, mleveno meso se pomeša sa začinima. Oblikujte ćuftice i poređajte ih u pleh sa pečenim pasuljem....
Posni pasulj u glinenoj posudiPosni pasulj u glinenoj posudi
13. jul
1
Operemo i potopimo pasulj na 12 sati. Promenimo vodu i stavljamo ga da probri, odvojimo penu koja se stvorila i prosipamo prvu vodu. Operemo pasulj mlakom vodom i stavljamo u glinenu posudu....
Beli pasulj s pečenim paprikamaBeli pasulj s pečenim paprikama
06. jun
Kuvamo na tihoj vatri dok ne bude gotov pasulj. Na kraju se dodaje so po ukusu, origano i začin za beli pasulj. Serviramo kuvano jelo sa kiselim krastavčićima ili salatom od paradajza!...
Tradicionalni pasulj u zemljanom loncuTradicionalni pasulj u zemljanom loncu
10. feb.
Ostaviti pasulj da provri i nakon 30 minuta dodati luk, šargarepu i paprike. Kuvati pasulj na niskoj temperaturi oko 3 i po - 4 sata. Kada omekša pasulj i povrće, dodati so, paradajz i začine....
Beli pasulj u krok potuBeli pasulj u krok potu
25. okt.
U četvrtom satu kuvanja janije dodajte iseckani paradajz, so po ukusu, papriku i začine koje volite da stavljate u pasulj. Beli pasulj u krok potu je veoma ukusan....
Ekonomičan posan pasulj u šerpiEkonomičan posan pasulj u šerpi
10. januar
Sklonite tiganj sa vatre i zapržite pasulj napravljenom zaprškom. Vratite šerpu sa pasuljem na vatru na 2 - 3 minuta i posolite....
Postan zreo pasulj u đuvečariPostan zreo pasulj u đuvečari
15. nov.
Operite pasulj i izbacite zrna koja su isplivala. Stavite ga na vatru u odgovarjauću posudu sa hladnom vodom, koliko da ga pokrije. Kad voda provri, izbacite je. Pasulj sipajte u đuvečaru....