Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pohovani topljeni sirSir ostavite u komori 20 minuta.
Umutite jaja sa malo soli, sir potopite prvo u brašno, a nakon toga u jaja i na kraju u prezle.
Pržite dok ne bude gotovo....
01. dec.
Topljeni sir sa kornfleksomStavite sir na bar 4 sata u frižider da se stegne.
Kornfleks se sitno izmrvi, a jaja se dobro umute.
Dobro ohlađen sir se stavlja redom, prvo u brašno, umućena jaja i kornfleks.
Idealno meze i za pivo i za belo vino...
25. maj
Pohovan topljeni sir sa kornfleksomTopljeni sir nasecite na kolutove. U posebnoj posudi promešajte kukuruzno brašno i kornfleks, koji ste prethodno usitnili rukama. Dodajte začine.
Sir pokvasite ledenom vodom i otresite....
28. jun
Topljeni sir sa slatkom od borovnicaZamrznite topljeni sir preko noći.
U posudu stavite brašno, u drugu razmućena jaja, u treću prezle, a u četvrtu kornfleks....
28. jul
Ukusni prženi topljeni sir sa susamomSečemo topljeni sir na krugove. Nakvasimo hladnom vodom.
Namrvljeni kukuruzni kornfleks pomešamo sa susamom. Krufove topljenog sira uvaljamo dobro u brašno....
19. mart
Pohovani topljeni sir u korama za pituHorizontalno isecite topljeni sir na pola. Koru za pitu premažite uljem i podelite na 4 dela. Uvijte komad sira u koru, tako da dobijete paketić, ali ga dobro umotajte da se na izliva....
26. april
Pohovani topljeni sir sa orasima i susamomSir se uvalja prvo u jaja, posle u brašno, a posle ponovo u jaja.
Nakon toga u sir se uvalja u pretohno samlevene orahe i susam, prži se u dubokoj masnoći....
22. maj
Pohovani topljeni sir sa slatkom od borovnicaSkidamo foliju sa topljenog sira i uvaljamo ih u brašno.
Stavljamo ih u umućena jaja i nakon toga uvaljamo u prezle. Tako uradimo sa svim.
Ugrevamo ulje. Svaki sir ponovo potopimo u jaje i stavljamo da se prži....
17. avgust
Kako se pravi topljeni sir?Napravljeni topljeni sir ima konzistenciju kao i kupovnog topljenog sira iz prodavnice, a čak mu je ukus znatno bolji....
27. jun
Topljeni sir - šta treba da znamoIstorija topljenog sira
Topljeni sir je prvi put proizvoeden u Švajcarskoj pre početka PRvog svetskog rata....
21. april
Kako se pravi domaći topljeni sir?Priprema domaćeg topljenog sira nije nemoguća misija. Priprema topljenog sira u kućnim uslovima ne oduzima mnogo vremena i veoma je laka....
05. april
Pohovani topljeni sirevi PrezidentStavite komade topljenog sira u zamrzivač da postanu tvrda. Nakon toga uklonite koru, ako je ima.
Uvaljajte komade sira u brašno, jaja i na kraju u mleveni kornfleks, pa ih odmah ispržite u vreloj masnoći....
12. dec.
SirSir je mlečni proizvod poznat čovečanstvu hiljadama godina. Na Balkanu se ovaj koncept i naziv povezuju sa belim slanim sirom, koji je jedinstven proizvod, ali postoje hiljade vrsta sireva širom sveta. Sir se u našim krajevima...
09. april
Da li može i kako se pohuje topljeni sir?Topljeni sir ne samo da može, već obavezno treba da se pohuje. Šalu na stranu, ali pohovani topljeni sir je najbolji prijatelj dobro ohlađenogbelog vina ili dobro oznojene krigle piva....
15. nov.
Pohovani topljeni sirevi sa kornfleksomSir isećemo na krugove, debljine oko 1 cm.
Prvo ih potopimo u ledenu vodu, posle u brašno, posle u jaja i na kraju u kornfleks.
Pržimo u ugrejanom ulju i ocedimo na ubrusu pre serviranja....
01. april
Magareći sir - najskuplji sir na svetu100 procentni prirodni sir od magarećeg mleka je najnoviji hit na tržištu, a ujedno i najskuplji.
Ovaj inovativni proizvod je prvi put predstavljen pre nekoliko dana na sajmu u Zasavici. Magareći sir je proizvod jedne...
10. mart
Buđavi SirJedan od najukusnijih delikatesa na ovom svetu pojavo se zbog proždrljivosti ljudi ili pak sasvim slučajno. Obično kada se plesan sama pojavi na nekoj namirnici, u trenutku bude bačena, ali to nije u pitanju i kod buđavog...
14. jul
Sitan SirSitan sir (vurda) je jedna od hranljivih namirnica, koje čovek treba da konzumira redovno. Smatran za jednu od najstarijih namirnica, sitan sir je u stanju da da sve neophodno organizmu - do vitamina, preko proteina,...
09. jul
Bri SirBri je francuski sir sa plemenitom plesni i spada u grupu mekanih sireva. Nazivan često "kralj sireva", Bri je verovatno najpopularniji francuski sir, poznat i voljen u selom svetu. Njegovo simpatično ime dolazi iz istorijske...
07. jul
Feta SirFeta /φέτα/ je beli sir, koji se tradicionalno proizvodi u Grčkoj. U suštini 75 procenta konzumiranih sireva u Grčkoj su tog tipa. Feta se može uporediti sa našim sirom u salamuri ili sa mekim sirom. Da bi se napravio feta...
20. dec.
Sir MjunsterMjunster (Munster, Munster-géromé) je francuski sir, koji se proizvodi od kravljeg mleka. Zajedno sa Kamemberom, Taleđiom, Stiltonom i Limburškim sirom spada u najsmrdljivije sireve na svetu. On je popularan još kao...
12. okt.
Sir BoforBofor (Beaufort) predstavlja vrstu polutvrdog sira koji se pravi od kravljeg mleka u francuskoj oblasti Savoja. Zajedno sa Kamemberom, Komteom, Mjunsterom i Brijem on je među najpopularnijim francuskim sirevima...
08. okt.
Sir NjušatelNjušatel predstavlja francuski sir koji se pravi od kravljeg mleka. Po svojoj mekoj strukturi može da se uporedi sa Kamemberom i Brijem. Proizvodi se u regiji Gornja Normandija gde se smatra za jedan od nastarijih...
08. okt.