Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Pohovani topljeni sirPohovani topljeni sir
01. dec.
Sir ostavite u komori 20 minuta. Umutite jaja sa malo soli, sir potopite prvo u brašno, a nakon toga u jaja i na kraju u prezle. Pržite dok ne bude gotovo....
Ukusan pohovani topljeni sirUkusan pohovani topljeni sir
31. maj
Gotov ukusan pohovani topljeni sir ocedite na papiru....
Topljeni sir sa kornfleksomTopljeni sir sa kornfleksom
25. maj
Stavite sir na bar 4 sata u frižider da se stegne. Kornfleks se sitno izmrvi, a jaja se dobro umute. Dobro ohlađen sir se stavlja redom, prvo u brašno, umućena jaja i kornfleks. Idealno meze i za pivo i za belo vino...
Savršen pohovan topljeni sirSavršen pohovan topljeni sir
05. nov.
Savršeni pohovani topljeni sir je gotov....
Pohovan topljeni sir sa kornfleksomPohovan topljeni sir sa kornfleksom
28. jun
Topljeni sir nasecite na kolutove. U posebnoj posudi promešajte kukuruzno brašno i kornfleks, koji ste prethodno usitnili rukama. Dodajte začine. Sir pokvasite ledenom vodom i otresite....
Topljeni sir sa slatkom od borovnicaTopljeni sir sa slatkom od borovnica
28. jul
Zamrznite topljeni sir preko noći. U posudu stavite brašno, u drugu razmućena jaja, u treću prezle, a u četvrtu kornfleks....
Ukusni prženi topljeni sir sa susamomUkusni prženi topljeni sir sa susamom
19. mart
Sečemo topljeni sir na krugove. Nakvasimo hladnom vodom. Namrvljeni kukuruzni kornfleks pomešamo sa susamom. Krufove topljenog sira uvaljamo dobro u brašno....
Pohovani topljeni sir u korama za pituPohovani topljeni sir u korama za pitu
26. april
Horizontalno isecite topljeni sir na pola. Koru za pitu premažite uljem i podelite na 4 dela. Uvijte komad sira u koru, tako da dobijete paketić, ali ga dobro umotajte da se na izliva....
Pohovani topljeni sir sa orasima i susamomPohovani topljeni sir sa orasima i susamom
22. maj
Sir se uvalja prvo u jaja, posle u brašno, a posle ponovo u jaja. Nakon toga u sir se uvalja u pretohno samlevene orahe i susam, prži se u dubokoj masnoći....
Pohovani topljeni sir sa slatkom od borovnicaPohovani topljeni sir sa slatkom od borovnica
17. avgust
Skidamo foliju sa topljenog sira i uvaljamo ih u brašno. Stavljamo ih u umućena jaja i nakon toga uvaljamo u prezle. Tako uradimo sa svim. Ugrevamo ulje. Svaki sir ponovo potopimo u jaje i stavljamo da se prži....
Kako se pravi topljeni sir?Kako se pravi topljeni sir?
27. jun
Napravljeni topljeni sir ima konzistenciju kao i kupovnog topljenog sira iz prodavnice, a čak mu je ukus znatno bolji....
Topljeni sir - šta treba da znamoTopljeni sir - šta treba da znamo
21. april
Istorija topljenog sira Topljeni sir je prvi put proizvoeden u Švajcarskoj pre početka PRvog svetskog rata....
Kako se pravi domaći topljeni sir?Kako se pravi domaći topljeni sir?
05. april
Priprema domaćeg topljenog sira nije nemoguća misija. Priprema topljenog sira u kućnim uslovima ne oduzima mnogo vremena i veoma je laka....
Pohovani topljeni sirevi PrezidentPohovani topljeni sirevi Prezident
12. dec.
Stavite komade topljenog sira u zamrzivač da postanu tvrda. Nakon toga uklonite koru, ako je ima. Uvaljajte komade sira u brašno, jaja i na kraju u mleveni kornfleks, pa ih odmah ispržite u vreloj masnoći....
SirSir
09. april
Sir je mlečni proizvod poznat čovečanstvu hiljadama godina. Na Balkanu se ovaj koncept i naziv povezuju sa belim slanim sirom, koji je jedinstven proizvod, ali postoje hiljade vrsta sireva širom sveta. Sir se u našim krajevima...
Da li može i kako se pohuje topljeni sir?Da li može i kako se pohuje topljeni sir?
15. nov.
Topljeni sir ne samo da može, već obavezno treba da se pohuje. Šalu na stranu, ali pohovani topljeni sir je najbolji prijatelj dobro ohlađenogbelog vina ili dobro oznojene krigle piva....
Pohovani topljeni sirevi sa kornfleksomPohovani topljeni sirevi sa kornfleksom
01. april
Sir isećemo na krugove, debljine oko 1 cm. Prvo ih potopimo u ledenu vodu, posle u brašno, posle u jaja i na kraju u kornfleks. Pržimo u ugrejanom ulju i ocedimo na ubrusu pre serviranja....
Magareći sir - najskuplji sir na svetuMagareći sir - najskuplji sir na svetu
10. mart
100 procentni prirodni sir od magarećeg mleka je najnoviji hit na tržištu, a ujedno i najskuplji. Ovaj inovativni proizvod je prvi put predstavljen pre nekoliko dana na sajmu u Zasavici. Magareći sir je proizvod jedne...
Buđavi SirBuđavi Sir
14. jul
Jedan od najukusnijih delikatesa na ovom svetu pojavo se zbog proždrljivosti ljudi ili pak sasvim slučajno. Obično kada se plesan sama pojavi na nekoj namirnici, u trenutku bude bačena, ali to nije u pitanju i kod buđavog...
Sitan SirSitan Sir
09. jul
Sitan sir (vurda) je jedna od hranljivih namirnica, koje čovek treba da konzumira redovno. Smatran za jednu od najstarijih namirnica, sitan sir je u stanju da da sve neophodno organizmu - do vitamina, preko proteina,...
Bri SirBri Sir
07. jul
Bri je francuski sir sa plemenitom plesni i spada u grupu mekanih sireva. Nazivan često "kralj sireva", Bri je verovatno najpopularniji francuski sir, poznat i voljen u selom svetu. Njegovo simpatično ime dolazi iz istorijske...
Feta SirFeta Sir
20. dec.
Feta /φέτα/ je beli sir, koji se tradicionalno proizvodi u Grčkoj. U suštini 75 procenta konzumiranih sireva u Grčkoj su tog tipa. Feta se može uporediti sa našim sirom u salamuri ili sa mekim sirom. Da bi se napravio feta...
Sir MjunsterSir Mjunster
12. okt.
Mjunster (Munster, Munster-géromé) je francuski sir, koji se proizvodi od kravljeg mleka. Zajedno sa Kamemberom, Taleđiom, Stiltonom i Limburškim sirom spada u najsmrdljivije sireve na svetu. On je popularan još kao...
Sir BoforSir Bofor
08. okt.
Bofor (Beaufort) predstavlja vrstu polutvrdog sira koji se pravi od kravljeg mleka u francuskoj oblasti Savoja. Zajedno sa Kamemberom, Komteom, Mjunsterom i Brijem on je među najpopularnijim francuskim sirevima...
Sir NjušatelSir Njušatel
08. okt.
Njušatel predstavlja francuski sir koji se pravi od kravljeg mleka. Po svojoj mekoj strukturi može da se uporedi sa Kamemberom i Brijem. Proizvodi se u regiji Gornja Normandija gde se smatra za jedan od nastarijih...