Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

KafaKafa
03. avgust
Prvi podaci o kafi su stari oko 1000 godina, a kafa kao tonizirajuća i korisna namirnica je poznata još vekovima unazad. Do danas je kafa sačuvala svoje mesto kao najpoznatiji i najviše konzumiran napitak, dok su prednosti...
Vijetnamska kafaVijetnamska kafa
28. feb.
Prvo skuvamo kafu. Najbolje je da se kuva u džezvi. Maslac pomešamo sa kondenzovanim mlekom i žumancem. Sve ovo mutimo u vazdušastu penu. Dodajemo malo kafe i ponovo mutimo. Vijetnamsku kafu poslužujemo tako...
Kafa dominikanaKafa dominikana
12. avgust
U široku čašu sipajte tamni dominikanski rum, dodajte grudvice smeđeg šećera i mešajte intenzivno dok se ne istopi. Sipajte kafu u šolju i na kraju dodajte pavlaku i po želji led - 2-3 kocke. Može se poslužiti topla...
Arapska kafaArapska kafa
21. jun
Stavite vodu da se zagreva na šporetu u posudi i neposredno pre ključanja stavite sve sastojke u vodu. Skuvajte kafu tako što je prokuvate nekoliko puta, skidajući je sa vatre svaki put kada dođe do ivice posude. Sipajte...
Kafa DalgonaKafa Dalgona
27. dec.
Sipati u posudu šećer (ako ne volite slatku kafu, smanjite količinu), kafu i toplu vodu. Mutite sastojke mikserom 3-5 minuta dok se ne dobije kremasta smesa. U čašu u kojoj želite da poslužite kafu Dalgona najpre sipajte...
Kafa ŠokKafa Šok
18. okt.
Pomešaju se voda i kafa i zagrevaju se 2 minuta na 400 B. Mleko se izmeša sa konjakom i dodaje se u zagrejanu tečnost. Servira se sa komadićima mlečne čokolade....
Kafa VenecuelaKafa Venecuela
12. jun
Žumance, šećer i kondenzovano mleko umutite i zagrejte u mikrotalasnoj na minut i po na jačini 180W. Za vreme zagrevanja i na samom kraju smesu dobro promešajte. Promešajte kafu i vodu i zagrejte sve na 2 i po minuta...
Irska kafaIrska kafa
01. dec.
Zagrejte blago čašu sa nogicom. Pomešajte viski, kafu i šećer i sipajte ih u čašu. Odozgo garnirajte blago umućenom pavlakom. Prijatno uz irsku kafu!...
Kafa lateKafa late
26. feb.
Ugrejati mleko i skinuti sa vatre pre nego što dođe do tačke ključanja. Dodati šećer i mešati električnom mutilicom za kafu. Pripremiti espresso sa vodom. Umutiti mleko mikserom bar 3 minuta. Uliti espreso u mleko...
Kakao kafaKakao kafa
15. feb.
1
U posudicu stavite šećer, kakao i kafu, dodajte malo vode uzmite mikser za kafu pa izmiksajte dok se ne stvori pena. Prokuvajte mleko, naspite kakao sa kafom u mleko, pa opet sve izmiksajte 2 -3 minuta dok ne postane penasto...
Rimska kafaRimska kafa
06. maj
Skuvajte dve šolje jake espreso kafe i sačuvajte ih tople. Umutite žumanca sa šećerom veoma dobro, dok se ne dobije vazdušast krem. Dolijte espreso uz neprestano mućenje. Rasporedite rimsku kafu u šolje i garnirajte...
Sorbe kafaSorbe kafa
14. feb.
Za pravljenje ovog sorbea potreban nam je blender, multipraktik ili uređaj sličan Nutri Buletu koji može da samelje led. Stavljamo u posudu od uređaja led, kondenzovano mleko i kašičicu kafe, zatvaramo dobro i uključujemo...
Bečka kafaBečka kafa
26. jun
1
Počnite da pravite kafu. U međuvremenu na dno čaše stavite rendanu prirodnu čokoladu ili malu količinu kvalitetnog kakaoa. Dodajte med-po želji svež. Posle dodajte cimet i promešajte. Dodajte nekolko mrvica bibera i malo...
Kafa TiramisuKafa Tiramisu
17. mart
Poređajte piškote ispravljene u čaši po ivicama. Sipajte malo kuvane kafe, a nakon toga kuglu sladoleda, malo umućene pavlake, šećer i liker. Odozgo narendajte malo čokolade i pospite prstohvatom kakaoa. Servirajte...
Kafa MokaćinoKafa Mokaćino
19. maj
Istopite čokoladu i šećer zajedno na vodenoj pari dok pazite da ne zagori. Polako sipate u njih vrelu vodu uz neprekidno mešanje žicom i ostavite da vri tri minuta uz neprekidno mešanje. Dodate u pomešanu kafu i pavlaku...
Moka kafaMoka kafa
05. jun
Sipajte čokoladni toping na dno čaše, dodajte 3/4 mleka, prethodno ugrejnaog na pari, sipajte kratki espreso. Dodajte preostalo mleko, a odozgo ukrasite šlagom. Po želji možete posuti čokoladnim mrvicama ili cimetom za...
Ledena kafaLedena kafa
03. jun
Sladoled se sipa u duboku čašu. Pažljivo se preko sipa kafa. Servira se, prekrivena šlagom i rendanom crnom čokoladom....
Turska baklavaTurska baklava
17. jul
Kore poređajte jednu preko druge. Kada poređate dve trećine, onda stavite nadev od oraha. Poređajte ostale kore i baklavu oštrim nožem isecite trouglove, kvadrate ili rombove. Ravnomerno prelijte ključalim uljem i...
Keto ajs kafaKeto ajs kafa
09. avgust
Koristite kokosovo mleko iz konzerve sa velikim procentom masnoće - 20 i više. Ima ga svuda. Moju kafu ne šećerum, ako volite slađe dodajte zaslađivač. Prvo pravimo kafu i ostavljamo da se potpuno ohladi. Lepo je da...
Koktel Zlatna KafaKoktel Zlatna Kafa
11. avgust
Mnogo bogatija od ledene kafe zbog sladoleda i slatkog voćnog soka. U blender stavite tamni rum, liker Kurasao i crnu kafu, dodajte kockice leda i blendajte deset sekundi. Sipajte u ohlađenu čašu za koktel, dodajte...
Čoko ajs kafaČoko ajs kafa
21. avgust
Pomešamo kakao, kafu i šećer. U njih dodajemo malo hladnog mleka i mutimo žicom za kafu. Dodajemo led i sipamo preostalo mleko. Ako je sladoled običan čokoladni, sečemo nekoliko kockica čokolade. Dodajemo sladoled...
Čokoladna ledena kafaČokoladna ledena kafa
19. avgust
Pomešajte kafu sa kakaom, šećerom i vodom. Umutiti mikserom za kafu. U nedostatku takvog miksera, može se koristiti flaša ili tegla u koju se sve zajedno protrese. Stavite led u čašu, prelijte čokoladnim sirupom, dodajte...
Kafa sa sladoledomKafa sa sladoledom
08. januar
Voda se zagreva i u njoj se rastvara kafa i kakao. Ostavlja se da se potpuno ohladi. Nakon toga se sipa mleko, dodaje se sladoled i rastvorena kafa i kakao i meša se žičanom mutilicom ili u blenderu. Po želji može...
Kafa sa žumancemKafa sa žumancem
03. mart
U posudu za kafu se sipa voda. Dodaje se kafa - čim provri, sklanja se sa ringle. Nakon toga se vraća dok ponovo ne provri. To se radi ukupno tri puta. Žumance se zajedno sa šećerom dobro muti žicom - dok se ne stvori...
Kafa sa mentomKafa sa mentom
18. mart
Sveže mleko se stavlja na ringlu na umerenu vatru zajedno sa šećerom i grančicom mente, nemarno iskidanom. Kada počne da se krčka, malo pre nego što provri sklanja se sa vatre i ostavlja se da infuzira 10-15 minuta pri...