Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Šnjur na norveški načinŠnjur na norveški način
09. sep.
Šnjur na norveški način se servira sa svežim povrćem....
Šnjur na grčki načinŠnjur na grčki način
18. april
Očistimo i operemo šnjura. Poređamo ga u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje i solimo sa obe strane. Mešamo sve sastojke osim vode i dobro promešamo, dok se ne dobije redak krem....
Pečeni šnjur na ražnjićuPečeni šnjur na ražnjiću
25. januar
Pecite šnjur na ražnjiću 30 minuta na 180 stepeni....
Sočni šnjur u rerniSočni šnjur u rerni
11. jun
Očistimo šnjur i operemo temeljno pod tekućom hladnom vodom. Poređamo u posudu za pečenje i posipamo spolja i iznutra biberom i solju. U svaku od riba sipamo po kašičicu ulja. Sipamo u posudu jedn prst vodu....
Hrskavi crnomorski šnjur u rerniHrskavi crnomorski šnjur u rerni
04. sep.
Hrskavi šnjur u rerni služi se topao sa prilogom po izboru....
Prženi šnjur sa krompir salatomPrženi šnjur sa krompir salatom
22. dec.
Šnjur se prži sa obe strane. Servira se porcija prženog šnjura sa krompir salatom i kriškom limuna....
Šnjur sa paradajzom i bosiljkomŠnjur sa paradajzom i bosiljkom
09. sep.
Riba se očisti i poređa se u posudu za pečenje. Posipa se solju i biberom i pokriva se lukom isečenim na kolutove. Preliva se uljem i poređa se paradajz, isečen na krugove. Posipa se bosiljkom isečenim na sitno i jelo...
Marinirani šnjur u preprženom uljuMarinirani šnjur u preprženom ulju
05. jul
Riba se očisti i posoli morskom solju. Ostavlja se tokom jednog dana u frižideru. Očisti se od soli i poređa se gusto i tegle. Preliva se sirćetom i preprženim uljem, pri čemu se između ribe ređa lovorov list, biber i...
Mariniran crnomorski šnjur sa začinimaMariniran crnomorski šnjur sa začinima
08. okt.
Tačna količina marinade i porcija nisu određeni, zato što zavisi od količine crnomorskih šnjureva koje ćete marinirati....
Prženi šnjur sa speltom i đumbiromPrženi šnjur sa speltom i đumbirom
22. jul
Servirajte prženog šnjura sa limunom. I nek vam je slatko uz ovog prženog šnjura sa speltom i đumbirom....
Prženi pohovani šnjur sa grizom i prezlamaPrženi pohovani šnjur sa grizom i prezlama
15. dec.
Očistimo šnjur. Umačemo ribu u smesu za pohovanje i pržimo u vrelom ulju, dok ne postane zlataste boje ili do željenog rezultata prženog šnjura. Serviramo prženi pohovani šnjur sa grizom i prezlama sa krompir salatom....
ŠnjurŠnjur
24. jul
Obično je crnomorski šnjur dugačak ne više od dvadesetak centimetara. Dostiže težinu ne više od 100 g. Uobičajeno ponašanje šnjura Šnjur je riba koja živi u jatima....
Ukusan grčki šnjurUkusan grčki šnjur
01. jul
Šnjur treba da bude sveže upecan - oči treba da budu bistre, škrge jarko crvena i riba treba da mirše na more....
Mariniran crnomorski šnjurMariniran crnomorski šnjur
18. sep.
Šnjur se očisti pažljivo (iznutrice i glave) i promeša se u dubokoj posudi s morskom solju....
Postoji li veza između šećera i lošeg ponašanja?Postoji li veza između šećera i lošeg ponašanja?
14. nov.
Povećana upotreba proizvoda koji sadrže puno šećera uzrok je lošeg ponašanja....
Prženi crnomorski šnjur (meze uz pivo)Prženi crnomorski šnjur (meze uz pivo)
15. jun
Nakon što se zaprži, izvadimo prženi crnomorski šnjur na salvetu, da upije masnoću. Serviramo prženi crnomorski šnjur dok je još topao....
Bogata riblja čorba sa šnjuromBogata riblja čorba sa šnjurom
26. jul
Oprano i očišćeno povrće isecite na odgovarajuće parčiće. Stavite vodu (oko 2 litra) da provri i dodajte povrće. Kuvajte 10-12 minuta. Dodajte ulje i očišćenu i opranu ribu bez glava. Kuvajte dok riba ne omekša....
Salata sa makaronama i mariniranim šnjuromSalata sa makaronama i mariniranim šnjurom
15. maj
Pomešajte makarone, skuvane u posoljenoj vodi i oceđene sa biberom, mirođijom, solju, maslinama, isečenim na krugove, majonezom, kiselim mlekom, očišćenim i isečenim šnjurom i lisitćima peršuna i bosiljka....
Kako se čisti mali šnjur (Trachurus mediterraneus)Kako se čisti mali šnjur (Trachurus mediterraneus)
07. feb.
Šnjur se može posoliti i staviti u zamrzivač i da tamo čeka za buduća remek dela u kuhinji....
Kratka istorija musakeKratka istorija musake
12. maj
Da je to nešto uobičajeno na Balkanu, sigurno bi to probali i opisali u svojim putopisnim beleškama....
Kako se konzumiraju koktel škampiKako se konzumiraju koktel škampi
15. avgust
Ponašanje za stolom je veoma važno, a kada je na sto stavljen tanjir sa nečim što je u ljusci, teško je da se to poštuje. Vekovima, ponašanje za stolom i zahtevi su strahovito porasli....
Zdravstvene koristi bivoljeg mlekaZdravstvene koristi bivoljeg mleka
13. jul
Generalno, ponašanje rastvaranja suvih mlečnih proizvoda iz bivoljeg mleka ne razlikuje se od ponašanja onih iz kravljeg mleka....
Najmoderniji kokteli za ovo letoNajmoderniji kokteli za ovo leto
25. avgust
Uobičajeni recept je 30 ml espresa, koji treba da se malo ohladi pa ga polako prelijte velikom čašom tonika sa dosta leda.U najednostavnijoj verziji može se ukrasiti samo kriškom limete....
Kako da izazovemo dijareju?Kako da izazovemo dijareju?
25. feb.
Sledite uputstvo, obavezno uzimajte više tečnosti od uobičajene količine i obezbedite dovoljne količine toalet papira....
Šta je u stvari brašno od leblebije?Šta je u stvari brašno od leblebije?
11. sep.
Nasuprot tome, brašno od leblebije, napravljeno od uobičajene i pristupačnije vrste leblebije, je grublje i mekanije....