Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čorba od štukeFile se očisti od kože i kostiju i opere se. U velikoj šerpi se izdinsta usitnjen luk, a nakon njega se stavljaju šargarepe i krompir (prethodno isečeni na kocke), nakon čega se doliva oko 4 šolje vode.
Kada povrće počne...
05. okt.
ŠtukaUobičajeno ponašanje štuke
Štuka se može naći, kako u slatkim, tako i u poluslanim vodama. Obitava u donjim tokovima reka, a može se naći i u blatnjavom dnu....
09. avgust
Pržena štukaSkinite krljušt ili oderite štuku ako vam je lakše.
Ako imate vremena ugrejte vodu i polijte štuku, tako se lakše čisti zato što je njena koža mnogo tvrda. Operite je i isecite na kotlete....
23. feb.
Kako očistiti štuku?Mali broj ljudi zna tajnu kako se štuka čisti. Ali mi smo tu da vam je oktrijemo. Čišćenje štuke je veoma dosadan postupak, kao i čišćenje drugih riba....
24. mart
Štuka na francuski načinOčistite štuku.
Napravite marinadu od vode, sirćeta i začina - čenova belog luka, peršuna, lovorovog lista i zrna bibera.
Potopite ribu na 4-5 sati u nju, nakon toga je ocedite i prebacite u namazan pleh....
21. januar
Pržena štuka (prethodno marinirana)Meso štuke je suvlje i ako je marinirate neposredno pre prženja, uspećete da je dobro začinite....
26. april
Pohovana štuka sa kukuruznim brašnomPohovana štuka ide uz čašu piva za njega i čašu belog vina za nju :)...
03. jun
Štuka dinstana u crnom vinuOčišćenu ribu isecite na komade. Poređajte je u šerpu preko kolutova luka, šargarepe i celera.
Sipajte vino i bujon, stavite maslac i posolite. Poklopite šerpu i ostavite jelo da se kuva na tihoj vatri.
Procedite bujon...
30. avgust
Postoji li veza između šećera i lošeg ponašanja?Povećana upotreba proizvoda koji sadrže puno šećera uzrok je lošeg ponašanja....
14. nov.
Štuka sa sosom od paradajza i limunomOčišćenu štuku sečemo na kotlete. Začinjavamo solju i biberom.
Ljuštimo luk, šargarepu i beli luk. Sečemo na kocke luk i beli luk, a šargarepu na šajbne. U tiganju zagrevamo masnoću i zapržimo povrće 5 minuta....
19. dec.
Kako se priprema štuka?Štuku prelijte sosom od maslaca, limuna i peršuna.
Priprema sosa za štuku
Sos kojim treba da prelijete štuku pre nego što je stavite u rernu vrlo je lako napraviti....
23. feb.
Kratka istorija musakeDa je to nešto uobičajeno na Balkanu, sigurno bi to probali i opisali u svojim putopisnim beleškama....
12. maj
Kako se konzumiraju koktel škampiPonašanje za stolom je veoma važno, a kada je na sto stavljen tanjir sa nečim što je u ljusci, teško je da se to poštuje. Vekovima, ponašanje za stolom i zahtevi su strahovito porasli....
15. avgust
Zdravstvene koristi bivoljeg mlekaGeneralno, ponašanje rastvaranja suvih mlečnih proizvoda iz bivoljeg mleka ne razlikuje se od ponašanja onih iz kravljeg mleka....
13. jul
Najmoderniji kokteli za ovo letoUobičajeni recept je 30 ml espresa, koji treba da se malo ohladi pa ga polako prelijte velikom čašom tonika sa dosta leda.U najednostavnijoj verziji može se ukrasiti samo kriškom limete....
25. avgust
Kako da izazovemo dijareju?Sledite uputstvo, obavezno uzimajte više tečnosti od uobičajene količine i obezbedite dovoljne količine toalet papira....
25. feb.
Šta je u stvari brašno od leblebije?Nasuprot tome, brašno od leblebije, napravljeno od uobičajene i pristupačnije vrste leblebije, je grublje i mekanije....
11. sep.
Etiketa za stolom: 5 stvari koje možda ne znate/h3 Greške u ponašanju za stolom mogu da budu smešne, baš onda kada želimo da se dobro predstavimo. Kao što kod pripreme hrane postoje pravila, tako i etiket za stolom treba poštovati....
28. nov.
Kako da uklonimo loš miris mesa?Kada alkohol ispari, nastavite da ga kuvate na uobičajeni način. Sa iznenađenjem ćete otkriti da kuvanje u alkoholu ne samo da je uklonilo miris, već je napravilo vinski kebap od svinjskog mesa prosto neodoljivim....
30. dec.
15 simptoma nedostatka vitamina CKrvarenje i gubitak zuba
Crvene, otečene i krvareće desni su još jedan uobičajeni znak nedostatka vitamina C....
10. avgust
Šta da jedemo nakon povraćanja?Šest časova od poslednjeg povraćanja ne bi trebalo da uzimate hranu u uobičajenom obliku (na usta), kako se povraćanje ne bi ponovilo....
28. maj
Šta je edamame?Uobičajeni način prerade ove biljke je da se zrna blanširaju ili prokuvaju, a zatim zamrznu. U većini slučajeva, edamame se kupuje zamrznut....
27. avgust
Kelp algeOdavno je dokazano da dovoljna količina minerala i pravilna ishrana normalizuje i smiruje ponašanje čoveka....
25. sep.