Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Štuka u air fryer-uŠtuka u air fryer-u
15. jun
Štuka u air fryer-u je gotova....
Čorba od štukeČorba od štuke
05. okt.
File se očisti od kože i kostiju i opere se. U velikoj šerpi se izdinsta usitnjen luk, a nakon njega se stavljaju šargarepe i krompir (prethodno isečeni na kocke), nakon čega se doliva oko 4 šolje vode. Kada povrće počne...
ŠtukaŠtuka
09. avgust
Uobičajeno ponašanje štuke Štuka se može naći, kako u slatkim, tako i u poluslanim vodama. Obitava u donjim tokovima reka, a može se naći i u blatnjavom dnu....
Pržena štukaPržena štuka
23. feb.
Skinite krljušt ili oderite štuku ako vam je lakše. Ako imate vremena ugrejte vodu i polijte štuku, tako se lakše čisti zato što je njena koža mnogo tvrda. Operite je i isecite na kotlete....
Kako očistiti štuku?Kako očistiti štuku?
24. mart
Mali broj ljudi zna tajnu kako se štuka čisti. Ali mi smo tu da vam je oktrijemo. Čišćenje štuke je veoma dosadan postupak, kao i čišćenje drugih riba....
Štuka na francuski načinŠtuka na francuski način
21. januar
Očistite štuku. Napravite marinadu od vode, sirćeta i začina - čenova belog luka, peršuna, lovorovog lista i zrna bibera. Potopite ribu na 4-5 sati u nju, nakon toga je ocedite i prebacite u namazan pleh....
Pržena štuka (prethodno marinirana)Pržena štuka (prethodno marinirana)
26. april
Meso štuke je suvlje i ako je marinirate neposredno pre prženja, uspećete da je dobro začinite....
Pohovana štuka sa kukuruznim brašnomPohovana štuka sa kukuruznim brašnom
03. jun
Pohovana štuka ide uz čašu piva za njega i čašu belog vina za nju :)...
Cela pečena štuka za praznikCela pečena štuka za praznik
06. feb.
Cela pečena štuka za praznik je gotova....
Štuka dinstana u crnom vinuŠtuka dinstana u crnom vinu
30. avgust
Očišćenu ribu isecite na komade. Poređajte je u šerpu preko kolutova luka, šargarepe i celera. Sipajte vino i bujon, stavite maslac i posolite. Poklopite šerpu i ostavite jelo da se kuva na tihoj vatri. Procedite bujon...
Postoji li veza između šećera i lošeg ponašanja?Postoji li veza između šećera i lošeg ponašanja?
14. nov.
Povećana upotreba proizvoda koji sadrže puno šećera uzrok je lošeg ponašanja....
Štuka sa sosom od paradajza i limunomŠtuka sa sosom od paradajza i limunom
19. dec.
Očišćenu štuku sečemo na kotlete. Začinjavamo solju i biberom. Ljuštimo luk, šargarepu i beli luk. Sečemo na kocke luk i beli luk, a šargarepu na šajbne. U tiganju zagrevamo masnoću i zapržimo povrće 5 minuta....
Kako se priprema štuka?Kako se priprema štuka?
23. feb.
Štuku prelijte sosom od maslaca, limuna i peršuna. Priprema sosa za štuku Sos kojim treba da prelijete štuku pre nego što je stavite u rernu vrlo je lako napraviti....
Kratka istorija musakeKratka istorija musake
12. maj
Da je to nešto uobičajeno na Balkanu, sigurno bi to probali i opisali u svojim putopisnim beleškama....
Kako se konzumiraju koktel škampiKako se konzumiraju koktel škampi
15. avgust
Ponašanje za stolom je veoma važno, a kada je na sto stavljen tanjir sa nečim što je u ljusci, teško je da se to poštuje. Vekovima, ponašanje za stolom i zahtevi su strahovito porasli....
Zdravstvene koristi bivoljeg mlekaZdravstvene koristi bivoljeg mleka
13. jul
Generalno, ponašanje rastvaranja suvih mlečnih proizvoda iz bivoljeg mleka ne razlikuje se od ponašanja onih iz kravljeg mleka....
Najmoderniji kokteli za ovo letoNajmoderniji kokteli za ovo leto
25. avgust
Uobičajeni recept je 30 ml espresa, koji treba da se malo ohladi pa ga polako prelijte velikom čašom tonika sa dosta leda.U najednostavnijoj verziji može se ukrasiti samo kriškom limete....
Kako da izazovemo dijareju?Kako da izazovemo dijareju?
25. feb.
Sledite uputstvo, obavezno uzimajte više tečnosti od uobičajene količine i obezbedite dovoljne količine toalet papira....
Šta je u stvari brašno od leblebije?Šta je u stvari brašno od leblebije?
11. sep.
Nasuprot tome, brašno od leblebije, napravljeno od uobičajene i pristupačnije vrste leblebije, je grublje i mekanije....
Etiketa za stolom: 5 stvari koje možda ne znateEtiketa za stolom: 5 stvari koje možda ne znate
28. nov.
/h3 Greške u ponašanju za stolom mogu da budu smešne, baš onda kada želimo da se dobro predstavimo. Kao što kod pripreme hrane postoje pravila, tako i etiket za stolom treba poštovati....
Kako da uklonimo loš miris mesa?Kako da uklonimo loš miris mesa?
30. dec.
Kada alkohol ispari, nastavite da ga kuvate na uobičajeni način. Sa iznenađenjem ćete otkriti da kuvanje u alkoholu ne samo da je uklonilo miris, već je napravilo vinski kebap od svinjskog mesa prosto neodoljivim....
15 simptoma nedostatka vitamina C15 simptoma nedostatka vitamina C
10. avgust
Krvarenje i gubitak zuba Crvene, otečene i krvareće desni su još jedan uobičajeni znak nedostatka vitamina C....
Šta da jedemo nakon povraćanja?Šta da jedemo nakon povraćanja?
28. maj
Šest časova od poslednjeg povraćanja ne bi trebalo da uzimate hranu u uobičajenom obliku (na usta), kako se povraćanje ne bi ponovilo....
Šta je edamame?Šta je edamame?
27. avgust
Uobičajeni način prerade ove biljke je da se zrna blanširaju ili prokuvaju, a zatim zamrznu. U većini slučajeva, edamame se kupuje zamrznut....
Kelp algeKelp alge
25. sep.
Odavno je dokazano da dovoljna količina minerala i pravilna ishrana normalizuje i smiruje ponašanje čoveka....