Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ulje kima - koristi i primenaUlje kima se razređuje u odnosu 1:20 za upotrebu na telu i 1:40 za potrebu na koži lica.
Ulje kima umiruje nerve i psihički umor.
Pogledajte još koristi ulja kumina....
28. jul
Razlika između kima i kuminaPonekad slična imena znače potpuno različite stvari i to je posebno važno za kulinarstvo. Iako kim i kumin imaju skoro isti nayiv i iako su oba začini i prilično aromatični (ali na drugačiji način), razlika svakako postoji...
30. maj
Kulinarska upotreba šafranaJedno od glavnih pravila upotrebe šafrana je njegova ekonomična upotreba. Njegova jaka aroma zahteva minimalne količine u dodavanju jelima. Neizostavni je začin svim vrstama ribe i morskih plodova....
28. april
Praktična upotreba kore pomorandžePre upotrebe kore od pomorandže u prehrambene svrhe, ne smete zaboraviti da ih potopite u vodu na oko 24 sata....
14. jun
Kulinarska upotreba pečurke ovčarkeZa razliku od šampinjona i bukovača, na tržištu ćete ređe naići na pečurke ovčarke. Istina je da su one široko rasprostranjene kod nas, a njihova glavna prednost, zajedno sa njihovim odličnim ukusom jesto što one u praksi...
04. jun
Seme celera - zdravstvena upotrebaCeler se smatra rođakom peršuna i ima mnogo dokazanih zdravstvenih koristi. Ova povrtna kultura se koristi u različitim jelima u svom svojstvu hrane, tako što svojim specifičnim ukusom dopunjava ukus mnogih jela.
Seme...
04. maj
Kulinarska upotreba Kvark siraŠta je kvark sir?
Kvark je meki, sveži sir koji se može praviti od različitih vrsta mleka – od kozjeg, ovčjeg ili mešavine dve vrste mleka. Njegova tekstura se približava teksturi sira rikote.
Tokom procesa proizvodnje...
02. maj
Kulinarska upotreba začina MahlebOvo su bila dve odlične primene upotrebe mahleba u kulinarstvu. Uživajte u njima!...
25. okt.
Upotreba i primena jabukovog brašnaOsim gorenavedenih načina upotrebe jabukovo brašno može da se koristi i kao dodatak u različitim šejkovima, smutijima, čajevima i drugim zdravim napicima....
26. jun
Kulinarska upotreba pečurke Mrka trubaOdličan recept pogodan za upotrebu ove vrste pečurki je priprema pilećih žulijena sa mrkom trubom. Začinite meso po svom ukusu i ispržite ga na malo ulja....
02. jun
Upotreba majčine dušice u kulinarstvuAromatična majčina dušica ne koristi se samo za pripremu čaja, već ima svoju veliku upotrebnu moć u kuhinjama mnogih zemalja....
11. avgust
Brašno od graška - kulinarska upotrebaKulinarska upotreba brašna od graška
Brašno od graška se koristi u različitim jelima - za bolju apsorpciju. Ne apsorbuje masnoće prilikom prženja....
04. maj
Koristi i upotreba cejlonskog cimetaCejlonski cimet je prirodni antibiotik, začin i pravi se od sušene kore cejlonskog drveta. Prodaje se samleven ili u komadima uvijene kore.
Cejlonski cimet je dragocen začin koji vredi para - njegova neponovljiva aroma...
15. dec.
Tušt - koristi i kulinarska upotrebaKakve kulinarske upotrebe su odgovarajuće kod tušta?
Sve mogućnosti za konzumaciju su odgovarajući kod ove biljke. U sirovom stanju se primenjuje u salatama....
19. okt.
Bezglutenski kvasac - suština i upotrebaSvakodnevno sa svih starna nas obasipaju informacijama povezanim sa glutenom i bezglutenskim režimom, ali mali broj zna zapravo šta je gluten i kakav je njegov uticaj na ljudski organizam. U većini prehrambenih prodavnica...
20. sep.
Koren koprive - koristi i upotrebaKorisna svojstva koprive poznata su od pamtiveka.
Listovi ove jedinstvene biljke sadrže velike količine flavonoida, tanina, karotenoida, vitamina C, proteina i mikroelemenata. Činjenica je da se kopriva obično jede u...
01. sep.
Tajanstvena biljka piskavica - koristi i upotrebaUpotreba piskavice u narodnoj medicini
4 kašike kašike seckanog semena piskavica preliti sa 0, 6 litara hladne vode, kuvajte ih nekoliko sati na jakoj vatri i odmah procedite....
02. mart
Selen - lekovita svojstva, upotreba i kontraindikacijeSelen, u narodu poznat i kao lesandrina, miloduh, višegodišnja je biljka iz porodice Apiaceae kao i peršun i šargarepa. Zemljom porekla ove biljke se smatra Zapadna Azija.
Selen se uglavnom koristi u kulinarstvu...
29. sep.
Ivanjsko cveće - korisna svojstva i upotrebaPrema staroj tradiciji travari na Ivanjdan idu na planinske livade, ne bi li nabrali čudesne biljke, za koje se smatra da su tog dana u godini najlekovitije i najkorisnije. Sakupljaju se veliki šareni buketi sa strukovima...
14. maj
Šećer od urme - prednosti i upotrebaMalo poznat zaslađivač u našoj zemlji i još uvek retko korišćen u kulinarstvu je šećer od urme. To je odlična i zdrava alternativa našem dobro poznatom belom rafinisanom šećeru i smeđem šećeru. Kako se to radi i koje...
10. april
Pesto Trapaneze - sastav i kulinarska upotrebaPesto Trapaneze (Pesto Trapanese), takođe poznat kao crveni pesto, je sos italijanske kuhinje koji potiče iz regiona Sicilije u Italiji. Ova vrsta pesta se tradicionalno priprema u Trapaniju, primorskom gradu na severozapadnoj...
16. okt.
Listovi rena - sve koristi i upotrebaListovi rena – sve koristi i upotreba:
1. Pomažu da se brže izleči i nosi sa bolestima tako što zasićuju telo brojnim vrednim supstancama.
2. Aktiviraju i normalizuju sistem za varenje....
09. januar
Brašno od heljde - koristi i upotrebaBrašno od heljde se pravi od mlevene heljde - biljke poznate po svojim korisnim nutritivnim svojstvima. Zrnca heljde mogu da budu korišćena gotovo na isti način kao i pirinač. Ona je osnovni sastojak u mnogim tradicionalnim...
09. jun
Brašno od rogača - koristi i upotrebaRogač u prahu, nazvan još i brašno od rogača je alternativa kakaa u prahu. Brašno se pravi od sušenih, pečenih mahuna rogača koji se mrve u fini prah.
Ovo brašno je slatko i ima jedinstven ukus. Često se koristi kao...
23. april
Smeđi šećer Muskovado - koristi i upotrebaČokolada i vrste napitaka sa kafom su veoma zanimljivi ako se kombinuju sa ovim šećerom, a ima i veliku postojanost što ga čini dobrim izborom za kulinarsku upotrebu....
03. nov.