Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
KsilitolUpotreba ksilitola
U prehrambenoj industriji je ksilitol poznat kao E967. On se koristi u proizvodnji niskokaloričnih namirnica i onih koje ne sadrže šećer....
28. nov.
KsilitolKsilitol je odobren i od strane FDA (Američke federacije za kontrolu nad hranom i lekovima).
Upotreba ksilitola
Ksilitol je materija koja se nesumnjivo ceni najviše u prehrambenoj industriji....
04. okt.
Kulinarska upotreba šafranaJedno od glavnih pravila upotrebe šafrana je njegova ekonomična upotreba. Njegova jaka aroma zahteva minimalne količine u dodavanju jelima. Neizostavni je začin svim vrstama ribe i morskih plodova....
28. april
Kulinarska upotreba Kvark siraŠta je kvark sir?
Kvark je meki, sveži sir koji se može praviti od različitih vrsta mleka – od kozjeg, ovčjeg ili mešavine dve vrste mleka. Njegova tekstura se približava teksturi sira rikote.
Tokom procesa proizvodnje...
02. maj
Kulinarska upotreba začina MahlebOvo su bila dve odlične primene upotrebe mahleba u kulinarstvu. Uživajte u njima!...
25. okt.
Praktična upotreba kore pomorandžePre upotrebe kore od pomorandže u prehrambene svrhe, ne smete zaboraviti da ih potopite u vodu na oko 24 sata....
14. jun
Kulinarska upotreba pečurke ovčarkeZa razliku od šampinjona i bukovača, na tržištu ćete ređe naići na pečurke ovčarke. Istina je da su one široko rasprostranjene kod nas, a njihova glavna prednost, zajedno sa njihovim odličnim ukusom jesto što one u praksi...
04. jun
Seme celera - zdravstvena upotrebaCeler se smatra rođakom peršuna i ima mnogo dokazanih zdravstvenih koristi. Ova povrtna kultura se koristi u različitim jelima u svom svojstvu hrane, tako što svojim specifičnim ukusom dopunjava ukus mnogih jela.
Seme...
04. maj
Brašno od graška - kulinarska upotrebaKulinarska upotreba brašna od graška
Brašno od graška se koristi u različitim jelima - za bolju apsorpciju. Ne apsorbuje masnoće prilikom prženja....
04. maj
Koristi i upotreba cejlonskog cimetaCejlonski cimet je prirodni antibiotik, začin i pravi se od sušene kore cejlonskog drveta. Prodaje se samleven ili u komadima uvijene kore.
Cejlonski cimet je dragocen začin koji vredi para - njegova neponovljiva aroma...
15. dec.
Tušt - koristi i kulinarska upotrebaKakve kulinarske upotrebe su odgovarajuće kod tušta?
Sve mogućnosti za konzumaciju su odgovarajući kod ove biljke. U sirovom stanju se primenjuje u salatama....
19. okt.
Bezglutenski kvasac - suština i upotrebaSvakodnevno sa svih starna nas obasipaju informacijama povezanim sa glutenom i bezglutenskim režimom, ali mali broj zna zapravo šta je gluten i kakav je njegov uticaj na ljudski organizam. U većini prehrambenih prodavnica...
20. sep.
Koren koprive - koristi i upotrebaKorisna svojstva koprive poznata su od pamtiveka.
Listovi ove jedinstvene biljke sadrže velike količine flavonoida, tanina, karotenoida, vitamina C, proteina i mikroelemenata. Činjenica je da se kopriva obično jede u...
01. sep.
Upotreba i primena jabukovog brašnaOsim gorenavedenih načina upotrebe jabukovo brašno može da se koristi i kao dodatak u različitim šejkovima, smutijima, čajevima i drugim zdravim napicima....
26. jun
Kulinarska upotreba pečurke Mrka trubaOdličan recept pogodan za upotrebu ove vrste pečurki je priprema pilećih žulijena sa mrkom trubom. Začinite meso po svom ukusu i ispržite ga na malo ulja....
02. jun
Upotreba majčine dušice u kulinarstvuAromatična majčina dušica ne koristi se samo za pripremu čaja, već ima svoju veliku upotrebnu moć u kuhinjama mnogih zemalja....
11. avgust
Šećer od urme - prednosti i upotrebaMalo poznat zaslađivač u našoj zemlji i još uvek retko korišćen u kulinarstvu je šećer od urme. To je odlična i zdrava alternativa našem dobro poznatom belom rafinisanom šećeru i smeđem šećeru. Kako se to radi i koje...
10. april
Pesto Trapaneze - sastav i kulinarska upotrebaPesto Trapaneze (Pesto Trapanese), takođe poznat kao crveni pesto, je sos italijanske kuhinje koji potiče iz regiona Sicilije u Italiji. Ova vrsta pesta se tradicionalno priprema u Trapaniju, primorskom gradu na severozapadnoj...
16. okt.
Listovi rena - sve koristi i upotrebaListovi rena – sve koristi i upotreba:
1. Pomažu da se brže izleči i nosi sa bolestima tako što zasićuju telo brojnim vrednim supstancama.
2. Aktiviraju i normalizuju sistem za varenje....
09. januar
Brašno od heljde - koristi i upotrebaBrašno od heljde se pravi od mlevene heljde - biljke poznate po svojim korisnim nutritivnim svojstvima. Zrnca heljde mogu da budu korišćena gotovo na isti način kao i pirinač. Ona je osnovni sastojak u mnogim tradicionalnim...
09. jun
Selen - lekovita svojstva, upotreba i kontraindikacijeSelen, u narodu poznat i kao lesandrina, miloduh, višegodišnja je biljka iz porodice Apiaceae kao i peršun i šargarepa. Zemljom porekla ove biljke se smatra Zapadna Azija.
Selen se uglavnom koristi u kulinarstvu...
29. sep.
Ivanjsko cveće - korisna svojstva i upotrebaPrema staroj tradiciji travari na Ivanjdan idu na planinske livade, ne bi li nabrali čudesne biljke, za koje se smatra da su tog dana u godini najlekovitije i najkorisnije. Sakupljaju se veliki šareni buketi sa strukovima...
14. maj
Brašno od rogača - koristi i upotrebaRogač u prahu, nazvan još i brašno od rogača je alternativa kakaa u prahu. Brašno se pravi od sušenih, pečenih mahuna rogača koji se mrve u fini prah.
Ovo brašno je slatko i ima jedinstven ukus. Često se koristi kao...
23. april
Smeđi šećer Muskovado - koristi i upotrebaČokolada i vrste napitaka sa kafom su veoma zanimljivi ako se kombinuju sa ovim šećerom, a ima i veliku postojanost što ga čini dobrim izborom za kulinarsku upotrebu....
03. nov.
Tajanstvena biljka piskavica - koristi i upotrebaUpotreba piskavice u narodnoj medicini
4 kašike kašike seckanog semena piskavica preliti sa 0, 6 litara hladne vode, kuvajte ih nekoliko sati na jakoj vatri i odmah procedite....
02. mart