Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Pohovan pangasijus sa kukuruznim brašnomPohovan pangasijus sa kukuruznim brašnom
26. dec.
Filete pangasijusa operite i osušite. Ako su bili zamrznuti treba da ih ostavite u frižideru 2-3 sata blago posoljene, da se ocede od velike količine vode koju sadrže....
Pikantan pangasijus sa pohom od paradajzaPikantan pangasijus sa pohom od paradajza
15. okt.
Očistite ribu, operite je i isecite je na porcione parčiće. Začinite solju i ostaje 30 minuta u frižideru. U međuvremenu umutite belance i pomešajte ga sa paradajz pireom, brašnom, maslinovim uljem i malo vode, da postigne...
PangazijusPangazijus
29. jul
Gajenje pangazijusa Pangazijus dolazi iz voda reka Mekong i Šao Praja. Tamošnje stanovništvo postepeno počinje da odgaja ovu ribu i da im to bude jedno od zanimanja....
Čorba od pangasijusaČorba od pangasijusa
21. nov.
Pangasijus se seče na male parčiće i stavlja se u šerpu zajedno sa opranim pirinčem. Čorba se ostavlja da vri na tihoj vatri oko 15-20 minuta. Nakon što se skloni sa ringle po želji se posipa isečenim peršunom....
Riblja čorba sa fileom pangasijusaRiblja čorba sa fileom pangasijusa
21. nov.
Stavljamo da kuvamo krompir isečen na male kocke, nakon toga dodajemo šargarepe i luk, koji sečemo na sitno i na kraju papriku isto na sitno. Kuvamo ih dodajući maslinovo ulje, so i malo maslaca. Sečemo masline na krugove...
Pohovani fileti pangasiusaPohovani fileti pangasiusa
20. nov.
Pohovani fileti pangasiusa su veoma ukusni....
Aromatičan pohovani pangasijusAromatičan pohovani pangasijus
05. okt.
Očišćena riba se iseče na porcione parčiće i marinira se oko 1-2 sata u smesu od soka od limuna, narendanog korena đumbira i sveže mirođije. Nakon toga se dobro ocedi, potapa se u kašu, dobijenu od umućenih jaja, brašna...
Pohovan file pangasiusaPohovan file pangasiusa
19. avgust
File se odmrzne. Priprema se smesa za pohovanje od nabrojanih sastojaka. Treba da se dobije gusti poh. Fileti se uvaljaju u smesu za pohovanje i prže se u fritezi....
Pohovani file od pangasijusa sa kornfleksomPohovani file od pangasijusa sa kornfleksom
18. dec.
Isecite file od pangasijusa na parčiće kakvi vam se sviđaju. Posolite ih i ostavite da se ocede, jer zamrznut file pušta mnogo vode. Umutite jaja dodajući pivo....
Ćuftice od ribe pangasijusĆuftice od ribe pangasijus
18. dec.
/undefined Skuvamo krompir, šargarepu i ribu i izgnječimo ih. Sečemo na sitno ili pasiramo peršun, mirođiju, beli luk, sok od pola limuna. Mešamo sve i ostavljamo da malo odstoji, da se dobro osete začini. Nakon toga pravimo...
Pangasius u rerni sa povrćemPangasius u rerni sa povrćem
12. mart
Sipajte šolju vode i stavite začinjene filete pangasijusa. Pecite u rerni dok ne dobiju lepu zlatastu boju. Servirajte jelo toplo....
Šta je DUC organska piletina?Šta je DUC organska piletina?
18. dec.
Organski uzgoj i uzgoj u slobodnom uzgoju su izrazi koji karakterišu Duc piletinu. Ova piletina ima ovakav naziv zbog sertifikata koji se za nju izdaje i karakteristična je za Francusku....
Zbog čega je govedina skuplja od svinjetine?Zbog čega je govedina skuplja od svinjetine?
07. maj
Generalno, uzgoj svinja je jeftiniji za održavanje i lakši je od uzgoja krava. Ovo je glavni razlog zašto je svinjetina pristupačnija u prodavnicama od govedine....
Kulinarska upotreba šafranaKulinarska upotreba šafrana
28. april
Ova cena je visoka zbog visokih troškova uzgoja i prerade. Stoga su od davnina postojali pokušaji falsifikovanja, protiv kojih su postojali strogi zakoni....
Kako da čuvamo pirinač?Kako da čuvamo pirinač?
22. avgust
U Bugarskoj je uzgoj pirinča počeo u 14. veku, kada je početak uzgoja zabeležen i u Makedoniji i južnim delovima našeg poluostrva. Danas je pirinač rasprostranjen širom sveta i najtraženija je žitarica....
Marinirani teleći kotleti na roštiljuMarinirani teleći kotleti na roštilju
24. jun
Da biste napravili krhko i ukusno teleće ili goveđe meso, ključni faktor je uzgoj i kvalitet samog mesa. Izaberite odabran uzgoj kao što je na primer Crni angus/Abardin angus....
ZvezdanZvezdan
06. feb.
Rezultati uzgoja običnog zvezdana i na kiselom zemljištu su zadovoljavajući. Usev kulture se obično seje u proleće....
Pangasius, pohovan u testu od piva, sa paradajzomPangasius, pohovan u testu od piva, sa paradajzom
04. jul
Isecite file od pangasiusa na parčiće. Začinite solju i biberom. Napravite testo od piva, mešajući umućena jaja sa brašnom i pivom. Mešajte dok ne dobijete gust krem....
Riblja čorba sa pangasiusomRiblja čorba sa pangasiusom
21. dec.
Sipajte malo ulja, a kada tečnost provri, dodajte iseckani filet pangasiusa. Dodajte iseckane krompire i oprani pirinač. Malo pre nego oni omeknu dodajte oguljene i samlevene paradajze....
Pangasius - najprljavija riba na svetuPangasius - najprljavija riba na svetu
11. maj
Ako vam ovo nije dovoljno da se odreknete zauvek ove ribe, reći ćemo vam i to da se ženkama pangasiusa ubrizgavaju hormoni iz urina trudnica, da bi se povećala njihova plodnost i sposobnost razmnožavanja....
Zamrznut pangasius iz rerneZamrznut pangasius iz rerne
26. dec.
Ostavite filete pangasiusa da se odmrznu, operite lepo i ocedite od vode. Začinite solju i biberom, ostavite da upije so oko 30 minuta....
Šargarepa, med i limun za zdravljeŠargarepa, med i limun za zdravlje
04. okt.
Možete koristiti i koru od limuna, ali samo pod uslovom da su iz prirodnog uzgoja, jer se limun prska raznim hemikalijama. Sipajte naseckani limun u teglu i dodajte med. Sve dobro promešajte viljuškom....
Da li je opasna preterana konzumacija mleka?Da li je opasna preterana konzumacija mleka?
07. feb.
Iako su tehnike veštačkog uzgoja donele mnoge ekonemske koristi mlečnoj industriji (samo zamislite koliko je proizvodnja sira porasla), istina je da ova promena ima posledicu na ljude....
Hrskavi riblji fileti u rerniHrskavi riblji fileti u rerni
19. maj
Uzimamo riblje filete pangasiusa, veoma pogoduju i deci jer nemaju kosti....
Jednostavne galeteJednostavne galete
26. nov.
U pripremljenu masu se dodaju brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer, kao i narendana kora limuna (limun prethodno dobro oprati i ako nije iz bio uzgoja držati bar pola sata u vodi sa sodom bikarbonom pa isprati)....