Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

VasabiVasabi
26. april
Vasabi u kulinarstvu Vasabi se zove pasta od rendanog korena....
Primena natrijum benzoata u kulinarstvuPrimena natrijum benzoata u kulinarstvu
10. dec.
On je sadržan u borovnicama, suvom grožđu i dr. u svom prirodnom obliku; - U kulinarstvu natrijum benzoat se koristi za najrazličitije ciljeve....
Upotreba majčine dušice u kulinarstvuUpotreba majčine dušice u kulinarstvu
11. avgust
U kulinarstvu se koriste i sveži i sušeni listovi majčine dušice, a takođe i vrhovi sa još uvek neprocvetalim cvetovima. Vrhovi imaju istančan ukus i aromu i menjaju aromu i ukus različitim jelima....
Mitovi u kulinarstvu koji su srušeni!Mitovi u kulinarstvu koji su srušeni!
03. april
Kada kuvamo, svi mi koristimo kulinarske savete i umeća, koji su nam preneti od baka i majki, takođe i kao zakon prihvatamo ono što čujemo ili vidimo u kulinarskim emisijama. Da, mnoge stvar, na taj način naučene su...
Brašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristiBrašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristi
01. jul
Zdrava ishrana, koja je nova svetska moda, u prvom planu ističe potrebu za novim namirnicama. U stvari, ispostavilo se da su to dobre, zaboravljene stare namirnice koje se vraćaju na trpezu zbog potebe za raznolikošću među...
Česte greške u kulinarstvu: Kako da ih popravimo?Česte greške u kulinarstvu: Kako da ih popravimo?
27. dec.
Čovek ne može da zna sve na svetu. Samo praksa i dobijanje novih znanja može da nas spasi od greški i neuspeha. I ovo pravilo važi za svaku oblasti ljudske delatnosti, uključujući kuvanje. Svako greši. I najbolja domaćica...
Voda iz Lurdesa u kulinarstvu - šta je i kako da je napravimo?Voda iz Lurdesa u kulinarstvu - šta je i kako da je napravimo?
06. dec.
Poznata voda iz Lurdesa je obična voda za koju se smatra da poseduje čudotvorna i lekovita svojstva. Ona izvire u Santuario De Lourdes u Francuskoj, kopleks religioznih zgrada sa nekoliko bazilika posvećenih kultu Djeve...
SušiSuši
25. jun
Pravi vasabi ima antibakterijsko dejstvo i može smanjiti rizik od trovanja hranom. Količine isparenja određuju koliko će biti jak osećaj, a ne sama količina konzumiranog vasabija....
Popularni začini u azijskoj kuhinjiPopularni začini u azijskoj kuhinji
26. april
Vasabi Ovo je tipičan japanski proizvod, koji je vrsta rena - japanski ren. Kao i pirinčano sirće, ni suši ne možete da poslužite bez tradicionalnog sosa od vasabija....
Suptilnosti kod pripreme sušijaSuptilnosti kod pripreme sušija
24. feb.
Svaki rolat se potopi u mešavini od malo vasabija i soja sosa, a zatim se pojede komadić ukiseljenog đumbira da bi se očistio ukus....
Mafini sa belom čokoladom i vasabijemMafini sa belom čokoladom i vasabijem
23. feb.
Posle umutite mleko, jaja, kiselo mleko, vanilu, ulje i vasabi u velikom bokalu. Dodajute smesu u suve sastojke i mutite na niskom ubrzanju dok se ne dobije homogena smesa....
Kako se konzumira đumbirKako se konzumira đumbir
29. jul
Đumbir je poznat još iz drevnosti i ne kosristi se samo u kulinarstvu, nego i u lekovite svrhe. Možete pripremiti čaj sa korenom aromatične bilje, koji je odgovarajuć za kašalj ili za lečenje prehlada....
Suši sa lososom i avokadomSuši sa lososom i avokadom
28. januar
Možete poslužiti suši uz soja sos ili vasabi. Prijatno!...
Za koja jela se koristi celer, gde se koristi koren, a gde stablo?Za koja jela se koristi celer, gde se koristi koren, a gde stablo?
01. feb.
Majstori kulinarstva će vam reći da se koren celera može upotrebiti kao korenasto povrće i da se kao takvo može rendati, pržiti i peći....
Za šta da koristimo kokosovo ulje?Za šta da koristimo kokosovo ulje?
23. dec.
U tropskim oblastima je široko rasprostranjeno u kulinasrstvu. Pravi problem sako kod ljudi koji su alergični na njega....
Kako se karamelizuje meso?Kako se karamelizuje meso?
. april
Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva....
Lekovita rakija sa sremušemLekovita rakija sa sremušem
18. april
1
Koristi se kao začin u kulinarstvu i kao lekovito sredstvo - vidi tretman divljim belim lukom. Oprane sveže listove sremuša isecite i stavite u staklenu teglu ili drugu staklenu posudu....
Seme slačice - koristi i primenaSeme slačice - koristi i primena
17. januar
Sa brašnom od slačice može da se pripremi i domaći senf za kulinarsku upotrebu....
Suši tortaSuši torta
08. feb.
SIpajte smesu u pirinač, dodajte vasabi sos i soja sos i mešajte. U odgovarajući tanjir stavite list nori kora. Sipajte polovinu pirinča i ravnomerno raširite....
Koristi od čaja od lista lovoraKoristi od čaja od lista lovora
29. jul
U kulinarstu se on koristi mnogo za svinjsko i teleće meso, ide dobro iz uz posna jela kao što je sočivo....
Da li je avokado voće ili povrće?Da li je avokado voće ili povrće?
21. dec.
Upravo specifični kvaliteti ukusa čine avokado jednim od najpopularnijih i najsvestranijih voća u kulinarstvu, sa kojim se pripremaju zdrave salate i ukusna jela....
Odgovarajući prilog za pečeno mesoOdgovarajući prilog za pečeno meso
24. mart
Vasabi ili rendani plavi sir. Teleće meso je odgovarjauće da bude servirano sa krompir pireom, a u koje ste dodali malo gorgonzole....
Najpopularniji azijski začiniNajpopularniji azijski začini
30. okt.
Vasabi - karakterističan japanski ljuti začin koji se priprema od biljke nalik renu. Suši i sašimi su začinjeni njime....
Neodoljiva grčka jela od patlidžanaNeodoljiva grčka jela od patlidžana
26. sep.
Njegov kvalitetan ukus i hranljiva svojstva čine ga široko rasprostranjenim proizvodom u svetu kulinarstva....
Čaj od čubra kod visokog krvnog pritiska i problema sa želucemČaj od čubra kod visokog krvnog pritiska i problema sa želucem
20. april
Osim u kulinarstvu, čubar se koristi i u narodnoj medicini. Ovaj čaj pomaže kod visokog krvnog pritiska, glavobolje, vrtoglavice, ubrzanog lupanja srca, kod žeđi od šećerne bolesti, povraćanja, nervoze itd....