Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

VlašacVlašac
24. jun
Gajenje vlašca Možete da ga gajite sami kod kuće, pa za tu svrhu tokom proleća odsecite lukovicu vlašca i zasadite je u saksiju. Vlašac nije zahtevna biljka i njegovo gajenje je sasvim lako....
Omlet sa samoniklim biljem (kopriva, kiseljak i vlašac)Omlet sa samoniklim biljem (kopriva, kiseljak i vlašac)
05. dec.
Omlet sa samoniklim biljem (kopriva, kiseljak i vlašac) je vrlo ukusan....
Koristi od vlašcaKoristi od vlašca
28. nov.
Evo glavnih koristi od vlašca: Dejstvo protiv raka Kao rezultat studija, otkriveno je da u vlašcu postoji alicin, za koji je dokazano da štiti organizam od razvoja određenih vrsta raka....
Vlašac (divlji luk) - zdravstvene koristi i kulinarska upotrebaVlašac (divlji luk) - zdravstvene koristi i kulinarska upotreba
26. sep.
Narodni recepti uključuju napitke od vlašca za bolesti zglobova, biljni sok za herpes, gnojne inficirane rane i čireve, parodontitis, bolove u kičmi, avitaminozu i bronhitis, a kuvani napitak od vlašca se pravi za hipertenziju...
Dinstana teletina sa bukovačomDinstana teletina sa bukovačom
09. april
Dodamo meso u šerpu, posolimo i krećemo sa pripremom vlašca. Za svo to vreme pazimo na sastojke u šerpi uz povremeno mešanje. Vlašac operemo i iseckamo pa naspemo u šerpu....
Praznični paketići od palačinaka sa odličnim nadevomPraznični paketići od palačinaka sa odličnim nadevom
18. dec.
Vlašac stavljamo iseckan, odvojimo strukove koji će nam služiti za vezanje (odvojite koliko je potrebno, koliko ima palačinaka, koje mene je bilo 11 komada). Dobro promešamo. 4....
Pesto sa avokadomPesto sa avokadom
03. maj
Avokado oljuštimo i isečemo na kockice, vlašac operemo i isečemo na krupno. Limetu iscedimo....
Zelena salata od hobotniceZelena salata od hobotnice
01. april
Iseckajte vlašac, spanać, peršun i divlji luk i pomešajte sa maslinovim uljem i sokom od limuna. Kuvajte hobotnicu sat-dva i iseckajte na komade. Pomešajte hobotnicu sa zelenišem....
Zelena salata sa rukolom i vlašcemZelena salata sa rukolom i vlašcem
26. maj
U nju dodati naseckan vlašac i krastavac, nasečen na polumesece. Napraviti preliv za salatu od maslinovog ulja, sirćeta, meda, bibera i soli. Preliti preko zelenog povrća i dobro promešati....
Poboljšajte metabolizam ovim namirnicama, bogatim proteinima i magnezijumomPoboljšajte metabolizam ovim namirnicama, bogatim proteinima i magnezijumom
26. feb.
Vlašac. Namirnice, koje jačaju naš metabolizam: 1. Bademi; 2. Jabuke; 3. Špargle; 4. Pasulj; 5. Šumsko voće; 6. Brokoli; 7. Kupus; 8. Šargarepa; 9. Celer; 10. Krastavac; 11. Kari; 12....
Svinjska rebra sa povrćemSvinjska rebra sa povrćem
22. mart
U posudu pomešati ulje, so, biber, kari, vlašac, peršun, mlevenu papriku, senf i sve preliti preko rebaraca i dobro izmešati rukama. Najbolje je da odstoji u marinadi preko noći u frižideru....
Rižoto od integralnog pirinča sa sušenim paradajzomRižoto od integralnog pirinča sa sušenim paradajzom
14. okt.
Začiniti po ukusu solju, biberom, vegetom, a preko po želji posuti origano ili sušeni luk vlašac....
Ravioli sa belim lukom i zelenim začinimaRavioli sa belim lukom i zelenim začinima
28. sep.
Pred kraj dodati vlašac i peršun. Tako kuvajte još nekoliko minuta, pazeći da ne izgore. Sipajte kuvane raviole i dobro promešajte. Poslužite sa nekoliko kapi limunovog soka na vrhu....
Omlet od guščijih jaja i čvarakaOmlet od guščijih jaja i čvaraka
10. april
Operite i iseckajte mladi luk, takođe operite i iseckajte sitno vlašac. Pripremite tiganj i stavite ga na zagrejanu ringlu. Na tiganj staviti mast da se otopi. Kad se mast otopi staviti umućena jaja....
JastogJastog
24. jul
Poslužite dinstani jastog sa velim vinom na platou, posipajte preko pera vlašca i garnirajte kriškama limuna. Koristi od jastoga Osim što je ukusan, jastog spada u veoma zdrave morske delikatese....
Zapečena testenina sa šunkom i pavlakomZapečena testenina sa šunkom i pavlakom
29. april
U vatrostalnu posudu sipati makarone (nekuvane), dodati seckanu šunku, sitno seckan vlašac i izmešati. U drugoj posudi pomešati pavlaku za kuvanje, kečap i 700 ml vode....
Supa sa paprikama i kozjim siromSupa sa paprikama i kozjim sirom
11. januar
Dodati kašiku maslinovog ulja, sitno naseckan vlašac i izmrvljen ostatak sira. Služiti toplo....
Тrodnevno olakšanje sa pomorandžamaТrodnevno olakšanje sa pomorandžama
14. mart
Večera: Parče pržene džigerice, pečurke, špargle i vlašac kao prilog. Desert je šaka malina sa kiselim mlekom i pomorandžom....
Pita sa korom od krompiraPita sa korom od krompira
01. januar
Jaja umutiti, dodati krem sir, kiselu pavlaku, narendan grijer sir, naseckan peršun i vlašac. Posoliti, pobiberiti i sjediniti. Koru od krompira izvaditi iz kalupa, staviti je u pleh i sipati fil....
Pljeskavice od tunjevinePljeskavice od tunjevine
11. januar
Sitno naseckajte luk, vlašac i peršun. Zgnječite beli luk. Dodajte u posudu. Stavite ovsene pahuljice procesor hrane i obrađujte 2 minute. Dodajte ovseno brašno u posudu. 4....
Nesvakidašnja slana tortaNesvakidašnja slana torta
22. mart
Sledećeg dana sklonite prsten i odozgo posipajte rendanim kačkavaljem, a zatim preko i sitno iseckani vlašac. Ukrasite čeri paradajzom i šunkom....
Pljeskavice sa prilogom od boranijePljeskavice sa prilogom od boranije
22. mart
Dodati so, biber, vlašac, peršun i palentu, lepo promešati da se sve sjedini. Ostaviti da odstoji 15 minuta. Nakon toga oblikovati pljeskavice i peći 30 minuta na 200 stepeni....
Omlet sa kobasicom i bosiljkomOmlet sa kobasicom i bosiljkom
12. okt.
Kobasice iseckati i dodati u tiganj sa lukom i prazilukom, pa dodati i sitno iseckan vlašac. Preliti sastav u tiganju u jajima i poklopiti tiganj na minut....
Pogodni začini za pečurke na maslacuPogodni začini za pečurke na maslacu
16. maj
Za aromatiziranje pečuraka na puteru, na primer, možete se osloniti na klasične začine za pečurke, uključujući: - biber; - mirođija; - peršun; - beli luk u prahu; - divlji beli luk; - vlašac; - sušeni luk; -...
Potaž PortobeloPotaž Portobelo
15. april
Za dekoraciju možete koristiti: pavlaku za kuvanje, peršun, bosiljak, nanu, mirođiju, vlašac, sremuš......