Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Vorčester SosVorčester Sos
23. jun
Vorčester sos u kulinarstvu Nesumnjivo, Vorčester sos je jedan od ozbiljnih povoda za ponos nekadašnje britanske imperije....
Domaći vorčester sosDomaći vorčester sos
26. maj
Domaći vorčester sos prebacite u teglicu ili posudicu, koja se čvrsto zatvara. Pravilo čuvanja - pripremljeni sos za meso može da se koristi u trajanju od 2 meseca, a pre svake upotrebe se rastrese....
Šnicle sa Vorčester sosomŠnicle sa Vorčester sosom
22. mart
U đuvečaru namazanu uljem, poređajte šnicle (krmenadle - nema porebe da se istanjuju) Luk isecite na polumesec i dodajte ga u đuvečaru. Dodajte šargarepu iseckanu na kolutiće i pečurke - na kriške. Dodajte začine, soja...
Pečena kolenica sa vorčester sosomPečena kolenica sa vorčester sosom
30. maj
U odgovarajućoj posudi pomešamo vorčester sos, bujon, maslinovo ulje, beli luk u prahu i alevu papriku. Dodajemo i preostali deo zelenih začina. Pomešamo sve sastojke da dobijemo pastu....
Svinjski kare sa vorčester sosomSvinjski kare sa vorčester sosom
08. maj
Ja sam servirala svinjski kare sa vorčester sosom sa dinstanim mladim krompirom....
Svinjska rebra sa vorčester sosomSvinjska rebra sa vorčester sosom
13. januar
Stavite papir za pečenje ili foliju u pleh. Poređajte rebra u jedan red i namažite ih uljem. Pomešajte so, biber, alevu papriku, majčinu dušicu i beli luk. Lepo natrljajte rebra začinima. Stavite pleh u prethodno ugrejanu...
Primena natrijum benzoata u kulinarstvuPrimena natrijum benzoata u kulinarstvu
10. dec.
On je sadržan u borovnicama, suvom grožđu i dr. u svom prirodnom obliku; - U kulinarstvu natrijum benzoat se koristi za najrazličitije ciljeve....
Upotreba majčine dušice u kulinarstvuUpotreba majčine dušice u kulinarstvu
11. avgust
U kulinarstvu se koriste i sveži i sušeni listovi majčine dušice, a takođe i vrhovi sa još uvek neprocvetalim cvetovima. Vrhovi imaju istančan ukus i aromu i menjaju aromu i ukus različitim jelima....
Mitovi u kulinarstvu koji su srušeni!Mitovi u kulinarstvu koji su srušeni!
03. april
Kada kuvamo, svi mi koristimo kulinarske savete i umeća, koji su nam preneti od baka i majki, takođe i kao zakon prihvatamo ono što čujemo ili vidimo u kulinarskim emisijama. Da, mnoge stvar, na taj način naučene su...
Brašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristiBrašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristi
01. jul
Zdrava ishrana, koja je nova svetska moda, u prvom planu ističe potrebu za novim namirnicama. U stvari, ispostavilo se da su to dobre, zaboravljene stare namirnice koje se vraćaju na trpezu zbog potebe za raznolikošću među...
Česte greške u kulinarstvu: Kako da ih popravimo?Česte greške u kulinarstvu: Kako da ih popravimo?
27. dec.
Čovek ne može da zna sve na svetu. Samo praksa i dobijanje novih znanja može da nas spasi od greški i neuspeha. I ovo pravilo važi za svaku oblasti ljudske delatnosti, uključujući kuvanje. Svako greši. I najbolja domaćica...
Voda iz Lurdesa u kulinarstvu - šta je i kako da je napravimo?Voda iz Lurdesa u kulinarstvu - šta je i kako da je napravimo?
06. dec.
Poznata voda iz Lurdesa je obična voda za koju se smatra da poseduje čudotvorna i lekovita svojstva. Ona izvire u Santuario De Lourdes u Francuskoj, kopleks religioznih zgrada sa nekoliko bazilika posvećenih kultu Djeve...
Kako da začinite svinjska rebra? Upravo ovakoKako da začinite svinjska rebra? Upravo ovako
22. mart
Druga marinada za rebarca iz rerne se pravi tako što pomešate crno vino, sirće, maslinovo ulje, soja sos, Vorčester sos, med i začine po želji....
Kratak vodič kroz svet sosovaKratak vodič kroz svet sosova
25. feb.
Na kraju se stavlja so i beli biber i 1 kašičica Vorčester sosa i 1 kašičica čili sosa....
Sjajna pileća krilca na griluSjajna pileća krilca na grilu
18. okt.
Pomešajte kečap, vorčester sos, sirće, šećer i senf. Poređajte krilca na rošilj i namažite ih marinadom. Ispecite ih, okrećući jednom i namažite ih i sa druge strane sosom. Servirajte odmah....
Pečene medene svinjske šniclePečene medene svinjske šnicle
21. nov.
Stavite meso u srednje veliku posudu sa polovinom meda, polovinom senfa i polovinom Vorčester sosa. Dobro prekrijte meso....
Pohovana piletina KentakiPohovana piletina Kentaki
06. mart
Promešajte soja sos, Vorčester sos i marinirajte piletinu jedan sat u toj smesi....
Bloody MaryBloody Mary
06. feb.
Staviti u šejker 2-3 kocke leda, naliti votku, sok od paradajza, Vorčester sos i Tabasko sos, malo soli i bibera po ukusu. Izmutiti dobro u šejkeru i nasuti koktel u visoku čašu....
Marinada za ukusna pileća krilcaMarinada za ukusna pileća krilca
27. nov.
U malu šerpu sipajte kečap, paradajz pire, so, crni biber, maslinovo ulje, med, Vorčester sos i smeđi šećer. Veoma dobro izmešajte i stavite šerpicu na ringlu. Zagrejte marinadu pazeći, zato što ne sme da ključa....
Svinjska rebra sa senfom na roštiljuSvinjska rebra sa senfom na roštilju
08. sep.
Propržimo isečen luk u ulju dok ne omekša i dodajemo paradajz sos, vodu, šećer, sok do limuna, Vorčester sos, senf, so i biber. Kuvamo na slaboj vatri 15 minuta....
Paradajz čorba sa sušenim paradajzomParadajz čorba sa sušenim paradajzom
09. januar
Ipak, nakon dodavanja sosa Vorčester dobićete eksploziju ukusa i mirisa. Ostavite da se čorba krčka do željene gustine....
Sombrero tanjirSombrero tanjir
16. januar
Skuvati svinjska rebra, pa staviti u tepsiju i premazati mešavinom vorčester sosa i meda. Zapeći u rerni. Svinjsku šniclu i batake začiniti solju i biberom, pa ispržiti u tiganju....
Krem čorba od pečenih paprika, paradajza i lukaKrem čorba od pečenih paprika, paradajza i luka
18. okt.
Umutite pavlaku sa vorčester sosom i servirajte svaki tanjir čorbe sa kašikom te smese....
Koristi i rizici konzumacije ljutogKoristi i rizici konzumacije ljutog
29. januar
Sve češće na tržište izlaze kečapi, sosovi kari ili Vorčester u koje je dodato mnogo ljutih sastojaka koji su dokazano štetni za mlađu deci....
Pravi dresing za sveže salatePravi dresing za sveže salate
24. sep.
odgovara svim zelenim salatama Poznat i kao dresing ili sos Cezar, on se priprema od jednog pasiranog rovitog jajeta, 1 file inćuna, 3 supene kašike soka od limuna, 9 supenih kašika maslinovog ulja, 1 kašičice vorčester...