Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Vorčester SosVorčester sos u kulinarstvu
Nesumnjivo, Vorčester sos je jedan od ozbiljnih povoda za ponos nekadašnje britanske imperije....
23. jun
Domaći vorčester sosDomaći vorčester sos prebacite u teglicu ili posudicu, koja se čvrsto zatvara.
Pravilo čuvanja - pripremljeni sos za meso može da se koristi u trajanju od 2 meseca, a pre svake upotrebe se rastrese....
26. maj
Šnicle sa Vorčester sosomU đuvečaru namazanu uljem, poređajte šnicle (krmenadle - nema porebe da se istanjuju)
Luk isecite na polumesec i dodajte ga u đuvečaru. Dodajte šargarepu iseckanu na kolutiće i pečurke - na kriške.
Dodajte začine, soja...
22. mart
Pečena kolenica sa vorčester sosomU odgovarajućoj posudi pomešamo vorčester sos, bujon, maslinovo ulje, beli luk u prahu i alevu papriku. Dodajemo i preostali deo zelenih začina. Pomešamo sve sastojke da dobijemo pastu....
30. maj
Svinjski kare sa vorčester sosomJa sam servirala svinjski kare sa vorčester sosom sa dinstanim mladim krompirom....
08. maj
Svinjska rebra sa vorčester sosomStavite papir za pečenje ili foliju u pleh. Poređajte rebra u jedan red i namažite ih uljem.
Pomešajte so, biber, alevu papriku, majčinu dušicu i beli luk. Lepo natrljajte rebra začinima.
Stavite pleh u prethodno ugrejanu...
13. januar
Primena natrijum benzoata u kulinarstvuOn je sadržan u borovnicama, suvom grožđu i dr. u svom prirodnom obliku;
- U kulinarstvu natrijum benzoat se koristi za najrazličitije ciljeve....
10. dec.
Upotreba majčine dušice u kulinarstvuU kulinarstvu se koriste i sveži i sušeni listovi majčine dušice, a takođe i vrhovi sa još uvek neprocvetalim cvetovima. Vrhovi imaju istančan ukus i aromu i menjaju aromu i ukus različitim jelima....
11. avgust
Mitovi u kulinarstvu koji su srušeni!Kada kuvamo, svi mi koristimo kulinarske savete i umeća, koji su nam preneti od baka i majki, takođe i kao zakon prihvatamo ono što čujemo ili vidimo u kulinarskim emisijama.
Da, mnoge stvar, na taj način naučene su...
03. april
Brašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristiZdrava ishrana, koja je nova svetska moda, u prvom planu ističe potrebu za novim namirnicama. U stvari, ispostavilo se da su to dobre, zaboravljene stare namirnice koje se vraćaju na trpezu zbog potebe za raznolikošću među...
01. jul
Česte greške u kulinarstvu: Kako da ih popravimo?Čovek ne može da zna sve na svetu. Samo praksa i dobijanje novih znanja može da nas spasi od greški i neuspeha. I ovo pravilo važi za svaku oblasti ljudske delatnosti, uključujući kuvanje. Svako greši.
I najbolja domaćica...
27. dec.
Voda iz Lurdesa u kulinarstvu - šta je i kako da je napravimo?Poznata voda iz Lurdesa je obična voda za koju se smatra da poseduje čudotvorna i lekovita svojstva. Ona izvire u Santuario De Lourdes u Francuskoj, kopleks religioznih zgrada sa nekoliko bazilika posvećenih kultu Djeve...
06. dec.
Kako da začinite svinjska rebra? Upravo ovakoDruga marinada za rebarca iz rerne se pravi tako što pomešate crno vino, sirće, maslinovo ulje, soja sos, Vorčester sos, med i začine po želji....
22. mart
Kratak vodič kroz svet sosovaNa kraju se stavlja so i beli biber i 1 kašičica Vorčester sosa i 1 kašičica čili sosa....
25. feb.
Sjajna pileća krilca na griluPomešajte kečap, vorčester sos, sirće, šećer i senf. Poređajte krilca na rošilj i namažite ih marinadom.
Ispecite ih, okrećući jednom i namažite ih i sa druge strane sosom. Servirajte odmah....
18. okt.
Pečene medene svinjske šnicleStavite meso u srednje veliku posudu sa polovinom meda, polovinom senfa i polovinom Vorčester sosa. Dobro prekrijte meso....
21. nov.
Pohovana piletina KentakiPromešajte soja sos, Vorčester sos i marinirajte piletinu jedan sat u toj smesi....
06. mart
Bloody MaryStaviti u šejker 2-3 kocke leda, naliti votku, sok od paradajza, Vorčester sos i Tabasko sos, malo soli i bibera po ukusu.
Izmutiti dobro u šejkeru i nasuti koktel u visoku čašu....
06. feb.
Marinada za ukusna pileća krilcaU malu šerpu sipajte kečap, paradajz pire, so, crni biber, maslinovo ulje, med, Vorčester sos i smeđi šećer. Veoma dobro izmešajte i stavite šerpicu na ringlu.
Zagrejte marinadu pazeći, zato što ne sme da ključa....
27. nov.
Svinjska rebra sa senfom na roštiljuPropržimo isečen luk u ulju dok ne omekša i dodajemo paradajz sos, vodu, šećer, sok do limuna, Vorčester sos, senf, so i biber.
Kuvamo na slaboj vatri 15 minuta....
08. sep.
Paradajz čorba sa sušenim paradajzomIpak, nakon dodavanja sosa Vorčester dobićete eksploziju ukusa i mirisa.
Ostavite da se čorba krčka do željene gustine....
09. januar
Sombrero tanjirSkuvati svinjska rebra, pa staviti u tepsiju i premazati mešavinom vorčester sosa i meda. Zapeći u rerni.
Svinjsku šniclu i batake začiniti solju i biberom, pa ispržiti u tiganju....
16. januar
Krem čorba od pečenih paprika, paradajza i lukaUmutite pavlaku sa vorčester sosom i servirajte svaki tanjir čorbe sa kašikom te smese....
18. okt.
Koristi i rizici konzumacije ljutogSve češće na tržište izlaze kečapi, sosovi kari ili Vorčester u koje je dodato mnogo ljutih sastojaka koji su dokazano štetni za mlađu deci....
29. januar
Pravi dresing za sveže salateodgovara svim zelenim salatama
Poznat i kao dresing ili sos Cezar, on se priprema od jednog pasiranog rovitog jajeta, 1 file inćuna, 3 supene kašike soka od limuna, 9 supenih kašika maslinovog ulja, 1 kašičice vorčester...
24. sep.