Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jednostavna kaša od bobaOdvoje se zrna iz očićenog boba i kuvaju na tihoj vatri, sa malo soli, dok ne omekšaju.
Dodaje se luk, sitno iseckan i izdinstan u ulju, a malo kasnije sitno iseckani paradajz, nana i mirođija.
Kuva se dok se ne dobije...
14. jun
Janija od mladog bobaRastvorite mahune boba i izadite zrna.
U kipuću posoljenu vodu ubacite zrna na minuta da provru i procedite ih.
Ubacite zrna u ledenu vodu i nakon što se ohlade, sklonite omotač svakom zrnu boba.
U šerpu sipajte...
13. jul
Čorba od boba i pečurakaU tiganj sipajte maslinovo ulje i sačekajte da se zagreje.
Dodamo seckani mladi luk i posle nekog vremena dodamo bob - zrna i mlade mahune.
Propržite i dodajte seckane listove blitve.
Posle tri minuta dodajte vodu...
10. jul
Čorba od boba sa mladim lukomOčišćeni i oprani bob isecite i skuvajte u slanoj vodi, zajedno sa lukom. Kuvajte na slaboj vatri da bob dobro omekša.
Kada je bob gotov, dodajte zapršku od maslaca, aleve paprike i brašna rastvorenog u vodi, pa sve kuvajte...
08. jul
Vrste pirinčaVrste pirinča
Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
18. sep.
Vrste pohovanjaPostoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
23. sep.
Vrste PatlidžanaSve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
06. avgust
Jagnjeća sarma sa pečurkama i listovima bobaPrvo skuvajte iznutrice, možete koristiti kuvane i zamrznute. Isecite iznutrice na kockice i ostavite sa strane.
Isecite luk, listove boba i nanu, operite pirinač ili potopite na oko 10-15 minuta. U pleh sipaje ulje, iseckan...
26. april
Kuvano jelo od krompira i zelenog bobaNaseckajte šargarepu na kolutove, a luk na sitno. Dinstajte ih dok ne omekšaju u malo masnoće, u šerpi.
Dodajte zrna zelenog boba, a malo nakon toga sipajte i iseckani mladi krompir.
Kada se krompir prodinsta dodajte...
11. avgust
Prolećna janija od boba i mladog lukaLuk i beli luk se očiste, operu i iseku. Dinstaju se sa uljem i malo vode kratko. U njih se dodaju očišćen i opran bob, sok od paradajza i začini.
Sipaju se 2-3 šolje vode i jelo se ostavlja da vri dok bob ne bude gotov...
23. april
Gusta supa od boba i belog lukaZrna boba ako su sveže ubrana prvo se spuste u vrelu slanu vodu na oko 5 minuta, nakon čega se vade i ohlade pod hladnom tekućom vodom.
Ako koristite konzervisan bob direktno ga stavite u luk koji ste propržili.
Dodajete...
05. sep.
Sočna jagnjetina sa listovima boba i zeljaPrvo isecite meso na porcije, stavite ulje u šerpu i sklonite sa strane. Operite listove zelja i listove boba, ako su mladi ne morate da ih blanširate u slanoj vodi, a ako su krupniji prvo treba da ih prokuvate u slanoj vodi...
08. sep.
Vrste francuskih sirevaU Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....
08. jul
Vrste začinskog biberaPošto ova vrsta bibera ima mekši i slabiji ukus od ostalih vrsta, koristi se u pripremi raznih salata, začinjenih jela sa sirom, belih sosova i ribe....
14. sep.
Različite vrste lukaPoznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
14. dec.
Janija od svežeg boba sa šargarepom i belim lukomOčistite zelene mahune svežeg boba i odsecite krajeve. Naseckajte na komade i namočite na pola sata u vodi sa solju.
Možete i da istrljate solj i da isperete.
Blanširajte bob 8 minuta, ocedite i bacite vodu.
Zagrejte...
27. maj
Tradicionalne vrste francuskog hlebaHleb u Francuskoj postavljen je na pijedestal. I za to postoji razlog. Francuski majstori kuvari izmislili su tehnologiju za spravljanje možda i najukusnijeg hleba - bageta.
Baget je dugačak i tanak. Njegova dužina može...
01. jul
Najkorisnije vrste ribljeg uljaDruge karakteristike
Druge karakteristike vrsta suplemenata sa ribljim uljem uključuju miris, kapsule ili tečni oblik, veličinu i vrstu kapsula i dr. One su važne zbog ličnih preferencija i tolerancije pojedinca....
26. jun
Najpopularnije vrste testenina (paste)Sitnija vrsta ove testenine je poznata kao ripete rigate. Obe vrste testenine se kombinuju sa kremovima od pavlake ili sosovima sa mesom.
Ravioli /Ravioli/ - vrsta paste kvadratnog oblika i talasastih ivica....
17. mart
Vrste preliva za musakuPostoje razne vrste preliva za musaku. Jedan od njih je tradicionalni preliv, koji se sastoji od 1 čaše kiselog mleka, 1 jajeta, 2 supene kašike brašna i prstohvat soli....
16. mart
Vrste krompira za prženjeOva vrsta je uzeta za standard u državnom testiranju vrsta grupe srednje ranih sorti.
Druga tipično kuhinjska vrsta kod nas je Almera. Ona je novija, ali već dobro poznata srednje rana sorta....
14. mart
Hladne tortilje - 2 vrstePrva vrsta:
Treba da pripremite jedan listić kačkavalja i jedan listić dimljenog vrata i tako da prekrijete tortilju....
04. avgust
Torta Sve vrste čokoladePodeliti tu smesu na tri dela i u svaki deo dodajte različite vrste čokolade.
Na koru prvo redajte taman fil, pa braon fil pa svetao fil. Neka ostane u frižideru preko noći....
06. feb.