Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Jednostavna kaša od bobaJednostavna kaša od boba
14. jun
Odvoje se zrna iz očićenog boba i kuvaju na tihoj vatri, sa malo soli, dok ne omekšaju. Dodaje se luk, sitno iseckan i izdinstan u ulju, a malo kasnije sitno iseckani paradajz, nana i mirođija. Kuva se dok se ne dobije...
Janija od mladog bobaJanija od mladog boba
13. jul
Rastvorite mahune boba i izadite zrna. U kipuću posoljenu vodu ubacite zrna na minuta da provru i procedite ih. Ubacite zrna u ledenu vodu i nakon što se ohlade, sklonite omotač svakom zrnu boba. U šerpu sipajte...
Čorba od boba i pečurakaČorba od boba i pečuraka
10. jul
U tiganj sipajte maslinovo ulje i sačekajte da se zagreje. Dodamo seckani mladi luk i posle nekog vremena dodamo bob - zrna i mlade mahune. Propržite i dodajte seckane listove blitve. Posle tri minuta dodajte vodu...
Čorba od boba sa mladim lukomČorba od boba sa mladim lukom
08. jul
Očišćeni i oprani bob isecite i skuvajte u slanoj vodi, zajedno sa lukom. Kuvajte na slaboj vatri da bob dobro omekša. Kada je bob gotov, dodajte zapršku od maslaca, aleve paprike i brašna rastvorenog u vodi, pa sve kuvajte...
Vrste flavonoidaVrste flavonoida
20. april
U njemu ima najmanje 30 različitih vrsta!...
Vrste brašnaVrste brašna
23. nov.
I to se primećuje prilikom određivanja tipa i vrste brašna....
Vrste pirinčaVrste pirinča
18. sep.
Vrste pirinča Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
Vrste pohovanjaVrste pohovanja
23. sep.
Postoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
Vrste PatlidžanaVrste Patlidžana
06. avgust
Sve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
Jagnjeća sarma sa pečurkama i listovima bobaJagnjeća sarma sa pečurkama i listovima boba
26. april
Prvo skuvajte iznutrice, možete koristiti kuvane i zamrznute. Isecite iznutrice na kockice i ostavite sa strane. Isecite luk, listove boba i nanu, operite pirinač ili potopite na oko 10-15 minuta. U pleh sipaje ulje, iseckan...
Kuvano jelo od krompira i zelenog bobaKuvano jelo od krompira i zelenog boba
11. avgust
Naseckajte šargarepu na kolutove, a luk na sitno. Dinstajte ih dok ne omekšaju u malo masnoće, u šerpi. Dodajte zrna zelenog boba, a malo nakon toga sipajte i iseckani mladi krompir. Kada se krompir prodinsta dodajte...
Prolećna janija od boba i mladog lukaProlećna janija od boba i mladog luka
23. april
Luk i beli luk se očiste, operu i iseku. Dinstaju se sa uljem i malo vode kratko. U njih se dodaju očišćen i opran bob, sok od paradajza i začini. Sipaju se 2-3 šolje vode i jelo se ostavlja da vri dok bob ne bude gotov...
Gusta supa od boba i belog lukaGusta supa od boba i belog luka
05. sep.
Zrna boba ako su sveže ubrana prvo se spuste u vrelu slanu vodu na oko 5 minuta, nakon čega se vade i ohlade pod hladnom tekućom vodom. Ako koristite konzervisan bob direktno ga stavite u luk koji ste propržili. Dodajete...
Sočna jagnjetina sa listovima boba i zeljaSočna jagnjetina sa listovima boba i zelja
08. sep.
Prvo isecite meso na porcije, stavite ulje u šerpu i sklonite sa strane. Operite listove zelja i listove boba, ako su mladi ne morate da ih blanširate u slanoj vodi, a ako su krupniji prvo treba da ih prokuvate u slanoj vodi...
Vrste francuskih sirevaVrste francuskih sireva
08. jul
U Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....
Vrste začinskog biberaVrste začinskog bibera
14. sep.
Pošto ova vrsta bibera ima mekši i slabiji ukus od ostalih vrsta, koristi se u pripremi raznih salata, začinjenih jela sa sirom, belih sosova i ribe....
Različite vrste lukaRazličite vrste luka
14. dec.
Poznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
Janija od svežeg boba sa šargarepom i belim lukomJanija od svežeg boba sa šargarepom i belim lukom
27. maj
Očistite zelene mahune svežeg boba i odsecite krajeve. Naseckajte na komade i namočite na pola sata u vodi sa solju. Možete i da istrljate solj i da isperete. Blanširajte bob 8 minuta, ocedite i bacite vodu. Zagrejte...
Tradicionalne vrste francuskog hlebaTradicionalne vrste francuskog hleba
01. jul
Hleb u Francuskoj postavljen je na pijedestal. I za to postoji razlog. Francuski majstori kuvari izmislili su tehnologiju za spravljanje možda i najukusnijeg hleba - bageta. Baget je dugačak i tanak. Njegova dužina može...
Najkorisnije vrste ribljeg uljaNajkorisnije vrste ribljeg ulja
26. jun
Druge karakteristike Druge karakteristike vrsta suplemenata sa ribljim uljem uključuju miris, kapsule ili tečni oblik, veličinu i vrstu kapsula i dr. One su važne zbog ličnih preferencija i tolerancije pojedinca....
Najpopularnije vrste testenina (paste)Najpopularnije vrste testenina (paste)
17. mart
Sitnija vrsta ove testenine je poznata kao ripete rigate. Obe vrste testenine se kombinuju sa kremovima od pavlake ili sosovima sa mesom. Ravioli /Ravioli/ - vrsta paste kvadratnog oblika i talasastih ivica....
Vrste preliva za musakuVrste preliva za musaku
16. mart
Postoje razne vrste preliva za musaku. Jedan od njih je tradicionalni preliv, koji se sastoji od 1 čaše kiselog mleka, 1 jajeta, 2 supene kašike brašna i prstohvat soli....
Vrste krompira za prženjeVrste krompira za prženje
14. mart
Ova vrsta je uzeta za standard u državnom testiranju vrsta grupe srednje ranih sorti. Druga tipično kuhinjska vrsta kod nas je Almera. Ona je novija, ali već dobro poznata srednje rana sorta....
Hladne tortilje - 2 vrsteHladne tortilje - 2 vrste
04. avgust
Prva vrsta: Treba da pripremite jedan listić kačkavalja i jedan listić dimljenog vrata i tako da prekrijete tortilju....
Torta Sve vrste čokoladeTorta Sve vrste čokolade
06. feb.
Podeliti tu smesu na tri dela i u svaki deo dodajte različite vrste čokolade. Na koru prvo redajte taman fil, pa braon fil pa svetao fil. Neka ostane u frižideru preko noći....