Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Dinja sa pršutomDinju naseći na polovine i očisiti od semena. Nožem i kašikom odvojiti mesnati deo od kore.
Poravnjati sa donje strane, da se ne bi klatila prilikom serviranja....
11. maj
Slatko od dinja i šljivaOperemo dinju i isečemo na sitne kockice. Šljive oljuštimo i takođe sitno iseckamo. One će dati ukus dinji.
Sipamo šećer i stavljamo slatko na vatru. Ne dodajemo ništa....
20. okt.
DinjaVrste dinja
Kantalup - Ova vrsta, zvana još maksmelon, ima jarko narandžastu unutrašnjost i koru s kaki bojom. To je vrsta dinje koja sadrži najviše beta karotena....
21. jun
Slatko od dinja sa limunom i vanilomIsecite očišćenu dinju na sitne parčiće. Stavite je u cediljku ili gazu i stavite da se ocedi 15-20 minuta u posudu u kojoj ćete kuvati slatko....
04. sep.
Loptice dinje u čokoladnoj čašiPresecite dinju na pola i odstranite seme i višak tečnosti. Koristeći alat za dinju, počnite da odblikujete kuglice od dinje. Dodajte koliko želite loptica dinje u čaše čokolade....
13. april
Smuti od dinje i breskveDinju oljuštite i nasecite na kockice. Breskvu oljuštite i takođe nasecite na kockice. Voće stavite u visoku i usku posudu.
Sipajte so svežeg mleka i ispasirajte sve u kašu....
18. avgust
Džem od krušaka, dinje i bananaVruć džem od krušaka, dinje i banana sipati u zagrejane tegle i okrenuti ma poklopac, uviti u ćebe i ostaviti tako da se ohladi....
28. avgust
Osvežavajući sorbe od dinje i ananasaOvaj sorbe od dinje i ananasa će vas osvežitei i doneti mnogo raspoloženja svojom svežinom i ukusom....
22. jul
Dinja sa komadićima karamela sa maslacem, medom i parmezanomSečemo gornji deo dinje, pažljivo vadimo semenke i kašikom za voće sečemo lopte (izdubimo dinju).
Vraćamo lopte nazad tako što ih pažljivo slažemo jednu na drugu (punimo dinju). Stavljamo komadiće karamela....
16. nov.
Smuti od dinje i banane protiv visokog holesterolaOljuštite dinju i isecite je na kockice.
Oljuštite bananu i isecite je na kolutove. Stavite ih u nutribulet i dodajte sok od banane ili nektar.
Dobro umutite dok ne dobijete homogenu smesu....
21. januar
1
Semifredo od dinje sa domaćim krokanom i tofijemU blenderu na kašu sameljite dinju sa šećerom, ako vam je pavlaka nezaslađena. Sjedinite voćnu smesu sa smesom od pavlake, pažljivo mešajte.
6....
08. avgust
Sorbe od dinje u domaćoj mašini za sladoledOljuštite dinju od kore, odvojite semenke i isecite na kriške. Svaku krišku isecite na kockice i sameljte (zajedno sa svežim sokom od limuna i medom).
Dobijeni pire sipajte u mašinu za sladoled....
29. jul
Slatko od dinjaOčistimo dinju od semenki i sitno iseckamo. Stavljamo u duboku posudu i posipamo šećerom da odstoji 8 sati.
Sipamo 1 šolju vode i stavljamo na vatru, kuvamo na tihoj vatri, dok ne počne da se zgušnjuje....
13. avgust
Sorte dinjeDeda Mraz - ova vrsta se naziva i božićnom dinjom, jer se najčešće može naći u decembru. Plodovi ove vrste podsećaju na lubenicu i imaju zlatne šare po sebi, ali zato nisu toliko slatki kao druge vrste....
15. maj
Vrste pohovanjaPostoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
23. sep.
Vrste pirinčaVrste pirinča
Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
18. sep.
Vrste PatlidžanaSve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
06. avgust
Vrste začinskog biberaPošto ova vrsta bibera ima mekši i slabiji ukus od ostalih vrsta, koristi se u pripremi raznih salata, začinjenih jela sa sirom, belih sosova i ribe....
14. sep.
Različite vrste lukaPoznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
14. dec.
Vrste francuskih sirevaU Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....
08. jul