Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Slatko od dudaSlatko od duda
25. jun
Očistite dudinje i operite ih veoma dobro. Zajedno sa šećerom i rukom stavite dudinje u šerpu. Promešajte celu smesu i ostavite oko sat-dva, a mođete i više. Dodajte malo vode i stavite posudu na vatru. Kada smesa...
Slatko od belog dudaSlatko od belog duda
23. jun
Operite dud i isecite mu drške, prelijte ih sa malo soka od limuna, da ne potamni. Sipajte šećer i ostavite 24 sata. Kuvajte dok se slatko ne zgusne, dodajte i kašičicu maslaca da se ne peni. Na kraju dodajte limontus...
Dilber duda (Dilber dudağı)Dilber duda (Dilber dudağı)
25. jul
Sipamo veći deo brašna u veliku posudu, dodajemo prašak za pecivo i promešamo. Pravimo udubljenje, u njega dodajemo kiselo mleko, maslinovo ulje, jaja i zamesimo meko testo. Pokrivamo testo krpom i ostavljamo na toplom...
Zdravstvene koristi dudaZdravstvene koristi duda
19. sep.
Mogu se razlikovati tri vrste duda - beli, koji dolazi iz istočnih i centralnih delova Kine, crveni dud, koji dolazi iz istočnih delova SAD, i crni, koji dolazi iz Zapadne Azije....
Melba sa sladoledom od duda i dinjeMelba sa sladoledom od duda i dinje
21. avgust
Dud operemo, posipamo šećerom i ostavimo da odstoji 1 sat u frižideru Zatim dodajte mleko i pavlaku i umutite u blenderu. Ostavite da odstoji 5-6 sati u zamrzivaču. Očistimo i isečemo dinju na komade, Dodajte...
Vrste flavonoidaVrste flavonoida
20. april
U njemu ima najmanje 30 različitih vrsta!...
Vrste brašnaVrste brašna
23. nov.
I to se primećuje prilikom određivanja tipa i vrste brašna....
Vrste pirinčaVrste pirinča
18. sep.
Vrste pirinča Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
Vrste pohovanjaVrste pohovanja
23. sep.
Postoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
Vrste PatlidžanaVrste Patlidžana
06. avgust
Sve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
Vrste francuskih sirevaVrste francuskih sireva
08. jul
U Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....
Vrste začinskog biberaVrste začinskog bibera
14. sep.
Pošto ova vrsta bibera ima mekši i slabiji ukus od ostalih vrsta, koristi se u pripremi raznih salata, začinjenih jela sa sirom, belih sosova i ribe....
Različite vrste lukaRazličite vrste luka
14. dec.
Poznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
Tradicionalne vrste francuskog hlebaTradicionalne vrste francuskog hleba
01. jul
Hleb u Francuskoj postavljen je na pijedestal. I za to postoji razlog. Francuski majstori kuvari izmislili su tehnologiju za spravljanje možda i najukusnijeg hleba - bageta. Baget je dugačak i tanak. Njegova dužina može...
Najkorisnije vrste ribljeg uljaNajkorisnije vrste ribljeg ulja
26. jun
Druge karakteristike Druge karakteristike vrsta suplemenata sa ribljim uljem uključuju miris, kapsule ili tečni oblik, veličinu i vrstu kapsula i dr. One su važne zbog ličnih preferencija i tolerancije pojedinca....
Najpopularnije vrste testenina (paste)Najpopularnije vrste testenina (paste)
17. mart
Sitnija vrsta ove testenine je poznata kao ripete rigate. Obe vrste testenine se kombinuju sa kremovima od pavlake ili sosovima sa mesom. Ravioli /Ravioli/ - vrsta paste kvadratnog oblika i talasastih ivica....
Vrste preliva za musakuVrste preliva za musaku
16. mart
Postoje razne vrste preliva za musaku. Jedan od njih je tradicionalni preliv, koji se sastoji od 1 čaše kiselog mleka, 1 jajeta, 2 supene kašike brašna i prstohvat soli....
Vrste krompira za prženjeVrste krompira za prženje
14. mart
Ova vrsta je uzeta za standard u državnom testiranju vrsta grupe srednje ranih sorti. Druga tipično kuhinjska vrsta kod nas je Almera. Ona je novija, ali već dobro poznata srednje rana sorta....
Sok od duda - kada i za šta pomaže?Sok od duda - kada i za šta pomaže?
26. jul
Kupine i maline su vrste voća, dobro poznate, sočne i omiljene od svih. Međutim, postoji još jedna voćka koja daje manje popularno voće, a ukršena je od maline i kupine. To je dud....
Torta Sve vrste čokoladeTorta Sve vrste čokolade
06. feb.
Podeliti tu smesu na tri dela i u svaki deo dodajte različite vrste čokolade. Na koru prvo redajte taman fil, pa braon fil pa svetao fil. Neka ostane u frižideru preko noći....
Hladne tortilje - 2 vrsteHladne tortilje - 2 vrste
04. avgust
Prva vrsta: Treba da pripremite jedan listić kačkavalja i jedan listić dimljenog vrata i tako da prekrijete tortilju....
Vrste supa prema njihovoj osnoviVrste supa prema njihovoj osnovi
24. feb.
Ima pilećih supa, svinjskih, telećih, jagnjećih supa i druge vrste supa od mesa, kao i supe od iznutrica različitih životinja i ptica....
Vrste kafe prema načinu pripremeVrste kafe prema načinu pripreme
04. jun
Evo najčešćih vrsta kafe prema načinu pripreme: Espresso - Najčešća vrsta kafe koja se koristi za pripremu espresa je Robusta....
Pirinač - različite vrste, različita pripremaPirinač - različite vrste, različita priprema
16. sep.
Ova vrsta italijanskog pirinča se ne preporučuje samo za rižoto, nego i za druge razne vrste predjela i hrane, koja se priprema u rerni....
Vrste sočiva. Sve o sočivuVrste sočiva. Sve o sočivu
22. januar
Ono je veoma ukusno i ima prijatnu aromu, pa zato spada u omiljene vrste. Osim što je ukusno i aromatično, ovo sočivo se veoma lako i brzo priprema. 2....