Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Gulaš od gljivaNapraviti zapršku od aleve paprike, vode, gustina i dodati gljivama. Iseckati peršun sitno i dodati gulašu.
Gulaš od gljiva kuvati još pet minuta, pa skinuti sa ringle i servirati po želji....
02. nov.
Čorba od gljivaIzblendati i dodati ostatak gljiva. Kuvati još 10 minuta.
Čorba od gljiva je gotova....
06. sep.
Đurđevača gljivaDobra je jestiva vrsta, a razlikuje se od ostalih bledih prolećnih vrsta mirisom po brašnu (poput vlažnog brašna).
Calocibe gambosa je obično prva od velikih jestivih gljiva koja se pojavljuje....
15. mart
Gljiva Mrka trubačaGljiva nije temeljno proučavana za medicinsku upotrebu.
Mrka trubača za kulinarsku upotrebu
Mrke trubače su veoma cenjena vrsta gljiva u mnogim zemljama, posebno u Severnoj i Centralnoj Evropi....
24. april
Tortilja od gljive rujnice1.Gljive očistimo pažljivo i operemo hladnom tekućom vodom. Odsečemo koren, a klobuke je dobro da istrljamo sa spoljašnje strane čistim sunđerom, bez jakih pritisaka....
10. jun
Vrste pirinčaVrste pirinča
Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
18. sep.
Vrste pohovanjaPostoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
23. sep.
Vrste PatlidžanaSve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
06. avgust
Pileće grudi sa suvim vratom u sosu od gljivaPrijatno uz pileće grudi sa suvim vratom u sosu od gljiva!...
11. april
Vrste začinskog biberaPošto ova vrsta bibera ima mekši i slabiji ukus od ostalih vrsta, koristi se u pripremi raznih salata, začinjenih jela sa sirom, belih sosova i ribe....
14. sep.
Različite vrste lukaPoznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
14. dec.
Vrste francuskih sirevaU Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....
08. jul
Crvenkasta GljivicaCrvenkasta gljivica (Laccaria laccata) je vrsta Basidiomycota gljive, koja se može konzumirati. Najviše je rasprostranjena u Severnoj Americi i Evropi. Takođe se može sresti u Meksiku i Kostarici....
23. okt.
Tradicionalne vrste francuskog hlebaHleb u Francuskoj postavljen je na pijedestal. I za to postoji razlog. Francuski majstori kuvari izmislili su tehnologiju za spravljanje možda i najukusnijeg hleba - bageta.
Baget je dugačak i tanak. Njegova dužina može...
01. jul
Najkorisnije vrste ribljeg uljaDruge karakteristike
Druge karakteristike vrsta suplemenata sa ribljim uljem uključuju miris, kapsule ili tečni oblik, veličinu i vrstu kapsula i dr. One su važne zbog ličnih preferencija i tolerancije pojedinca....
26. jun
Najpopularnije vrste testenina (paste)Sitnija vrsta ove testenine je poznata kao ripete rigate. Obe vrste testenine se kombinuju sa kremovima od pavlake ili sosovima sa mesom.
Ravioli /Ravioli/ - vrsta paste kvadratnog oblika i talasastih ivica....
17. mart
Vrste preliva za musakuPostoje razne vrste preliva za musaku. Jedan od njih je tradicionalni preliv, koji se sastoji od 1 čaše kiselog mleka, 1 jajeta, 2 supene kašike brašna i prstohvat soli....
16. mart
Vrste krompira za prženjeOva vrsta je uzeta za standard u državnom testiranju vrsta grupe srednje ranih sorti.
Druga tipično kuhinjska vrsta kod nas je Almera. Ona je novija, ali već dobro poznata srednje rana sorta....
14. mart
Torta Sve vrste čokoladePodeliti tu smesu na tri dela i u svaki deo dodajte različite vrste čokolade.
Na koru prvo redajte taman fil, pa braon fil pa svetao fil. Neka ostane u frižideru preko noći....
06. feb.
Hladne tortilje - 2 vrstePrva vrsta:
Treba da pripremite jedan listić kačkavalja i jedan listić dimljenog vrata i tako da prekrijete tortilju....
04. avgust
Obloga kod gljivica na nogamaIzuzetno pomaže kod gljivica na nogama.
Možemo da natopimo pamučni tamoon i da ga stavimo da oboleli deo.
Dobro uvijemo i provodimo sa time bar jednu noć....
06. april
Vrste kafe prema načinu pripremeEvo najčešćih vrsta kafe prema načinu pripreme:
Espresso - Najčešća vrsta kafe koja se koristi za pripremu espresa je Robusta....
04. jun
Pirinač - različite vrste, različita pripremaOva vrsta italijanskog pirinča se ne preporučuje samo za rižoto, nego i za druge razne vrste predjela i hrane, koja se priprema u rerni....
16. sep.