Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

JasminJasmin
29. avgust
Vrste jasmina Pored jasmina sambaka, postoje još tri vrste jasmina, koje su sve popularnije. To su: Jasminum polyanthum - ima složene listove, koji se sastoje od 5-6 listića....
Aromatični jasmin pirinač sa svinjetinomAromatični jasmin pirinač sa svinjetinom
11. nov.
Aromatični jasmin pirinač sa svinjetinom je gotov....
Vrste pirinčaVrste pirinča
18. sep.
Ova vrsta pirinča je najsiromašnija korisnim hranljivim materijama. Jasmin pirinač - sasvim očekivano, ova vrsta pirinča ima karakterističnu i prijatnu aromu jasmina....
Vrste pohovanjaVrste pohovanja
23. sep.
Postoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
Vrste brašnaVrste brašna
23. nov.
I to se primećuje prilikom određivanja tipa i vrste brašna....
Vrste PatlidžanaVrste Patlidžana
06. avgust
Sve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
Vrste flavonoidaVrste flavonoida
20. april
U njemu ima najmanje 30 različitih vrsta!...
Ćuftice od karija sa jasmin pirinčemĆuftice od karija sa jasmin pirinčem
26. maj
Začinite mleveno meso i od njega oblikujte male ćufte. Uvaljajte ih u brašno i isptžize u ugrejanom ulju. Izvadite ih na tanjir. U istom tiganju dodajte ulje, i izdinstajte luk i beli luk. U njih dodajte paradajz, ljutu...
Jasminov PirinačJasminov Pirinač
26. sep.
To čini jasminov pirinač jednom od najzdravijih vrsta pirinča. Beli jasminov pirinač je veoma aromatičan i kad je skuvan, lepljikave je konzistencije....
Vrste začinskog biberaVrste začinskog bibera
14. sep.
Pošto ova vrsta bibera ima mekši i slabiji ukus od ostalih vrsta, koristi se u pripremi raznih salata, začinjenih jela sa sirom, belih sosova i ribe....
Različite vrste lukaRazličite vrste luka
14. dec.
Poznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
Vrste francuskih sirevaVrste francuskih sireva
08. jul
U Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....
Za šta je koristan jasmin?Za šta je koristan jasmin?
28. feb.
Aroma jasmina umiruje nervni sistem samo ako ga pomirišete. Dokazano je da masaža tela sa uljem od jasmina vam može pomoći da se izborite sa depresijom. Jasmin sadrži antioksidanse i pomaže u borbi sa ćelijama raka....
Tradicionalne vrste francuskog hlebaTradicionalne vrste francuskog hleba
01. jul
Hleb u Francuskoj postavljen je na pijedestal. I za to postoji razlog. Francuski majstori kuvari izmislili su tehnologiju za spravljanje možda i najukusnijeg hleba - bageta. Baget je dugačak i tanak. Njegova dužina može...
Najkorisnije vrste ribljeg uljaNajkorisnije vrste ribljeg ulja
26. jun
Druge karakteristike Druge karakteristike vrsta suplemenata sa ribljim uljem uključuju miris, kapsule ili tečni oblik, veličinu i vrstu kapsula i dr. One su važne zbog ličnih preferencija i tolerancije pojedinca....
Najpopularnije vrste testenina (paste)Najpopularnije vrste testenina (paste)
17. mart
Sitnija vrsta ove testenine je poznata kao ripete rigate. Obe vrste testenine se kombinuju sa kremovima od pavlake ili sosovima sa mesom. Ravioli /Ravioli/ - vrsta paste kvadratnog oblika i talasastih ivica....
Vrste preliva za musakuVrste preliva za musaku
16. mart
Postoje razne vrste preliva za musaku. Jedan od njih je tradicionalni preliv, koji se sastoji od 1 čaše kiselog mleka, 1 jajeta, 2 supene kašike brašna i prstohvat soli....
Vrste krompira za prženjeVrste krompira za prženje
14. mart
Ova vrsta je uzeta za standard u državnom testiranju vrsta grupe srednje ranih sorti. Druga tipično kuhinjska vrsta kod nas je Almera. Ona je novija, ali već dobro poznata srednje rana sorta....
Torta Sve vrste čokoladeTorta Sve vrste čokolade
06. feb.
Podeliti tu smesu na tri dela i u svaki deo dodajte različite vrste čokolade. Na koru prvo redajte taman fil, pa braon fil pa svetao fil. Neka ostane u frižideru preko noći....
Hladne tortilje - 2 vrsteHladne tortilje - 2 vrste
04. avgust
Prva vrsta: Treba da pripremite jedan listić kačkavalja i jedan listić dimljenog vrata i tako da prekrijete tortilju....
Šta predstavlja jasminov pirinačŠta predstavlja jasminov pirinač
25. sep.
Ako volette razne vrste pirinča, možemo vam predložiti neke od naših recepata sa pirinčem, kao što su: punjene paprike sa pirinčem, paelja, klasičan rižoto, sutlijaš, suši ili posni pirinač....
Vrste kafe prema načinu pripremeVrste kafe prema načinu pripreme
04. jun
Evo najčešćih vrsta kafe prema načinu pripreme: Espresso - Najčešća vrsta kafe koja se koristi za pripremu espresa je Robusta....
Pirinač - različite vrste, različita pripremaPirinač - različite vrste, različita priprema
16. sep.
Ova vrsta italijanskog pirinča se ne preporučuje samo za rižoto, nego i za druge razne vrste predjela i hrane, koja se priprema u rerni....
Vrste sočiva. Sve o sočivuVrste sočiva. Sve o sočivu
22. januar
Ono je veoma ukusno i ima prijatnu aromu, pa zato spada u omiljene vrste. Osim što je ukusno i aromatično, ovo sočivo se veoma lako i brzo priprema. 2....
Najpopularnije vrste kačkavalja širom svetaNajpopularnije vrste kačkavalja širom sveta
07. april
Navešćemo vam vrste koje svakako zaslužuju da ih makar jednom probate. Gauda Žuti sir iz Holandije. Karakteriše ga glatka voštana kora i okrugli oblik. Za njega su karakteristične fine arome....