Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Vrste kafe prema načinu pripremeEvo najčešćih vrsta kafe prema načinu pripreme:
Espresso - Najčešća vrsta kafe koja se koristi za pripremu espresa je Robusta....
04. jun
Zrno kafeŠećer i vodu staviti u šerpu i kuvati na laganoj vatri. Kada provri, dodati iseckan margarin i 80 gr čokolade. Mešati da se sve otopi i sjedini.
Dodati mlevene orahe, mleveni keks i instant kafu. Dobro izmešati i ohladiti...
20. mart
Liker od kafeSipamo krupno samlevenu kafu i rakiju u heremtički zatvorenu teglu.
Nakon tri dana pripremamo sirup od šećera i vode. Ostavljamo da vri 1 minut i dok je još topao ga sipamo u teglu.
Ostavljamo da odstoji 5 dana. Posle...
21. maj
Kolač od kafeProsejano brašno pomešajte sa kafom i praškom za pecivo.
Umutite rastopljeni maslac sa šećerom u prahu. Dodajte jedno po jedno žumance i umutite lepo, a belanca posebno umutite na sneg.
U tu smesu dodajte u delovma...
22. maj
Torta sa mirisom kafeU posudu sam stavila jaja, šećer i vanilu i mikserom sam ih mutila dok nisu utrostručili svoju zapreminu.
Nastavila sam da mešam drvenom kašikom i da dodajem prosejano brašno i pažljivo sam izmešala kako bi smesa ostala...
11. jun
Kolačići u obliku kafeOd svih sastojaka se mesi meko testo.
Prave se elipsoidne loptice i pomoću čačkalice za zube se prave uzdužni prorezi.
Kolačići sa kakaom se peku na 180°C 10 minuta u tepsiji obloženoj papirom za pečenje.
Prijatno...
29. april
Kuglof sa ukusom kafeNamazati maslacem kalup za kuglof i pospi ga mlevenim lešnicima. Umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. U penastu smsesu dodati ulje i kakao i nastaviti sa mućenjem.
U šolju sa prokuvalom vodom dodati kafu i promešati....
28. dec.
Vrste pohovanjaPostoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
23. sep.
Vrste pirinčaVrste pirinča
Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
18. sep.
Vrste PatlidžanaSve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
06. avgust
Torta od oraha Kafe-musDodajte dve vrste šećera i mutite oko 3-4 minuta na visokoj brzini miksera. Spatulom skidajte sa ivica posude.
Dodajte jedno po jedno jaje, nakon svakog dobro mutite dok se ne integriše, dodajte vanilu....
21. jun
Čokoladni tart sa aromom kafeZa koru: Mikserom umutiti maskac sa šećerom u prahu. Dodati razmućeno jaje i izmiksati. Umešati brašno pomešano sa kakaoom, dodati so i izmešati špatulom. Uviti u providnu prijanjajuću foliju i ostaviti da odstoji u frižideru...
12. okt.
2
Kajzerice sa prelivom od kafeBrašno, šećer i kvasac, politi toplim mlekom. Pomešati i dodati so i rastopljeni maslac. Umesiti testo i ostaviti pola sata da odstoji. Podeliti na 4 dela testo i oblikovati.
Mekani maslac, posuti šećerom i umutiti mikserom...
25. mart
Keks torta sa ukusom kafeU velikoj posudi mutite tečnu pavlaku sa šećerom, dok ne dobijete gust krem.
Dodajte maskarpone, ohlađeni espreso, neskafu i vanilu.
Promešajte sve silikonskom špatulom.
Stavite jedan sloj krema u kalup sa padajućim...
13. avgust
Rolat od kafe i piškotaNamrvite piškote. Prelijte ih kafom i nakon toga promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Rasporedite preko folije.
Istopite maslac, sipajte sveže mleko, šećer i orahe. Mutite dok se ne dobije glatka smesa.
Sipajte...
17. dec.
Koristi od zelene kafeKafa je uobičajeno piće – više od nje, možda, piju se samo čaj i voda. Međutim, kvaliteti koje ima zelena kafa nisu posebno poznati. To je zapravo nepržena kafa u zrnu – bogata je hlorogenskom kiselinom, koja se smatra jakim...
07. sep.
Bonton za serviranje kafeServiranje kafe je ritual koji podrazumeva razna pravila. Još u prošlosti je postojao bonton za serviranje kafe. Danas se ne poštuju sva pravila, ali je dobro da znamo određena pravila, koja se poštuju pri serviranju...
29. jun
Kolač sa prelivom i aromom kafeIzvadite jaja na sobnu temperaturu. Stavite jaja u posudu, zajedno sa 1 šoljom šećera i mutite mikserom. Posle stavite ulje i sveže mleko, i nastavite da i mutite mikserom dok ne dobijete gust i mekan krem.
Prosejte brašno...
10. mart
Kolač od kafe sa Maskarpone siromDugački plitki kalup za tart sa oblikovanim rubovima i odvojivim dnom - 35/11 cm. Rerna - 180 stepeni. Loptice za pečenje na testu. Papir za pečenje dužine kalupa - tart.
U posudi miksera se muti maslac otprilike 2 minute...
03. feb.
Jednostavna čokoladna torta sa aromom kafePomešaju se suvi sastojci - brašno, so, kakao, hlebna soda, prašak za pecivo.
Mikserom umutimo meki maslac sa šećerom i dodajemo jaja jedno po jedno.
Dodajemo polovinu suvih sastojaka u maslac, posle dodajemo kafu sa...
05. mart
Vrste začinskog biberaPošto ova vrsta bibera ima mekši i slabiji ukus od ostalih vrsta, koristi se u pripremi raznih salata, začinjenih jela sa sirom, belih sosova i ribe....
14. sep.
Različite vrste lukaPoznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
14. dec.
Vrste francuskih sirevaU Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....
08. jul