Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Vrste kafe prema načinu pripremeVrste kafe prema načinu pripreme
04. jun
Evo najčešćih vrsta kafe prema načinu pripreme: Espresso - Najčešća vrsta kafe koja se koristi za pripremu espresa je Robusta....
Zrno kafeZrno kafe
20. mart
Šećer i vodu staviti u šerpu i kuvati na laganoj vatri. Kada provri, dodati iseckan margarin i 80 gr čokolade. Mešati da se sve otopi i sjedini. Dodati mlevene orahe, mleveni keks i instant kafu. Dobro izmešati i ohladiti...
Liker od kafeLiker od kafe
21. maj
Sipamo krupno samlevenu kafu i rakiju u heremtički zatvorenu teglu. Nakon tri dana pripremamo sirup od šećera i vode. Ostavljamo da vri 1 minut i dok je još topao ga sipamo u teglu. Ostavljamo da odstoji 5 dana. Posle...
Kolač od kafeKolač od kafe
22. maj
Prosejano brašno pomešajte sa kafom i praškom za pecivo. Umutite rastopljeni maslac sa šećerom u prahu. Dodajte jedno po jedno žumance i umutite lepo, a belanca posebno umutite na sneg. U tu smesu dodajte u delovma...
Torta sa mirisom kafeTorta sa mirisom kafe
11. jun
U posudu sam stavila jaja, šećer i vanilu i mikserom sam ih mutila dok nisu utrostručili svoju zapreminu. Nastavila sam da mešam drvenom kašikom i da dodajem prosejano brašno i pažljivo sam izmešala kako bi smesa ostala...
Kolačići u obliku kafeKolačići u obliku kafe
29. april
Od svih sastojaka se mesi meko testo. Prave se elipsoidne loptice i pomoću čačkalice za zube se prave uzdužni prorezi. Kolačići sa kakaom se peku na 180°C 10 minuta u tepsiji obloženoj papirom za pečenje. Prijatno...
Kuglof sa ukusom kafeKuglof sa ukusom kafe
28. dec.
Namazati maslacem kalup za kuglof i pospi ga mlevenim lešnicima. Umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. U penastu smsesu dodati ulje i kakao i nastaviti sa mućenjem. U šolju sa prokuvalom vodom dodati kafu i promešati....
Vrste pohovanjaVrste pohovanja
23. sep.
Postoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
Vrste brašnaVrste brašna
23. nov.
I to se primećuje prilikom određivanja tipa i vrste brašna....
Vrste pirinčaVrste pirinča
18. sep.
Vrste pirinča Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
Vrste PatlidžanaVrste Patlidžana
06. avgust
Sve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
Vrste flavonoidaVrste flavonoida
20. april
U njemu ima najmanje 30 različitih vrsta!...
Torta od oraha Kafe-musTorta od oraha Kafe-mus
21. jun
Dodajte dve vrste šećera i mutite oko 3-4 minuta na visokoj brzini miksera. Spatulom skidajte sa ivica posude. Dodajte jedno po jedno jaje, nakon svakog dobro mutite dok se ne integriše, dodajte vanilu....
Čokoladni tart sa aromom kafeČokoladni tart sa aromom kafe
12. okt.
2
Za koru: Mikserom umutiti maskac sa šećerom u prahu. Dodati razmućeno jaje i izmiksati. Umešati brašno pomešano sa kakaoom, dodati so i izmešati špatulom. Uviti u providnu prijanjajuću foliju i ostaviti da odstoji u frižideru...
Kajzerice sa prelivom od kafeKajzerice sa prelivom od kafe
25. mart
Brašno, šećer i kvasac, politi toplim mlekom. Pomešati i dodati so i rastopljeni maslac. Umesiti testo i ostaviti pola sata da odstoji. Podeliti na 4 dela testo i oblikovati. Mekani maslac, posuti šećerom i umutiti mikserom...
Keks torta sa ukusom kafeKeks torta sa ukusom kafe
13. avgust
U velikoj posudi mutite tečnu pavlaku sa šećerom, dok ne dobijete gust krem. Dodajte maskarpone, ohlađeni espreso, neskafu i vanilu. Promešajte sve silikonskom špatulom. Stavite jedan sloj krema u kalup sa padajućim...
Rolat od kafe i piškotaRolat od kafe i piškota
17. dec.
Namrvite piškote. Prelijte ih kafom i nakon toga promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Rasporedite preko folije. Istopite maslac, sipajte sveže mleko, šećer i orahe. Mutite dok se ne dobije glatka smesa. Sipajte...
Koristi od zelene kafeKoristi od zelene kafe
07. sep.
Kafa je uobičajeno piće – više od nje, možda, piju se samo čaj i voda. Međutim, kvaliteti koje ima zelena kafa nisu posebno poznati. To je zapravo nepržena kafa u zrnu – bogata je hlorogenskom kiselinom, koja se smatra jakim...
Bonton za serviranje kafeBonton za serviranje kafe
29. jun
Serviranje kafe je ritual koji podrazumeva razna pravila. Još u prošlosti je postojao bonton za serviranje kafe. Danas se ne poštuju sva pravila, ali je dobro da znamo određena pravila, koja se poštuju pri serviranju...
Kolač sa prelivom i aromom kafeKolač sa prelivom i aromom kafe
10. mart
Izvadite jaja na sobnu temperaturu. Stavite jaja u posudu, zajedno sa 1 šoljom šećera i mutite mikserom. Posle stavite ulje i sveže mleko, i nastavite da i mutite mikserom dok ne dobijete gust i mekan krem. Prosejte brašno...
Kolač od kafe sa Maskarpone siromKolač od kafe sa Maskarpone sirom
03. feb.
Dugački plitki kalup za tart sa oblikovanim rubovima i odvojivim dnom - 35/11 cm. Rerna - 180 stepeni. Loptice za pečenje na testu. Papir za pečenje dužine kalupa - tart. U posudi miksera se muti maslac otprilike 2 minute...
Jednostavna čokoladna torta sa aromom kafeJednostavna čokoladna torta sa aromom kafe
05. mart
Pomešaju se suvi sastojci - brašno, so, kakao, hlebna soda, prašak za pecivo. Mikserom umutimo meki maslac sa šećerom i dodajemo jaja jedno po jedno. Dodajemo polovinu suvih sastojaka u maslac, posle dodajemo kafu sa...
Vrste začinskog biberaVrste začinskog bibera
14. sep.
Pošto ova vrsta bibera ima mekši i slabiji ukus od ostalih vrsta, koristi se u pripremi raznih salata, začinjenih jela sa sirom, belih sosova i ribe....
Različite vrste lukaRazličite vrste luka
14. dec.
Poznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
Vrste francuskih sirevaVrste francuskih sireva
08. jul
U Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....