Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Keleraba u rerniKelerabu operite, oljuštite i iseckajte na štapiće. Budite oprezni sa ljuštenjem, povrće je prilično žilavo i dosta se teško ljušti.
U duboku posudu pomešajte ulje i začine, pa ih dodajte kelerabi....
01. dec.
Janija od kukuruza, kelerabe i krompiraUgrevamo maslinovo ulje (3-4 supene kašike) i u njemu distamo sa malo vode dva luka, očišćena i isečena, a pola kelerabe isečemo na kockice. Dinstamo dok tečnost ne ispari....
29. januar
Supa od kelerabe i zeleniša u multikukeruSupa od kelerabe i zeleniša u multikukeru, puna vitamina.
Prvo dobro operem sastojke, posle skidam drške zeleniša i gulim kelerabu. Seckam na srednje krupne komade i stavljam u posudu multikukera....
19. dec.
Keleraba i šargarepa pečene u rerniKod nas su poznate dve vrste kelerabe - velika i mala. Velika keleraba ima ljubičasto-plavkastu koru, dok mala keleraba ima svetlo zelenu koru....
09. nov.
KelerabaVrste kelerabe
Kod nas su poznate dve vrste kelerabe - krupna i sitna. Krupna sorta ima ljubičasto - sivkastu boju, dok sitna ima svetlozelenu boju....
10. maj
Čorba od lišća rotkvica i kelerabeOguliti krompir, šargarepu, celer, kelerabu i seći na komade. Preliti vodom i posoliti. Kuvati oko pola sata dok se povrće ne skuva.
Iseckati mladi luk i kratko ga propržiti na kokosovom ulju....
22. mart
Vrste pirinčaVrste pirinča
Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
18. sep.
Vrste pohovanjaPostoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
23. sep.
Vrste PatlidžanaSve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
06. avgust
Vrste francuskih sirevaU Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....
08. jul
Vrste začinskog biberaPošto ova vrsta bibera ima mekši i slabiji ukus od ostalih vrsta, koristi se u pripremi raznih salata, začinjenih jela sa sirom, belih sosova i ribe....
14. sep.
Različite vrste lukaPoznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
14. dec.
Tradicionalne vrste francuskog hlebaHleb u Francuskoj postavljen je na pijedestal. I za to postoji razlog. Francuski majstori kuvari izmislili su tehnologiju za spravljanje možda i najukusnijeg hleba - bageta.
Baget je dugačak i tanak. Njegova dužina može...
01. jul
Najkorisnije vrste ribljeg uljaDruge karakteristike
Druge karakteristike vrsta suplemenata sa ribljim uljem uključuju miris, kapsule ili tečni oblik, veličinu i vrstu kapsula i dr. One su važne zbog ličnih preferencija i tolerancije pojedinca....
26. jun
Najpopularnije vrste testenina (paste)Sitnija vrsta ove testenine je poznata kao ripete rigate. Obe vrste testenine se kombinuju sa kremovima od pavlake ili sosovima sa mesom.
Ravioli /Ravioli/ - vrsta paste kvadratnog oblika i talasastih ivica....
17. mart
Vrste preliva za musakuPostoje razne vrste preliva za musaku. Jedan od njih je tradicionalni preliv, koji se sastoji od 1 čaše kiselog mleka, 1 jajeta, 2 supene kašike brašna i prstohvat soli....
16. mart
Vrste krompira za prženjeOva vrsta je uzeta za standard u državnom testiranju vrsta grupe srednje ranih sorti.
Druga tipično kuhinjska vrsta kod nas je Almera. Ona je novija, ali već dobro poznata srednje rana sorta....
14. mart
Supa sa ćuftama i kelerabomPrvo sam očistila kelerabu, ogulila sam je i isto to sam uradila sa šargarepom i lukom. Naseckaa sam ih na kockice.
Keleraba menja krompir koji obično koristim u supi.
Paprika se opere i sitno se secka....
23. dec.
Hladne tortilje - 2 vrstePrva vrsta:
Treba da pripremite jedan listić kačkavalja i jedan listić dimljenog vrata i tako da prekrijete tortilju....
04. avgust
Torta Sve vrste čokoladePodeliti tu smesu na tri dela i u svaki deo dodajte različite vrste čokolade.
Na koru prvo redajte taman fil, pa braon fil pa svetao fil. Neka ostane u frižideru preko noći....
06. feb.
Vrste supa prema njihovoj osnoviIma pilećih supa, svinjskih, telećih, jagnjećih supa i druge vrste supa od mesa, kao i supe od iznutrica različitih životinja i ptica....
24. feb.