Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Štolen bez masnoćeŠtolen bez masnoće
08. maj
Počnite tako što svo suvo voće isečene na veličinu suvog grožđa i pomešate u posudi. Iscedite sok od pomorandže i prelijte njime suvo voće i ostavite da stoji 15-20 minuta dok pripremate ostale stvari. Isecite orahe u...
Hrana za čišćenje masnoćaHrana za čišćenje masnoća
16. jul
Masnoće koje se gomilaju u telu, posebno u oblasti struka, stomaka i butina, brinu svakog čoveka koji teži dobrom izgledu, kao i svakome ko je zabrinut za svoje zdravlje....
Tačka gorenja različitih masnoćaTačka gorenja različitih masnoća
24. dec.
Postoji mnogo vrsta masnoća koje imaju različite tačke gorenja....
Vrste pohovanjaVrste pohovanja
23. sep.
Obično se jednom uvalja prvo u brašno, pa posle u jaja i stavlja se u zagrejanu masnoću....
Vrste pirinčaVrste pirinča
18. sep.
Vrste pirinča Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
Vrste PatlidžanaVrste Patlidžana
06. avgust
Sve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
Vrste flavonoidaVrste flavonoida
20. april
U njemu ima najmanje 30 različitih vrsta!...
Vrste brašnaVrste brašna
23. nov.
I to se primećuje prilikom određivanja tipa i vrste brašna....
Voćni kolač bez masnoćeVoćni kolač bez masnoće
26. april
Ispečeni voćni kolač bez masnoće pospite cimetom ili šećerom u prahu....
Lažne prženice bez masnoćeLažne prženice bez masnoće
10. nov.
Lažne prženice bez masnoće su gotove....
Prženice koje ne upijaju masnoćuPrženice koje ne upijaju masnoću
01. maj
Prženice koje ne upijaju masnoću poslužiti vruće. Napomena: Prženice nisu masne, pošto brašno sprečava da prženice upiju masnoću tokom prženja....
Prženi patlidžan sa malo masnoćePrženi patlidžan sa malo masnoće
18. nov.
Prijatno uz ovaj prženi patlidžan sa malo masnoće!...
Sa kojom vrstom masnoće kuvate kod keto dijete?Sa kojom vrstom masnoće kuvate kod keto dijete?
08. avgust
Važno je napomenuti da iako su ove masnoće pogodne za keto dijetu, kontrola porcija je i dalje važna....
Vrste začinskog biberaVrste začinskog bibera
14. sep.
Pošto ova vrsta bibera ima mekši i slabiji ukus od ostalih vrsta, koristi se u pripremi raznih salata, začinjenih jela sa sirom, belih sosova i ribe....
Različite vrste lukaRazličite vrste luka
14. dec.
Poznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
Vrste francuskih sirevaVrste francuskih sireva
08. jul
U Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....
Palačinke sa svežim mlekom (bez masnoće)Palačinke sa svežim mlekom (bez masnoće)
13. jun
Umutimo jaja sa šećerom metalnom žicom za mućenje ili mikserom na srednjoj brzini. Dodajemo vodu i postepeno malo po malo brašna. Dodajemo sveže mleko i so i mešamo. Sačekamo da smesa prestoji na spbnoj temperaturi...
Pohovani oslić u rerni bez masnoćePohovani oslić u rerni bez masnoće
31. jul
Očistite ribu i isecite je na parčiće. Posolite je sa svih strana, ali ne preterujte. Ostavite ribu oko 20 minuta da upije so. Umutite jaja. Potopite svako parče oslića u jaja, nakon toga uvaljajte u suvi poh....
Kolač sa kakaom i manje masnoćeKolač sa kakaom i manje masnoće
23. okt.
Prvo se umute jaja i šećer. U ovu smesu dodajte ulje, vodu, vanilu, prašak za pecivo i brašno. Dobro se sve promeša. Podeliti smesu podjednako u dve posude, dodajući kakao u jednu. U nauljen pleh za kolač sipajte...
Hrana koja sagoreva masnoćeHrana koja sagoreva masnoće
28. april
Oni su u kombinaciji aktivni borci s masnoćama....
Sagorite masnoće korom pomorandžeSagorite masnoće korom pomorandže
07. jun
U kori pomorandže sadržano je i više od 60 vrsta flavonoida i više od 170 različitih vrsta fitonutrijenata. Bogata je različitim pektinima, vitaminima, mineralima, vlaknima i čime još sve ne....
Vrste preliva za musakuVrste preliva za musaku
16. mart
Postoje razne vrste preliva za musaku. Jedan od njih je tradicionalni preliv, koji se sastoji od 1 čaše kiselog mleka, 1 jajeta, 2 supene kašike brašna i prstohvat soli....
Vrste krompira za prženjeVrste krompira za prženje
14. mart
Ova vrsta je uzeta za standard u državnom testiranju vrsta grupe srednje ranih sorti. Druga tipično kuhinjska vrsta kod nas je Almera. Ona je novija, ali već dobro poznata srednje rana sorta....
Najkorisnije vrste ribljeg uljaNajkorisnije vrste ribljeg ulja
26. jun
Druge karakteristike Druge karakteristike vrsta suplemenata sa ribljim uljem uključuju miris, kapsule ili tečni oblik, veličinu i vrstu kapsula i dr. One su važne zbog ličnih preferencija i tolerancije pojedinca....
Najpopularnije vrste testenina (paste)Najpopularnije vrste testenina (paste)
17. mart
Sitnija vrsta ove testenine je poznata kao ripete rigate. Obe vrste testenine se kombinuju sa kremovima od pavlake ili sosovima sa mesom. Ravioli /Ravioli/ - vrsta paste kvadratnog oblika i talasastih ivica....