Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Štolen bez masnoćePočnite tako što svo suvo voće isečene na veličinu suvog grožđa i pomešate u posudi. Iscedite sok od pomorandže i prelijte njime suvo voće i ostavite da stoji 15-20 minuta dok pripremate ostale stvari.
Isecite orahe u...
08. maj
Hrana za čišćenje masnoćaMasnoće koje se gomilaju u telu, posebno u oblasti struka, stomaka i butina, brinu svakog čoveka koji teži dobrom izgledu, kao i svakome ko je zabrinut za svoje zdravlje....
16. jul
Tačka gorenja različitih masnoćaPostoji mnogo vrsta masnoća koje imaju različite tačke gorenja....
24. dec.
Vrste pohovanjaObično se jednom uvalja prvo u brašno, pa posle u jaja i stavlja se u zagrejanu masnoću....
23. sep.
Vrste pirinčaVrste pirinča
Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
18. sep.
Vrste PatlidžanaSve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
06. avgust
Voćni kolač bez masnoćeIspečeni voćni kolač bez masnoće pospite cimetom ili šećerom u prahu....
26. april
Prženice koje ne upijaju masnoćuPrženice koje ne upijaju masnoću poslužiti vruće.
Napomena: Prženice nisu masne, pošto brašno sprečava da prženice upiju masnoću tokom prženja....
01. maj
Sa kojom vrstom masnoće kuvate kod keto dijete?Važno je napomenuti da iako su ove masnoće pogodne za keto dijetu, kontrola porcija je i dalje važna....
08. avgust
Vrste začinskog biberaPošto ova vrsta bibera ima mekši i slabiji ukus od ostalih vrsta, koristi se u pripremi raznih salata, začinjenih jela sa sirom, belih sosova i ribe....
14. sep.
Različite vrste lukaPoznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
14. dec.
Vrste francuskih sirevaU Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....
08. jul
Palačinke sa svežim mlekom (bez masnoće)Umutimo jaja sa šećerom metalnom žicom za mućenje ili mikserom na srednjoj brzini.
Dodajemo vodu i postepeno malo po malo brašna. Dodajemo sveže mleko i so i mešamo.
Sačekamo da smesa prestoji na spbnoj temperaturi...
13. jun
Pohovani oslić u rerni bez masnoćeOčistite ribu i isecite je na parčiće.
Posolite je sa svih strana, ali ne preterujte. Ostavite ribu oko 20 minuta da upije so.
Umutite jaja.
Potopite svako parče oslića u jaja, nakon toga uvaljajte u suvi poh....
31. jul
Kolač sa kakaom i manje masnoćePrvo se umute jaja i šećer. U ovu smesu dodajte ulje, vodu, vanilu, prašak za pecivo i brašno. Dobro se sve promeša.
Podeliti smesu podjednako u dve posude, dodajući kakao u jednu.
U nauljen pleh za kolač sipajte...
23. okt.
Sagorite masnoće korom pomorandžeU kori pomorandže sadržano je i više od 60 vrsta flavonoida i više od 170 različitih vrsta fitonutrijenata. Bogata je različitim pektinima, vitaminima, mineralima, vlaknima i čime još sve ne....
07. jun
Vrste preliva za musakuPostoje razne vrste preliva za musaku. Jedan od njih je tradicionalni preliv, koji se sastoji od 1 čaše kiselog mleka, 1 jajeta, 2 supene kašike brašna i prstohvat soli....
16. mart
Vrste krompira za prženjeOva vrsta je uzeta za standard u državnom testiranju vrsta grupe srednje ranih sorti.
Druga tipično kuhinjska vrsta kod nas je Almera. Ona je novija, ali već dobro poznata srednje rana sorta....
14. mart
Najkorisnije vrste ribljeg uljaDruge karakteristike
Druge karakteristike vrsta suplemenata sa ribljim uljem uključuju miris, kapsule ili tečni oblik, veličinu i vrstu kapsula i dr. One su važne zbog ličnih preferencija i tolerancije pojedinca....
26. jun
Najpopularnije vrste testenina (paste)Sitnija vrsta ove testenine je poznata kao ripete rigate. Obe vrste testenine se kombinuju sa kremovima od pavlake ili sosovima sa mesom.
Ravioli /Ravioli/ - vrsta paste kvadratnog oblika i talasastih ivica....
17. mart