Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Mrena u rerniPoređajte pakete mrene u posudu za pečenje i pecite oko 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Pažljivo raspakujte i servirajte sa sezonskim garnirungom....
06. jun
Mrena u đuvečariOčistimo ribu od krljušti i iznutrica, otklanjamo i glavu. Operemo i osušimo. Solimo je i začinjavamo biberom. Sečemo krompir i šargarepe na krugove, a luk ljuštimo i sečemo na šajbne.
U đuvečaru stavljamo 4 kašike maslinovog...
27. feb.
Mrena u pergamentuMrena se očisti, opere i ostavlja se da se osuši. Redom se maže maslinovim uljem, posipa se obilno začinom spolja i iznutra, kao i solju i biberom....
25. feb.
MrenaMrena /Barbus/ je rod, koji podrazumeva preko 300 vrsta riba, koje se nalaze u najraličitijim rekama u svetu. Mrena pripada porodici šarana /Cyprinidae/. Kod nas se predstavnici ove vrste često sreću....
15. sep.
Pečena mrenaRiba se očisti i opere se. Iseče se na parčiće i posipa se solju i sokom od limuna.
Parčići se uvaljaju u brašno, pri čemu se pritiskaju tako da se dobro polepi po ribi.
Poređaju se u posudu za pečenje, prelivaju se...
25. jul
Pržena mrenaRibu lepo operemo i očistimo. Osušimo je.
U duboki tanjir stavljamo brašno i so i promešamo.
Potapamo svaku ribu u brašno i uvaljamo sa svih strana, uključujući i šupljinu stomaka.
Pržimo u ugrejanom ulju....
08. okt.
Vrste pirinčaVrste pirinča
Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
18. sep.
Vrste pohovanjaPostoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
23. sep.
Vrste PatlidžanaSve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
06. avgust
Vrste začinskog biberaPošto ova vrsta bibera ima mekši i slabiji ukus od ostalih vrsta, koristi se u pripremi raznih salata, začinjenih jela sa sirom, belih sosova i ribe....
14. sep.
Različite vrste lukaPoznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
14. dec.
Vrste francuskih sirevaU Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....
08. jul
Tradicionalne vrste francuskog hlebaHleb u Francuskoj postavljen je na pijedestal. I za to postoji razlog. Francuski majstori kuvari izmislili su tehnologiju za spravljanje možda i najukusnijeg hleba - bageta.
Baget je dugačak i tanak. Njegova dužina može...
01. jul
Najkorisnije vrste ribljeg uljaDruge karakteristike
Druge karakteristike vrsta suplemenata sa ribljim uljem uključuju miris, kapsule ili tečni oblik, veličinu i vrstu kapsula i dr. One su važne zbog ličnih preferencija i tolerancije pojedinca....
26. jun
Najpopularnije vrste testenina (paste)Sitnija vrsta ove testenine je poznata kao ripete rigate. Obe vrste testenine se kombinuju sa kremovima od pavlake ili sosovima sa mesom.
Ravioli /Ravioli/ - vrsta paste kvadratnog oblika i talasastih ivica....
17. mart
Vrste preliva za musakuPostoje razne vrste preliva za musaku. Jedan od njih je tradicionalni preliv, koji se sastoji od 1 čaše kiselog mleka, 1 jajeta, 2 supene kašike brašna i prstohvat soli....
16. mart
Vrste krompira za prženjeOva vrsta je uzeta za standard u državnom testiranju vrsta grupe srednje ranih sorti.
Druga tipično kuhinjska vrsta kod nas je Almera. Ona je novija, ali već dobro poznata srednje rana sorta....
14. mart
Torta Sve vrste čokoladePodeliti tu smesu na tri dela i u svaki deo dodajte različite vrste čokolade.
Na koru prvo redajte taman fil, pa braon fil pa svetao fil. Neka ostane u frižideru preko noći....
06. feb.
Hladne tortilje - 2 vrstePrva vrsta:
Treba da pripremite jedan listić kačkavalja i jedan listić dimljenog vrata i tako da prekrijete tortilju....
04. avgust
Vrste kafe prema načinu pripremeEvo najčešćih vrsta kafe prema načinu pripreme:
Espresso - Najčešća vrsta kafe koja se koristi za pripremu espresa je Robusta....
04. jun
Pirinač - različite vrste, različita pripremaOva vrsta italijanskog pirinča se ne preporučuje samo za rižoto, nego i za druge razne vrste predjela i hrane, koja se priprema u rerni....
16. sep.
Vrste sočiva. Sve o sočivuOno je veoma ukusno i ima prijatnu aromu, pa zato spada u omiljene vrste. Osim što je ukusno i aromatično, ovo sočivo se veoma lako i brzo priprema.
2....
22. januar
Najpopularnije vrste kačkavalja širom svetaNavešćemo vam vrste koje svakako zaslužuju da ih makar jednom probate.
Gauda
Žuti sir iz Holandije. Karakteriše ga glatka voštana kora i okrugli oblik. Za njega su karakteristične fine arome....
07. april