Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pirinčano SirćeOv vrsta sirćeta se pravi od posebnih vrsta pirinča, među kojima je i smeđi pirinač.
Pirinačno sirće, koje se pravi u Vijetnamu, nosi naziv dấm gạo или giấm gạo....
03. dec.
Obloge od sirćeta i jaja za osteofiteDva sveža jajeta stavite u teglu, pa u sipajte jabukovo sirće.
Treba da pokrije jaja i da bude prst od njih....
25. maj
Sirće sa zovomZagrejte sirće, vino i šećer u velikoj šerpi. Stavite cvetove u flaše i prelite sirćetom.
Dobro zatvorite flaše i ostavite ih tako najmanje 2 nedelje....
20. april
Sirće sa zelenim začinimaSipajte ih sve, zajedno sirćetom, biberom i slačicom, u dobro oprane flaše.
Zatvorite flaše i ostavite ih na tamno i ne previše hladno mesto na 3-4 nedelje....
25. april
Sirće od malinePrelijte ih sirćetom.
Zavežite grlo tegle platnom i držite je 14 dana na suncu.
Nakon toga procedite sirće kroz gazu, nalijte ga u fleže i zatvorite ih....
23. nov.
Sirće od dženarikaKisele dženairke se stavljaju u žičanu korpicu i potapaju se 2-3 puta u vrelu vodu. Nakon toga se izvade i poređaju na table da se isuše na suncu ili se suše u slaboj rerni, a kad su gotove čuvaju se na suvom mesto.
Ako...
01. jun
Domaće sirće od dunjaProcedite, dodajte sirće ili sirćetnu pečurku i sipajte u odgovarajuću posudu za sirćetnu fermentaciju - u ovom slučaju najbolje u balon od vode....
17. nov.
Domaće sirće od krušakaDodajte sirćetnu gljivu ili domaće sirće. Nakon otprilike 2 meseca sirće je gotovo. Ako želite da bude bistar, procedite ga kroz filter papir i čuvajte ga na hladnom mestu....
15. okt.
Domaće sirće od naraNakon 25 dana na 21 stepen sirće je gotovo.
Procedimo i punimo sirće u staklene boce, čuvamo na tamnom i hladnom mestu....
29. januar
Sirće sa zelenim začinima i cvetićimaMalo ugrejte sirće.
Stavite cvetove dragoljuba u čiste flaše i prelijte sirćetom. Zatvorite tegle i čuvajte sirće 4 nedelje na tamnom i hladnom mestu.
Nakon toga možete zameniti cvetove dragoljuba svežim....
28. april
Domaći tonik od koprive i sirćeta za jačanje korena koseOvim receptom za tonik od koprive i sirćeta ćete preduprediti opadanje kose, jačajući koren kose i stimulišući rast kose....
19. maj
Kolači od pirinčanog brašnaU posudi umutite žumanca, med, vanilin šećer, maslac, prašak za pecivo i na kraju dodajte pirinčano brašno postepeno.
Treba da dobijete mekano testo, koje se neće lepiti po šakama....
27. jul
Hleb od pirinčanog brašnaU odgovarajućoj dubokoj posudi pomešajte sve sastojke. Dobijate tečnu smesu.
Sipajte je u kalup za kuglof ili mafine, obložen papirom za pečenje.
Ostavite da nadođe 40-45 minuta na toplim. Pecite u prethodno ugrejanoj...
03. januar
Pirinčano BrašnoZrna pirinča su 5 do 12 mm dužine i 2 - 3 mm debljine, Obično su bele boje, a neke vrste mogu imati i druge nijanse....
18. sep.
Sirće od maline za salate sa morskim plodovimaSirće se procedu kroz veoma sitno sito ili gazu, koja je presavijena na četiri sloja.
Raspe se u flaše koje se čuvaju na tamnom i hladnom mestu....
19. nov.
Hleb od pirinčanog i kukuruznog brašnaPostepeno se dodaje jaje (umućeno), so, sirće i preostalo pirinčano brašno sa kukuruznim....
21. feb.
Vrste pirinčaVrste pirinča
Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
18. sep.
Vrste pohovanjaPostoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
23. sep.
Vrste PatlidžanaSve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
06. avgust
Kolač od pirinčanog brašna sa karamelom i breskvamaStaviti 100 šećera da se karamelizuje. Sipati karamel u kalup za kuglof i dok se još nije stegla, naređati oljuštene breskve.
Zidove kalupa premazati maslacem. Umutiti jaja sa šećerom. Dodati vanilu i kiselo mleko, pa...
12. maj
Pirinčane PahuljiceVrste pirinčanih pahuljica
Postoji dosta vrsta arare-a. Sve pirinčane pahuljice se razlikuju po veličini, boji i obliku, a takođe se mogu naći i kao slatke, slane i pikantne....
05. dec.