Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
RakijaPojedine vrste ove vrste alkohola dostižu i do 90 gradi, a nekada i više. Dobijena rakija je prijatnog mirisa i bez gorčine....
13. sep.
Salata 3 rakijeKrompir se skuva u posoljenoj vodi.
Za to vreme kiseli krastavčići, kačkavalj i svinjski but se seku na male kockice.
Kad se krompir skuva seče se na male kockice.
Dodaje se u iseckane sastojke. Začini se solju,...
08. okt.
Finese u spremanju kuvane rakijeMožete da napravite kuvanu rakiju od bilo koje voćne rakije.
2. Koristite med ili šećer da biste je napravili - zavisi od vašeg ličnog ukusa.
3....
10. feb.
Vrste pirinčaVrste pirinča
Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
18. sep.
Vrste pohovanjaPostoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
23. sep.
Vrste PatlidžanaSve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
06. avgust
Bademova rakijaDa biste napravili rakiju, potrebno je da sameljete bademe u mašinici.
Na 100 l vode dodajemo 18 kg šećera.
U smesu dodajemo bademe i dodajemo 100 g kvasca za hleb, rastvoren u 500 ml vode....
22. januar
Kuvana rakijaKad dobije braon boju sipamo rakiju i mešamo kašikom.
U ugrejanu rakiju stavljamo karanfilić i kriške jabuke.
Kad rakija dođe do stepena vrenja, skidamo posudu sa vatre i poklopimo na nekoliko minuta....
11. januar
Vruća rakijaSrpski specijalitet je kuvana meka rakija, koja se samo u Srbiji kuva na ovaj način....
25. nov.
2
Voćna rakijaVoćna rakija se pravi od različitih vrsta sezonskog voća. Obično je sadržaj šećera u voću nizak.
Voće očistiti od koštica i dobro ispasirati u kašu....
20. maj
Aromatična kuvana rakijaOko 30-40 sekundi pre nego što rakija provri dodaje se i cimet na vrh noža. Ponovo se meša.
Kada rakija provri procedi se i u njoj se rastvara kašika meda. Više se ne kuva. Servira se topla, ali ne i vruća....
25. januar
Rakija od bundeveBundevu očistimo od semenki i sečemo na male koamde - što je moguće manje.
Od šećera pravimo šećerni rastvor u odnou 4 dela vode i 1 deo šećera. Količina šećernog rastvora treba da odgovara kilogramima očišćene i isečene...
10. januar
1
Rakija od višnjeSve sastojke pomešajte i neka odstoji 40 dana u staklenoj posudi na osunčanom mestu.
Posle procedite i stavite u staklene faše i čuvajte ih na hladnom mestu....
24. jul
Rakija od anisaIzgnječite semenke anisa i prelijte sa 10 l prepečene rakije. Ostavite da odstoji 28 dana. Nakon toga dodajte 5 litara vode i destilujte....
20. maj
Salata za rakijuOperite povrće i sve iseckajte osim paradajza.
Stavite sve u veliku posudu, dodajte ulje, sirće i so, pa promešajte.
Paradajz isecite na pola, a ako su baš mali, onda ih ostavite cele.
Kukuruz ocedite od vode...
15. april
Rakija od dunjaRakiju od dunja pecite dva puta, odvajajući prvotok i lošu rakiju. Gotovu rakiju čuvajte 6 meseci u hrastovom buretu za maksimalno dobar ukus....
23. maj
Rakija od vinaRakija od vina se dobija destilacijom dobrog, kvalitetnog vina. Što je vino aromatičnije, toliko će aromatičnija biti rakija, i biće odličnog ukusa i kvaliteta....
09. jun
Rakija od breskviSmesu procediti kroz sito i dodati u destilovanu rakiju. Ostaviti da dostoji 2 nedelje da se filtrira....
10. jun