Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

RakijaRakija
13. sep.
Pojedine vrste ove vrste alkohola dostižu i do 90 gradi, a nekada i više. Dobijena rakija je prijatnog mirisa i bez gorčine....
Salata 3 rakijeSalata 3 rakije
08. okt.
Krompir se skuva u posoljenoj vodi. Za to vreme kiseli krastavčići, kačkavalj i svinjski but se seku na male kockice. Kad se krompir skuva seče se na male kockice. Dodaje se u iseckane sastojke. Začini se solju,...
Višnjevača bez rakijeVišnjevača bez rakije
20. maj
Dobija se jedno predivno meze za rakiju....
Finese u spremanju kuvane rakijeFinese u spremanju kuvane rakije
10. feb.
Možete da napravite kuvanu rakiju od bilo koje voćne rakije. 2. Koristite med ili šećer da biste je napravili - zavisi od vašeg ličnog ukusa. 3....
Vrste flavonoidaVrste flavonoida
20. april
U njemu ima najmanje 30 različitih vrsta!...
Vrste brašnaVrste brašna
23. nov.
I to se primećuje prilikom određivanja tipa i vrste brašna....
Vrste pirinčaVrste pirinča
18. sep.
Vrste pirinča Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
Vrste pohovanjaVrste pohovanja
23. sep.
Postoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
Vrste PatlidžanaVrste Patlidžana
06. avgust
Sve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
Bademova rakijaBademova rakija
22. januar
Da biste napravili rakiju, potrebno je da sameljete bademe u mašinici. Na 100 l vode dodajemo 18 kg šećera. U smesu dodajemo bademe i dodajemo 100 g kvasca za hleb, rastvoren u 500 ml vode....
Kuvana rakijaKuvana rakija
11. januar
Kad dobije braon boju sipamo rakiju i mešamo kašikom. U ugrejanu rakiju stavljamo karanfilić i kriške jabuke. Kad rakija dođe do stepena vrenja, skidamo posudu sa vatre i poklopimo na nekoliko minuta....
Vruća rakijaVruća rakija
25. nov.
2
Srpski specijalitet je kuvana meka rakija, koja se samo u Srbiji kuva na ovaj način....
Voćna rakijaVoćna rakija
20. maj
Voćna rakija se pravi od različitih vrsta sezonskog voća. Obično je sadržaj šećera u voću nizak. Voće očistiti od koštica i dobro ispasirati u kašu....
Namaz uz rakijuNamaz uz rakiju
08. april
Namaz uz rakiju je sjajan....
Aromatična kuvana rakijaAromatična kuvana rakija
25. januar
Oko 30-40 sekundi pre nego što rakija provri dodaje se i cimet na vrh noža. Ponovo se meša. Kada rakija provri procedi se i u njoj se rastvara kašika meda. Više se ne kuva. Servira se topla, ali ne i vruća....
Rakija od bundeveRakija od bundeve
10. januar
1
Bundevu očistimo od semenki i sečemo na male koamde - što je moguće manje. Od šećera pravimo šećerni rastvor u odnou 4 dela vode i 1 deo šećera. Količina šećernog rastvora treba da odgovara kilogramima očišćene i isečene...
Rakija od višnjeRakija od višnje
24. jul
Sve sastojke pomešajte i neka odstoji 40 dana u staklenoj posudi na osunčanom mestu. Posle procedite i stavite u staklene faše i čuvajte ih na hladnom mestu....
Rakija od grožđaRakija od grožđa
29. april
Rakija od grožđa treba da je bar 40 stepeni....
Rakija od anisaRakija od anisa
20. maj
Izgnječite semenke anisa i prelijte sa 10 l prepečene rakije. Ostavite da odstoji 28 dana. Nakon toga dodajte 5 litara vode i destilujte....
Salata za rakijuSalata za rakiju
15. april
Operite povrće i sve iseckajte osim paradajza. Stavite sve u veliku posudu, dodajte ulje, sirće i so, pa promešajte. Paradajz isecite na pola, a ako su baš mali, onda ih ostavite cele. Kukuruz ocedite od vode...
Rakija od dunjaRakija od dunja
23. maj
Rakiju od dunja pecite dva puta, odvajajući prvotok i lošu rakiju. Gotovu rakiju čuvajte 6 meseci u hrastovom buretu za maksimalno dobar ukus....
Rakija od vinaRakija od vina
09. jun
Rakija od vina se dobija destilacijom dobrog, kvalitetnog vina. Što je vino aromatičnije, toliko će aromatičnija biti rakija, i biće odličnog ukusa i kvaliteta....
Rakija od breskviRakija od breskvi
10. jun
Smesu procediti kroz sito i dodati u destilovanu rakiju. Ostaviti da dostoji 2 nedelje da se filtrira....
Rakija od jabukeRakija od jabuke
02. jun
Alkoholni sadržaj rakije od jabuke treba da je 38 stepeni....
Rakija od kukuruzaRakija od kukuruza
02. jun
Pri destilaciji se odvoji prvo točenje i slaba rakija....