Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Riblja čorba sa tri vrste ribeRiblja čorba sa tri vrste ribe
29. sep.
Riba se skuva u blago posoljenoj vodi. Vadi se iz bujona i čisti se dobro od kostiju. U njega se stavljaju na kocke isečen krompir, crni luk, šargarepa, paprika i čen belog luka. Stavljaju se začini i riba bez kostiju...
Tri vrste bele ribe sa grilovanim povrćemTri vrste bele ribe sa grilovanim povrćem
09. feb.
Ribu očistiti i oprati. Naseckati beli luk, majčinu dušicu, peršun. Dodati u posudu iseckane začine, dodati med, limunovu koricu, so i maslac i promešajte. Sa unutrašnje i spoljašnje strane namazati marinadu i stavite...
Koje vrste ribe se mogu spremati na pariKoje vrste ribe se mogu spremati na pari
30. jun
Za spremanje ribe na pari se moge koristiti gotovo sve vrste morske ribe i slatkovodne ribe....
Konzervisanje ribeKonzervisanje ribe
17. januar
Za konzervisanje su pogodne sve vrste ribe - morske, rečne i ribe iz jezera. Jedini uslov koji riba treba da ispunjava kako bi bila konzervisana je da bude sveža. Riba se dosta dugo steriliše - oko 6-7 sati....
Usoljavanje ribeUsoljavanje ribe
22. nov.
Prilikom usoljavanja ribe cilj je da ona bude ukusna, a da pri tome ne izgubi svoje kvalitete ukusa, da ima očuvanu strukturu, da bude blago masna i elastična. Usoljavanje ribe je tradicionalan i jednostavan način za njeno...
Najkorisnije ribeNajkorisnije ribe
30. nov.
Za sada dobro, ali kako postoje različite vrste mesa, tako postoje i različite vrste morskih životinja - koja je riba suva, koja je masnija, a opet je masnoća poprilično loša, kada je u pitanju zdravlje, zdrava ishrana itd...
Od kojih vrsta ribe se ne jede kavijar?Od kojih vrsta ribe se ne jede kavijar?
03. april
Ostale vrste kavijara, od ostalih vrsta, se ne preporučuju za ljudsku ishranu, jer se smatraju otrovnim....
Bujon od ribeBujon od ribe
04. jul
Glava, peraja i kosti ribe se dobro operu vodom. Pre kuvanja glave, vade se škrge i oči. Glava i kosti se preseku na pola. Isečen na šajbne celer, koren od peršuna, lovorov list, so, biber i na krupno isečen luk i začini...
Salata od ribeSalata od ribe
15. okt.
Dimljena skuša se odvaja od kostiju, seče se na tanke ivice i pomeša se sa sitno isečenim lukom, ksielim krastavčićima isečenim na kocke, zelenom salatom i majonezom. Sve se promeša i oblikuje u posudi. Gotova salata...
Predjelo od ribePredjelo od ribe
23. maj
U posudi izgnječite skuvae i oljušten krompir, dodajemo ribu. Dodajemo i mekani maslac i iseckane krastavce i sve pomešamo veoma dobro viljuškom, i izgnječimo. Serviramo predjelo posuto sa iseckanim masinama i prepečenim...
Vrste pirinčaVrste pirinča
18. sep.
Vrste pirinča Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
Vrste pohovanjaVrste pohovanja
23. sep.
Postoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
Vrste brašnaVrste brašna
23. nov.
I to se primećuje prilikom određivanja tipa i vrste brašna....
Vrste PatlidžanaVrste Patlidžana
06. avgust
Sve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
Vrste flavonoidaVrste flavonoida
20. april
U njemu ima najmanje 30 različitih vrsta!...
Tajna pohovane ribeTajna pohovane ribe
31. januar
Velike ribe se čiste od kostiju koliko je moguće i pohuju se ili u filetima ili kolutovima u zavisnosti od vrste ribe....
Najukusnije morske ribeNajukusnije morske ribe
25. januar
Od mesa ove vrste ribe se prave hranljivi riblji stekovi. Ne postoji način da ne spomenemo najpopularniju morsku ribu u Grčkoj - brancin....
Marinirani fileti ribe tilapijeMarinirani fileti ribe tilapije
01. jun
Tilapiju očistite od utrobe, glava, peraja i repova, operite i osušite, pa napravite filee od nje. Filee poređajte u odgovarajuću posudu sa poklopcem na čije ste dno sipali puno morske soli. Ako je posuda mala, riblji...
Suvo meso od ribeSuvo meso od ribe
05. mart
Odaberite lepu krupnu ribu, kao tolstolobik da spremite filete. Dobro ih natrljajte morskom solju i ostavite dva dana i noći na hladnom i pritisnute težinom. Ponovo ih natrljajte morskom solju, nakon toga ih ostavite...
Musaka sa filetima ribeMusaka sa filetima ribe
12. april
Vatrostalnu posudu podmazati uljem. Luk iseći na kolutove i poređati na dno vatrostalne, preko luka staviti filete ribe, a preko ribe kolutove luka. Oljuštiti krompir, iseći ga na kolutove i staviti da se obari. Preko...
Salata od kuvane ribeSalata od kuvane ribe
21. sep.
Očišćena i oprana riba se kuva u posoljenoj vodi 10 minuta. Skuvana riba se odvaja od kostiju i seče se. Dodaju joj se zelena salata, grašak, pavlaka, majonez, biber i so. Smesa se promeša dobro i po želji se ukrašava...
Ćuftice od ribe pangasijusĆuftice od ribe pangasijus
18. dec.
/undefined Skuvamo krompir, šargarepu i ribu i izgnječimo ih. Sečemo na sitno ili pasiramo peršun, mirođiju, beli luk, sok od pola limuna. Mešamo sve i ostavljamo da malo odstoji, da se dobro osete začini. Nakon toga pravimo...
Pohovani file bele ribePohovani file bele ribe
26. nov.
File posolimo i pobiberimo, po želji možemo iseći na sitnije komade. Umutimo jaja sa brašno, pivom i soli. Svako parče potapamo prvo u brašno i posle u smesu za pohovanje, pržimo sa obe strane dok ne bude gotovo. Posipamo...
Salata od usoljene ribeSalata od usoljene ribe
22. nov.
Koža ribe se oljušti. Očisti se od kostiju i iseče se na krupne parčiće. Posipa se sitno isečenim lukom, mirođijom i peršunom. Začinjava se isceđenim sokom od limuna i maslinovim uljem....
Pohovani fileti bele ribePohovani fileti bele ribe
04. dec.
Operite, osušite i isecite riblji file. U velikoj posudi pomešajte sastojke za marinadu i mešajte dok ne dobijete kašu. Dodajte u smesu filete ribe i ostavite da odstoje 1 sat. Pohujte ih tako što ih prvo uvaljate u brašno...