Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Riblja čorba sa tri vrste ribeRiba se skuva u blago posoljenoj vodi. Vadi se iz bujona i čisti se dobro od kostiju.
U njega se stavljaju na kocke isečen krompir, crni luk, šargarepa, paprika i čen belog luka.
Stavljaju se začini i riba bez kostiju...
29. sep.
Tri vrste bele ribe sa grilovanim povrćemRibu očistiti i oprati. Naseckati beli luk, majčinu dušicu, peršun.
Dodati u posudu iseckane začine, dodati med, limunovu koricu, so i maslac i promešajte.
Sa unutrašnje i spoljašnje strane namazati marinadu i stavite...
09. feb.
Koje vrste ribe se mogu spremati na pariZa spremanje ribe na pari se moge koristiti gotovo sve vrste morske ribe i slatkovodne ribe....
30. jun
Konzervisanje ribeZa konzervisanje su pogodne sve vrste ribe - morske, rečne i ribe iz jezera. Jedini uslov koji riba treba da ispunjava kako bi bila konzervisana je da bude sveža.
Riba se dosta dugo steriliše - oko 6-7 sati....
17. januar
Usoljavanje ribePrilikom usoljavanja ribe cilj je da ona bude ukusna, a da pri tome ne izgubi svoje kvalitete ukusa, da ima očuvanu strukturu, da bude blago masna i elastična.
Usoljavanje ribe je tradicionalan i jednostavan način za njeno...
22. nov.
Najkorisnije ribeZa sada dobro, ali kako postoje različite vrste mesa, tako postoje i različite vrste morskih životinja - koja je riba suva, koja je masnija, a opet je masnoća poprilično loša, kada je u pitanju zdravlje, zdrava ishrana itd...
30. nov.
Od kojih vrsta ribe se ne jede kavijar?Ostale vrste kavijara, od ostalih vrsta, se ne preporučuju za ljudsku ishranu, jer se smatraju otrovnim....
03. april
Bujon od ribeGlava, peraja i kosti ribe se dobro operu vodom. Pre kuvanja glave, vade se škrge i oči.
Glava i kosti se preseku na pola. Isečen na šajbne celer, koren od peršuna, lovorov list, so, biber i na krupno isečen luk i začini...
04. jul
Salata od ribeDimljena skuša se odvaja od kostiju, seče se na tanke ivice i pomeša se sa sitno isečenim lukom, ksielim krastavčićima isečenim na kocke, zelenom salatom i majonezom.
Sve se promeša i oblikuje u posudi.
Gotova salata...
15. okt.
Predjelo od ribeU posudi izgnječite skuvae i oljušten krompir, dodajemo ribu.
Dodajemo i mekani maslac i iseckane krastavce i sve pomešamo veoma dobro viljuškom, i izgnječimo.
Serviramo predjelo posuto sa iseckanim masinama i prepečenim...
23. maj
Vrste pirinčaVrste pirinča
Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
18. sep.
Vrste pohovanjaPostoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
23. sep.
Vrste PatlidžanaSve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
06. avgust
Tajna pohovane ribeVelike ribe se čiste od kostiju koliko je moguće i pohuju se ili u filetima ili kolutovima u zavisnosti od vrste ribe....
31. januar
Najukusnije morske ribeOd mesa ove vrste ribe se prave hranljivi riblji stekovi.
Ne postoji način da ne spomenemo najpopularniju morsku ribu u Grčkoj - brancin....
25. januar
Marinirani fileti ribe tilapijeTilapiju očistite od utrobe, glava, peraja i repova, operite i osušite, pa napravite filee od nje.
Filee poređajte u odgovarajuću posudu sa poklopcem na čije ste dno sipali puno morske soli. Ako je posuda mala, riblji...
01. jun
Suvo meso od ribeOdaberite lepu krupnu ribu, kao tolstolobik da spremite filete.
Dobro ih natrljajte morskom solju i ostavite dva dana i noći na hladnom i pritisnute težinom.
Ponovo ih natrljajte morskom solju, nakon toga ih ostavite...
05. mart
Musaka sa filetima ribeVatrostalnu posudu podmazati uljem. Luk iseći na kolutove i poređati na dno vatrostalne, preko luka staviti filete ribe, a preko ribe kolutove luka.
Oljuštiti krompir, iseći ga na kolutove i staviti da se obari. Preko...
12. april
Salata od kuvane ribeOčišćena i oprana riba se kuva u posoljenoj vodi 10 minuta.
Skuvana riba se odvaja od kostiju i seče se. Dodaju joj se zelena salata, grašak, pavlaka, majonez, biber i so.
Smesa se promeša dobro i po želji se ukrašava...
21. sep.
Ćuftice od ribe pangasijus/undefined Skuvamo krompir, šargarepu i ribu i izgnječimo ih. Sečemo na sitno ili pasiramo peršun, mirođiju, beli luk, sok od pola limuna.
Mešamo sve i ostavljamo da malo odstoji, da se dobro osete začini. Nakon toga pravimo...
18. dec.
Pohovani file bele ribeFile posolimo i pobiberimo, po želji možemo iseći na sitnije komade. Umutimo jaja sa brašno, pivom i soli.
Svako parče potapamo prvo u brašno i posle u smesu za pohovanje, pržimo sa obe strane dok ne bude gotovo. Posipamo...
26. nov.
Salata od usoljene ribeKoža ribe se oljušti.
Očisti se od kostiju i iseče se na krupne parčiće.
Posipa se sitno isečenim lukom, mirođijom i peršunom.
Začinjava se isceđenim sokom od limuna i maslinovim uljem....
22. nov.
Pohovani fileti bele ribeOperite, osušite i isecite riblji file. U velikoj posudi pomešajte sastojke za marinadu i mešajte dok ne dobijete kašu.
Dodajte u smesu filete ribe i ostavite da odstoje 1 sat. Pohujte ih tako što ih prvo uvaljate u brašno...
04. dec.