Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zamrznuto povrće iz rerne sa pavlakomU duboki tiganj stavljamo zamrznuto povrće, zajedno sa maslacem i jednom kockicom bujona od povrća, Ako je potrebno dodajemo malo vode da dobro omkša svo povrće.
Luk sečemo na krugove i malo ga propržimo....
23. maj
Zamrznuto kiselo mleko sa sosom od trešanjaKiselo mleko pomešamo sa vanilom. Stavljamo ga u mašinu za sladoled i zamrzavamo ga. Mešamo ga 20-30 minuta.
Trešnje očistimo od koštica i stavljamo ih u šerpu.
Dodajemo ih sirup od višanja i sok od limuna i stavljamo...
07. april
Meso BivolaMeso bivola (bivolje meso) se dobija od krupnih sisara - bivola. Ovoj porodici sisara pripada veliki broj vrsta, a neke od njih su i izumrle. Kao i goveda, bivoli pripadaju porodici Artiodactyla. Ove životinje su prepoznatljive...
16. okt.
Meso AjkuleAko je vaš izbor nije zamrznuta ribu, treba da je nakon kupovine odmah odnesete kući i nikada je ne bi trebalo ostavljati van frižidera, posebno tokom letnjih meseci....
22. sep.
Guščije mesoZamrznute patkse se tako mogu čuvati 2-3 meseca, ali to ipak nije preporučljivo, jer vremenom im se može promeniti ukus, a i kvalitet mesa....
02. sep.
Goveđe MesoKao namirnica govedina je poznata još od davnina. Rimljani, Nemci i Kartaginjani su gajili ovu vrstu stoke i koristili su je na najrazumniji mogući način. Danas svaka zemlja gaji na svoj način i prilagođava svojim uslovima...
04. avgust
Meso JelenaMeso jelena je veoma cenjeno, neverovatno ukusno i hranljivo meso, koje može biti ili od divljih jelena ili onih domaćih, tj. odgajanih. Za razliku od drugih mesa, meso jelena se obično opisuje kao meso sa punim, jakim...
05. jun
Kako zamrznuti kukuruz za kuvanje?Podelite zrna u pakete i zamrznite. Možete da zamrznete cele blanširane klipove u zamrzivaču, ali oni zauzimaju mnogo prostora.
Zamrznuti kukuruz se čuva do godinu dana u zamrzivaču....
13. mart
Kako se spremaju zamrznuti vrganji?Mogu da se spreme kako sveži, tako i sušeni, konzervisani i zamrznuti.
Zamrznuti vrganji se spremaju izuzetno jednostavno. Za početak pečurke treba da se odmrznu pre upotrebe....
03. nov.
Kako da kuvamo zamrznute školjke?Dobro ili loše, blizu 85 procenata od prodaje školjki u Bugarskoj, mogu biti pronađeni samo u zamrznutom stanju....
05. feb.
Prženo mesoIsecite prethodno oprano i osušeno meso na velike parčiće. Probodite ih nožem, stavite ih u avan i dobro ga istucajte.
Pospite začinima i dodajte iscekane na sitno luk i peršun.
Zagrejte masnoću i ispržite u njemu meso...
08. sep.
Špikovano mesoUzimamo jedno lepo parče svinjetine, operemo ga i osušimo. Isečemo na male parčiće slaninu, beli luk i šargarepu.
U gornji deo mesa, oštrim nožem pravimo proreze, u koje stavljamo komad belog luka, šargarepu i slaninu....
21. avgust
Meso od nojaMeso od noja je delikates koji se dobija od najveće ptice na svetu. Noj (Struthio camelus) spada u razred Struthioniformes. Nojevi se ne smatraju slučajno najkrupnijim pticama na svetu. Oni dostižu težinu do 150 kilograma...
27. sep.
Kako da zamrznemo kukuruz?Zamrznuti kukuruz je veoma pogodan za pripremu različitih vrsta jela, kao i za konzumaciju nakon dinstanja sa uljem i začinima.
Možete zamrznuti sami kukuruz. Zadržaće svoj ukus kada se zamrzne....
20. dec.
Sušeno ovčije mesoOčistite ovčije meso od različitih žila i masnoća. U odgovarajuću posudu sipajte morsku so i stavite meso odozgo.
Preostalom solju pokrijte ovčetinu i stavite poklopac posude.
Stavite u frižider da odstoji tako dva...
14. sep.
Meso sa karfiolomIsecite piletinu i propržite je na maslinovom ulju.
Dodajte beli luk i praziluk i promešajte.
Za to vreme podelite karfiol na cvetove i blanširajte u slanoj vodi 5-7 minuta.
Karfiol dobro ocedite i sipajte u pleh...
04. mart
Konzervisano zečije mesoOčistite zečeve, operite ih dobro i ostavite tokom jedne noći da vise da se maksimalno ocede. Isecite ih na parčiće, pogodne za stavljanje u tegle, a grudni koš odstranite i skuvajte u posoljenoj vodi.
Zagrejte ulje i...
07. okt.
Konjsko sušeno mesoPripremljeno konjsko meso se očisti od svih žila i hrskavica. Ostavlja se samo mišić.
Od njega se iseku komadi veličine po želji.
Operu se, ostavljaju se da se dobro ocede i dobro se osuše krpom.
U odgovarajuću posudu...
02. feb.
Sterilizovano svinjsko mesoKupila sam tri kilograma svinjskog mesa.
Isekla sam na velike komade, posolila i propržila u mnogo ulja u velikoj šerpi. Odvojila sam nekoliko komada da ih skuvam.
Preostalo meso sam poređala zbijeno u tegle, stavila...
07. avgust
Konzervisano ćureće mesoMeso se iseče, dobro se posoli - na 1 kg mesa se stavlja 20 g soli ili 1 ravna kašika, poređa se na ngnutu površinu na bar 12 sati preko najlona na hladno mesto. Tako se ocedi od krvi.
Zatvori se u tegle i kuva bar 2 sata...
21. april
Rolovano belo mesoPileće belo meso istanjiti kuhinjskim tučkom, pa posoliti sa obe strane.
Kačkavalj iseći na sitnije kockice.
Uzeti jednu šniclu pilećeg belog mesa i preko nje staviti jednu kockicu kačkavalja.
Zatim uviti u rolnicu...
27. feb.
Špikovano svinjsko mesoŠargarepe se iseku na kolutiće, beli luk se samo oguli, bez da se seče.
Prave se prorezi po celom komad svinjskog vrata od otprilike 2 cm dužine i 2 cm dubine kako biste mogli da stavite u ove proreze po kolutić šargarepe...
16. mart
Junačko pečeno mesoU posudi pomešajte maslinovo ulje sa suvim sastojcima i promešajte.
Zamolite mesara u prodavnici, u kojoj ćete kupiti meso, da vam iseče kolenice na dva dela, možete ih i ostavite cele.
Začinite kolenice smesom od začina...
23. januar
Domaće suvo mesoOčistite meso od žilica. Možete iseći na dva dela po dužini. Viljuštkom izbušite na nekoliko mesta. Pomešajte šećer sa solju. Lepo pokrijte komad ili komade krupnijom soli. Odozdo takođe stavite krupniju so. Pokrijte i ostavite...
29. avgust
Kuvano teleće mesoTeleće grudi se stavljaju u odgovarajuću posudu, prelivaju se sa 6 čaša vrele vode, posole se. Dodaje se koren peršuna, kuva se na tihoj vatri, i stalno se skida pena.
Bujon se procedi, kosti se odvoje od mesa, i meso...
22. jun