Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Zamrznuto povrće iz rerne sa pavlakomZamrznuto povrće iz rerne sa pavlakom
23. maj
U duboki tiganj stavljamo zamrznuto povrće, zajedno sa maslacem i jednom kockicom bujona od povrća, Ako je potrebno dodajemo malo vode da dobro omkša svo povrće. Luk sečemo na krugove i malo ga propržimo....
Zamrznuto kiselo mleko sa sosom od trešanjaZamrznuto kiselo mleko sa sosom od trešanja
07. april
Kiselo mleko pomešamo sa vanilom. Stavljamo ga u mašinu za sladoled i zamrzavamo ga. Mešamo ga 20-30 minuta. Trešnje očistimo od koštica i stavljamo ih u šerpu. Dodajemo ih sirup od višanja i sok od limuna i stavljamo...
Meso BivolaMeso Bivola
16. okt.
Meso bivola (bivolje meso) se dobija od krupnih sisara - bivola. Ovoj porodici sisara pripada veliki broj vrsta, a neke od njih su i izumrle. Kao i goveda, bivoli pripadaju porodici Artiodactyla. Ove životinje su prepoznatljive...
Meso AjkuleMeso Ajkule
22. sep.
Ako je vaš izbor nije zamrznuta ribu, treba da je nakon kupovine odmah odnesete kući i nikada je ne bi trebalo ostavljati van frižidera, posebno tokom letnjih meseci....
Guščije mesoGuščije meso
02. sep.
Zamrznute patkse se tako mogu čuvati 2-3 meseca, ali to ipak nije preporučljivo, jer vremenom im se može promeniti ukus, a i kvalitet mesa....
Goveđe MesoGoveđe Meso
04. avgust
Kao namirnica govedina je poznata još od davnina. Rimljani, Nemci i Kartaginjani su gajili ovu vrstu stoke i koristili su je na najrazumniji mogući način. Danas svaka zemlja gaji na svoj način i prilagođava svojim uslovima...
Meso JelenaMeso Jelena
05. jun
Meso jelena je veoma cenjeno, neverovatno ukusno i hranljivo meso, koje može biti ili od divljih jelena ili onih domaćih, tj. odgajanih. Za razliku od drugih mesa, meso jelena se obično opisuje kao meso sa punim, jakim...
Kako zamrznuti kukuruz za kuvanje?Kako zamrznuti kukuruz za kuvanje?
13. mart
Podelite zrna u pakete i zamrznite. Možete da zamrznete cele blanširane klipove u zamrzivaču, ali oni zauzimaju mnogo prostora. Zamrznuti kukuruz se čuva do godinu dana u zamrzivaču....
Kako se spremaju zamrznuti vrganji?Kako se spremaju zamrznuti vrganji?
03. nov.
Mogu da se spreme kako sveži, tako i sušeni, konzervisani i zamrznuti. Zamrznuti vrganji se spremaju izuzetno jednostavno. Za početak pečurke treba da se odmrznu pre upotrebe....
Kako da kuvamo zamrznute školjke?Kako da kuvamo zamrznute školjke?
05. feb.
Dobro ili loše, blizu 85 procenata od prodaje školjki u Bugarskoj, mogu biti pronađeni samo u zamrznutom stanju....
Prženo mesoPrženo meso
08. sep.
Isecite prethodno oprano i osušeno meso na velike parčiće. Probodite ih nožem, stavite ih u avan i dobro ga istucajte. Pospite začinima i dodajte iscekane na sitno luk i peršun. Zagrejte masnoću i ispržite u njemu meso...
Špikovano mesoŠpikovano meso
21. avgust
Uzimamo jedno lepo parče svinjetine, operemo ga i osušimo. Isečemo na male parčiće slaninu, beli luk i šargarepu. U gornji deo mesa, oštrim nožem pravimo proreze, u koje stavljamo komad belog luka, šargarepu i slaninu....
Meso od nojaMeso od noja
27. sep.
Meso od noja je delikates koji se dobija od najveće ptice na svetu. Noj (Struthio camelus) spada u razred Struthioniformes. Nojevi se ne smatraju slučajno najkrupnijim pticama na svetu. Oni dostižu težinu do 150 kilograma...
Kako da zamrznemo kukuruz?Kako da zamrznemo kukuruz?
20. dec.
Zamrznuti kukuruz je veoma pogodan za pripremu različitih vrsta jela, kao i za konzumaciju nakon dinstanja sa uljem i začinima. Možete zamrznuti sami kukuruz. Zadržaće svoj ukus kada se zamrzne....
Sušeno ovčije mesoSušeno ovčije meso
14. sep.
Očistite ovčije meso od različitih žila i masnoća. U odgovarajuću posudu sipajte morsku so i stavite meso odozgo. Preostalom solju pokrijte ovčetinu i stavite poklopac posude. Stavite u frižider da odstoji tako dva...
Meso sa karfiolomMeso sa karfiolom
04. mart
Isecite piletinu i propržite je na maslinovom ulju. Dodajte beli luk i praziluk i promešajte. Za to vreme podelite karfiol na cvetove i blanširajte u slanoj vodi 5-7 minuta. Karfiol dobro ocedite i sipajte u pleh...
Konzervisano zečije mesoKonzervisano zečije meso
07. okt.
Očistite zečeve, operite ih dobro i ostavite tokom jedne noći da vise da se maksimalno ocede. Isecite ih na parčiće, pogodne za stavljanje u tegle, a grudni koš odstranite i skuvajte u posoljenoj vodi. Zagrejte ulje i...
Konjsko sušeno mesoKonjsko sušeno meso
02. feb.
Pripremljeno konjsko meso se očisti od svih žila i hrskavica. Ostavlja se samo mišić. Od njega se iseku komadi veličine po želji. Operu se, ostavljaju se da se dobro ocede i dobro se osuše krpom. U odgovarajuću posudu...
Sterilizovano svinjsko mesoSterilizovano svinjsko meso
07. avgust
Kupila sam tri kilograma svinjskog mesa. Isekla sam na velike komade, posolila i propržila u mnogo ulja u velikoj šerpi. Odvojila sam nekoliko komada da ih skuvam. Preostalo meso sam poređala zbijeno u tegle, stavila...
Konzervisano ćureće mesoKonzervisano ćureće meso
21. april
Meso se iseče, dobro se posoli - na 1 kg mesa se stavlja 20 g soli ili 1 ravna kašika, poređa se na ngnutu površinu na bar 12 sati preko najlona na hladno mesto. Tako se ocedi od krvi. Zatvori se u tegle i kuva bar 2 sata...
Rolovano belo mesoRolovano belo meso
27. feb.
Pileće belo meso istanjiti kuhinjskim tučkom, pa posoliti sa obe strane. Kačkavalj iseći na sitnije kockice. Uzeti jednu šniclu pilećeg belog mesa i preko nje staviti jednu kockicu kačkavalja. Zatim uviti u rolnicu...
Špikovano svinjsko mesoŠpikovano svinjsko meso
16. mart
Šargarepe se iseku na kolutiće, beli luk se samo oguli, bez da se seče. Prave se prorezi po celom komad svinjskog vrata od otprilike 2 cm dužine i 2 cm dubine kako biste mogli da stavite u ove proreze po kolutić šargarepe...
Junačko pečeno mesoJunačko pečeno meso
23. januar
U posudi pomešajte maslinovo ulje sa suvim sastojcima i promešajte. Zamolite mesara u prodavnici, u kojoj ćete kupiti meso, da vam iseče kolenice na dva dela, možete ih i ostavite cele. Začinite kolenice smesom od začina...
Domaće suvo mesoDomaće suvo meso
29. avgust
Očistite meso od žilica. Možete iseći na dva dela po dužini. Viljuštkom izbušite na nekoliko mesta. Pomešajte šećer sa solju. Lepo pokrijte komad ili komade krupnijom soli. Odozdo takođe stavite krupniju so. Pokrijte i ostavite...
Kuvano teleće mesoKuvano teleće meso
22. jun
Teleće grudi se stavljaju u odgovarajuću posudu, prelivaju se sa 6 čaša vrele vode, posole se. Dodaje se koren peršuna, kuva se na tihoj vatri, i stalno se skida pena. Bujon se procedi, kosti se odvoje od mesa, i meso...