Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
PimentPoznajemo piment (Pimenta officinalis) kao začin specifične arome koji redovno dodajemo u jela sa ribom i mesom....
18. januar
Domaći provansalski začinPomešajte sve suve začine i promešajte ih. Ako su krupnije iseckani, mogu se prethodno samleti u avanu sa tučkom.
Domaći provansalski začin se čuva u staklenoj tegli sa poklopcem na tamnom i hladnom mestu....
27. feb.
Sušena šargarepa (za začin)Sušeno povrće čuva vitamine i poboljšava ukus jela, supa i najviše bujona.
Čuva se jednostavno, ne zauzima mnogo mesta i priprema se brzo. Da bismo je sačuvali tokom zime potrebna nam je daska za povrće, oštar nož i sveže...
09. nov.
Univerzalni začin od povrćaNapomena: Povrtni začin nema potrebe sterilisati, velika količina soli ga drži i neće se pokvariti.
Stavlja se mnogo soli, pa zato, pre nego stavljate začin u jela, probajte pre nego dodate još soli....
05. jun
Slani začin Samardala (Bugarski luk)Ostavite da se začin osuši na tamnom i provetrenom mestu, da bi zadržao boju.
Kada tečnost ispari, začin je spreman.
Čuvajte začin u staklenoj posudi zatvorenoj poklopcem....
03. jun
Arapski začin Raz el hanutPopularni arapski začin Raz el hanut dobijamo tako što dobro promješamo sve navedene začine u datim količinama....
29. maj
Moj univerzalni začin od povrćaRasporedite začin u odvojene kesice i stavite u zamrzivač. Kada vam zatreba, jednostavno odlomite malo i dodajte u jelo....
13. feb.
1
Najkorisniji začiniKurkuma - takođe veoma poznat začin, kurkuma je takođe začin koji se bori protiv raka. Uzima se oko pola kašičice na dan.
Bosiljak - osnovni uništitelj kancerogenih ćelija....
09. sep.
Kako pripremiti arapski začin Zaatar?Zaatar je reč koja se koristi za naziv mešavine začina koja ima ukus majčine dušice i origana....
27. januar
Kiseli krastavčići sa pimentom i slačicomZatvaramo teglice sa kiselim krastavčićima sa pimentom i slačicom odmah i čuvamo na tamnom mestu....
01. okt.
Teleći sudžuk sa pimentom i kuminomTeleće meso se iseče na komade, nakon čega se posipa začinima, navedenim u receptu. Stavlja se na rešetku da se ocedi. Neophodno je približno dva daba da se meso dobro ocedi.
Pomoću mašine za mlevenje mesa, teletina se...
01. dec.
Zdravstvene koristi i štete od pimentaDobijen od nezrelih plodova biljke Pimenta dioica, začin piment godinama koristi svaka domaćica koja poštuje sebe. Ovaj, takoyvani biber, koji dolazi sa Jamajke, uživa široku popularnost i upotrebu....
21. januar
Koja jela ne mogu bez pimentaJela sa pimentom najbolje je začiniti limunovim sokom i sirćetom.
Piment je obavezan začin za zagrevajuća pića gluvain i grog....
21. januar
Koji začin se za šta koristi?Začini su sveži, sušeni ili na drugi način obrađeni određeni delovi biljaka koji imaju poseban ukus i aromu i koji se koriste u ishrani. Svaki začin je pogodniji za određeno jelo od drugog....
25. nov.
Nekoliko razloga da koristite začin selenNa našim prostorima se za tradicionalna jela koristi ovaj aromatičan začin, a dodaje se svež ili sušen....
08. jun
Mirođija - aromatičan začin i lekovita biljkaBudući da snižava krvni pritisak, mirođija kao začin je korisna u lečenju hipertonije, ojačava zidove krvnih sudova, širi ih i deluje kao diuretik....
24. mart
Najpopularniji azijski začiniJedinstveni ukus azijske kuhinje je uglavnom zahvaljujući veštoj upotrebi njenih začina. Evo nekih od najčešćih:
Đumbir - uglavnom svež koren ovog začina koristi se kako za ribu i jela od mesa, tako i za salate....
30. okt.
Nepoznati arapski začiniOne su začin svakog obroka i izuzetan dodatak prilikom posluživanja kafe....
04. januar
Pet najzdravijih začinaVekovima su ljudi znali za lekovite moći biljki i začina. Začini mogu ne samo da probude svako jelo, već i da izleče telo....
11. avgust
Najpopularniji mediteranski začiniObilno dodavanje ovog začina u mnoštvo mediteranskih jela je sasvim opravdano. Svež ili sušen, on hrani uvek daje unikatan ukus....
28. maj
Najpopularniji indijski začiniZapravo većina poznatih svetskih začina vodi poreklo iz Indije, koja je jedan od najvećih izvoznika začina u globalnim razmerama....
05. okt.
Pileće grudi sa džinom, pimentom i ruzmarinomIseckajte beli luk i ruzmarin i dodajte u njih 3-4 mrvljena zrna pimenta i bibera.
U njih dodajte i na male parčiće isečenu slaninu, promešajte dobro i dobijenom smesom napinite proreze u mesu....
13. mart
Koji zeleni začin uz koje jelo ide?Takođe pročitaj kako se čuvaju zeleni začini i kako da uzgajamo začine u kućnim uslovima....
24. okt.