Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

PimentPiment
18. januar
Poznajemo piment (Pimenta officinalis) kao začin specifične arome koji redovno dodajemo u jela sa ribom i mesom....
Domaći provansalski začinDomaći provansalski začin
27. feb.
Pomešajte sve suve začine i promešajte ih. Ako su krupnije iseckani, mogu se prethodno samleti u avanu sa tučkom. Domaći provansalski začin se čuva u staklenoj tegli sa poklopcem na tamnom i hladnom mestu....
Univerzalni domaći začinUniverzalni domaći začin
21. feb.
Ovaj začin korisitim za pripremu supa i svih vrsta jela....
Sušena šargarepa (za začin)Sušena šargarepa (za začin)
09. nov.
Sušeno povrće čuva vitamine i poboljšava ukus jela, supa i najviše bujona. Čuva se jednostavno, ne zauzima mnogo mesta i priprema se brzo. Da bismo je sačuvali tokom zime potrebna nam je daska za povrće, oštar nož i sveže...
Univerzalni začin od povrćaUniverzalni začin od povrća
05. jun
Napomena: Povrtni začin nema potrebe sterilisati, velika količina soli ga drži i neće se pokvariti. Stavlja se mnogo soli, pa zato, pre nego stavljate začin u jela, probajte pre nego dodate još soli....
Slani začin Samardala (Bugarski luk)Slani začin Samardala (Bugarski luk)
03. jun
Ostavite da se začin osuši na tamnom i provetrenom mestu, da bi zadržao boju. Kada tečnost ispari, začin je spreman. Čuvajte začin u staklenoj posudi zatvorenoj poklopcem....
Arapski začin Raz el hanutArapski začin Raz el hanut
29. maj
Popularni arapski začin Raz el hanut dobijamo tako što dobro promješamo sve navedene začine u datim količinama....
Moj univerzalni začin od povrćaMoj univerzalni začin od povrća
13. feb.
1
Rasporedite začin u odvojene kesice i stavite u zamrzivač. Kada vam zatreba, jednostavno odlomite malo i dodajte u jelo....
Nepoznati začin ŠejbaNepoznati začin Šejba
03. nov.
Šejba /Sheba/ je začin arapskog porekla. Ona je univerzalni začin....
Najkorisniji začiniNajkorisniji začini
09. sep.
Kurkuma - takođe veoma poznat začin, kurkuma je takođe začin koji se bori protiv raka. Uzima se oko pola kašičice na dan. Bosiljak - osnovni uništitelj kancerogenih ćelija....
Kako pripremiti arapski začin Zaatar?Kako pripremiti arapski začin Zaatar?
27. januar
Zaatar je reč koja se koristi za naziv mešavine začina koja ima ukus majčine dušice i origana....
Kiseli krastavčići sa pimentom i slačicomKiseli krastavčići sa pimentom i slačicom
01. okt.
Zatvaramo teglice sa kiselim krastavčićima sa pimentom i slačicom odmah i čuvamo na tamnom mestu....
Teleći sudžuk sa pimentom i kuminomTeleći sudžuk sa pimentom i kuminom
01. dec.
Teleće meso se iseče na komade, nakon čega se posipa začinima, navedenim u receptu. Stavlja se na rešetku da se ocedi. Neophodno je približno dva daba da se meso dobro ocedi. Pomoću mašine za mlevenje mesa, teletina se...
Zdravstvene koristi i štete od pimentaZdravstvene koristi i štete od pimenta
21. januar
Dobijen od nezrelih plodova biljke Pimenta dioica, začin piment godinama koristi svaka domaćica koja poštuje sebe. Ovaj, takoyvani biber, koji dolazi sa Jamajke, uživa široku popularnost i upotrebu....
Koja jela ne mogu bez pimentaKoja jela ne mogu bez pimenta
21. januar
Jela sa pimentom najbolje je začiniti limunovim sokom i sirćetom. Piment je obavezan začin za zagrevajuća pića gluvain i grog....
Koji začin se za šta koristi?Koji začin se za šta koristi?
25. nov.
Začini su sveži, sušeni ili na drugi način obrađeni određeni delovi biljaka koji imaju poseban ukus i aromu i koji se koriste u ishrani. Svaki začin je pogodniji za određeno jelo od drugog....
Nekoliko razloga da koristite začin selenNekoliko razloga da koristite začin selen
08. jun
Na našim prostorima se za tradicionalna jela koristi ovaj aromatičan začin, a dodaje se svež ili sušen....
Mirođija - aromatičan začin i lekovita biljkaMirođija - aromatičan začin i lekovita biljka
24. mart
Budući da snižava krvni pritisak, mirođija kao začin je korisna u lečenju hipertonije, ojačava zidove krvnih sudova, širi ih i deluje kao diuretik....
Najpopularniji azijski začiniNajpopularniji azijski začini
30. okt.
Jedinstveni ukus azijske kuhinje je uglavnom zahvaljujući veštoj upotrebi njenih začina. Evo nekih od najčešćih: Đumbir - uglavnom svež koren ovog začina koristi se kako za ribu i jela od mesa, tako i za salate....
Nepoznati arapski začiniNepoznati arapski začini
04. januar
One su začin svakog obroka i izuzetan dodatak prilikom posluživanja kafe....
Pet najzdravijih začinaPet najzdravijih začina
11. avgust
Vekovima su ljudi znali za lekovite moći biljki i začina. Začini mogu ne samo da probude svako jelo, već i da izleče telo....
Najpopularniji mediteranski začiniNajpopularniji mediteranski začini
28. maj
Obilno dodavanje ovog začina u mnoštvo mediteranskih jela je sasvim opravdano. Svež ili sušen, on hrani uvek daje unikatan ukus....
Najpopularniji indijski začiniNajpopularniji indijski začini
05. okt.
Zapravo većina poznatih svetskih začina vodi poreklo iz Indije, koja je jedan od najvećih izvoznika začina u globalnim razmerama....
Pileće grudi sa džinom, pimentom i ruzmarinomPileće grudi sa džinom, pimentom i ruzmarinom
13. mart
Iseckajte beli luk i ruzmarin i dodajte u njih 3-4 mrvljena zrna pimenta i bibera. U njih dodajte i na male parčiće isečenu slaninu, promešajte dobro i dobijenom smesom napinite proreze u mesu....
Koji zeleni začin uz koje jelo ide?Koji zeleni začin uz koje jelo ide?
24. okt.
Takođe pročitaj kako se čuvaju zeleni začini i kako da uzgajamo začine u kućnim uslovima....