Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

BobBob
10. jul
Kako uzreva, mahuna postaje sve žilavija i tvrđa, a zelena boja nestaje i prelazi u braon. Semenke boba su spljoštane i krupne, nepravilnog oblika, a boja im varira - od svetložute do braon - zelene boje....
Bob tera pospanostBob tera pospanost
12. maj
Zeleno seme i mlada boranija se češće koriste za pripremu jela od boba. Brašno od boba dobiveno iz zrelih semenki koristi se kao dodatak pšeničnom brašnu ili kao koncentrovana hrana za domaće životinje....
Zeleni ČajZeleni Čaj
17. jun
Štetnost zelenog čaja Postoje medicinska istraživanja koja odbacuju ogromnu korist zelenog čaja na ljudsko zdravlje....
Zeleni SirZeleni Sir
28. sep.
Kuvanje sa zelenim sirom Jedinstvene osobine ukusa zelenog sira čine ga pogodnim za niz recepata....
Bob sa šargarepomBob sa šargarepom
15. jun
Očistimo bob od mahuna i oljuštimo ga. Zagrevamo maslinovo ulje i u njemu zapržimo sitno isečen luk, beli luk i šargarepe. Nakon pet minuta dodajemo bob i paradajz pire. Posolomo i sipamo vodu. Poklapamo jelo poklopcem...
Ukusan bob sa paradajzomUkusan bob sa paradajzom
06. jun
Očistite bob, od krupnijih samo izvadite semenke. Stavite vodu sa malo soli da provri i blanširajte bob 2-3 minuta. Luk sitno iseckajte i dinstajte u malo ulja, dodajte oceđen bob, alevu papriku i spajtevite oljušten paradajz...
Zeleni rižotoZeleni rižoto
24. feb.
Očistiti i oprati spanać, peršun i beli deo praziluka. Mesne kocke rastvoriti u ključaloj vodi. U dobijenom temeljcu blanširati spanać i peršun oko 30 sekundi, šupljom kašikom pokupiti povrće i preručiti u ledenu vodu...
Zeleni hlebZeleni hleb
20. dec.
U dublju posudu staviti brašno i so pa zamesiti sa mlakom vodom u kojoj smo rastvorili kvasac. Koprivu, mečiju šapu, sedmolist i nanu (količine i razmeru izabrati po ukusu) sitno iseckati pa umešati u testo. Ostaviti...
Zeleni kavijarZeleni kavijar
03. sep.
Štapnim mikserom sameljite sve sastojke, bez sitnog sira, dok ne dobijete pastu. Dodajte sitan sir i ponovo pasirajte oko 30 sekudni. Veoma jednsotavno, veoma ukusno i brzo. Ukupne kalorije su ne više od 450. Ja ga...
Zeleni majonezZeleni majonez
05. sep.
Spanać poparimo 2-3 minuta u posoljenoj vodi i ocedimo dobro. Pomešamo sa svim sastojcima i dobro promešamo. Dobro ide uz viršle, šunku i druga hladna mesa, takođe i uz bruskete....
Zeleni gaspaćoZeleni gaspaćo
13. jun
Izgnječite beli luk, a ostale sastojke treba da isečete na sitno. Svi sastojci se pomešaju i mikserom se pravi pire. Gaspaćo se servira hladan i posut krutonima....
Zeleni satarašZeleni sataraš
26. maj
1
U drvenom avanu izgnječite peršun i mirođiju zajedno sa stablima, pečene paprike, kuvana jaja isečena na kockice i sir. Dodajte maslac, ulje, sveže i kiselo mleko. Začinite sataraš izgnječenim bleim lukom, senfom i...
Bob sa dženerikama i pirinčemBob sa dženerikama i pirinčem
30. okt.
Očistimo bob od drški i operemo ga. Stavljamo u vreli slanu vodu na oko 5 minuta, tako izlazi crna voda. Vadimo ga i isplaknemo. U šerpi zapržimo luk i dodajemo bob. Posipamo alevom paprikom i dolivamo vodu. Tako vri...
Zeleni čaj i mršavljenjeZeleni čaj i mršavljenje
07. okt.
Doziranje zelenog čaja za gubitak težine Zeleni čaj se odnosi na biljne lekove. Međutim, stručnjaci preporučuju uzimanje samo kao ekstrakta ili čaja. Može se uzeti oko 5 ili 6 šoljica zelenog čaja dnevno....
Retro zeleni majonezRetro zeleni majonez
21. jul
Počnite da mešate žumanca uz pomoć drvene kašike u jednu stranu, nemojte da stajete. Kap po kap dodajte maslinovo ulje - navedena količina na žumance. Kad se sos zgusne, začinite začinima i ponovo kap po kap dodajte sok...
Marinirani zeleni paradajzMarinirani zeleni paradajz
17. april
Prelijte zeleni paradajz u teglama. Zatvorite tegle i ostavite ih na hladno mesto....
Zeleni veganski majonezZeleni veganski majonez
22. sep.
Zeleni majonez je ukusan dodatak veganskim šniclama i ćuftama....
Pasterizovani zeleni paradajzPasterizovani zeleni paradajz
08. okt.
Operite zeleni paradajz, nasecite ga na četvrtine, posolite ga sa malo soli i šećera. Ostavite četvrtine paradajza da odstoje 2 sata. Nakon tog vremena ocedite sok....
Prženi zeleni paradajzPrženi zeleni paradajz
07. okt.
Narezani zeleni paradajz umočite u pripremljenu smesu i pržite oko 3 minuta sa svake strane. Izvadite na ubrus da se upije višak masnoće i poslužite....
Veganski zeleni kavijarVeganski zeleni kavijar
27. nov.
Isplaknemo amarant, pri čemu je najednostavnije da ga stavimo pod tekuću vodu u sitnnu cediljku. Kuvamo oko 20 minuta u odnosu 3 porcije vode 1 procija amaranta. Isečemo luk na polumesece, a suve začine razmesimo u šolji...
Zeleni slani štapićiZeleni slani štapići
10. feb.
Rernu zagrejati na 170°C. Spanać blanširati, ocediti i usitnti štapnim mikserom. Od prvih sedam namirnica umesiti glatko testo. razvaljati na debljinu od 5 mm i iseći štapiće dužine 10, a širine 1 cm. Za premazivanje...
Klasični zeleni gaspačoKlasični zeleni gaspačo
19. maj
Ukrasite zeleni gaspačo kašikom kisele pavlake, pospite peršunom i servirajte....
Zeleni prolećni tartZeleni prolećni tart
02. jul
Prolećni tart ukrasite sa još svežih zelenih listova i poslužite dok je topao....
Zdrav zeleni smutiZdrav zeleni smuti
10. jun
Zeleni smuti se razređuje kokosovom vodom i ponovo se pasira 15 sekundi....
Moj zeleni gaspaćoMoj zeleni gaspaćo
28. jul
Moj zeleni gaspaćo je sjajan rashlađujući predlog za leto!...