Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
LimunU poređenju sa drugim prirodnim antikancerogenim sredstvma, kao što su to fenoli u zelenom čaju i čokoladi, koji mogu biti aktivni u tlu od 4-6 sati nakon prijema, limonin ponekad može ostati u telu i do 24 sata nakon unosa...
19. maj
Zeleni SirKuvanje sa zelenim sirom
Jedinstvene osobine ukusa zelenog sira čine ga pogodnim za niz recepata....
28. sep.
Zeleni ČajŠtetnost zelenog čaja
Postoje medicinska istraživanja koja odbacuju ogromnu korist zelenog čaja na ljudsko zdravlje....
17. jun
Šargarepa, med i limun za zdravljeLimun oljuštite i naseckajte ga sitno bez semenki.
Možete koristiti i koru od limuna, ali samo pod uslovom da su iz prirodnog uzgoja, jer se limun prska raznim hemikalijama....
04. okt.
Zeleni kavijarŠtapnim mikserom sameljite sve sastojke, bez sitnog sira, dok ne dobijete pastu.
Dodajte sitan sir i ponovo pasirajte oko 30 sekudni. Veoma jednsotavno, veoma ukusno i brzo.
Ukupne kalorije su ne više od 450. Ja ga...
03. sep.
Zeleni majonezSpanać poparimo 2-3 minuta u posoljenoj vodi i ocedimo dobro.
Pomešamo sa svim sastojcima i dobro promešamo.
Dobro ide uz viršle, šunku i druga hladna mesa, takođe i uz bruskete....
05. sep.
Zeleni satarašU drvenom avanu izgnječite peršun i mirođiju zajedno sa stablima, pečene paprike, kuvana jaja isečena na kockice i sir.
Dodajte maslac, ulje, sveže i kiselo mleko.
Začinite sataraš izgnječenim bleim lukom, senfom i...
26. maj
1
Zeleni hlebU dublju posudu staviti brašno i so pa zamesiti sa mlakom vodom u kojoj smo rastvorili kvasac.
Koprivu, mečiju šapu, sedmolist i nanu (količine i razmeru izabrati po ukusu) sitno iseckati pa umešati u testo.
Ostaviti...
20. dec.
Zeleni gaspaćoIzgnječite beli luk, a ostale sastojke treba da isečete na sitno.
Svi sastojci se pomešaju i mikserom se pravi pire.
Gaspaćo se servira hladan i posut krutonima....
13. jun
Zeleni rižotoOčistiti i oprati spanać, peršun i beli deo praziluka.
Mesne kocke rastvoriti u ključaloj vodi.
U dobijenom temeljcu blanširati spanać i peršun oko 30 sekundi, šupljom kašikom pokupiti povrće i preručiti u ledenu vodu...
24. feb.
Limun ili limeta?Mnogi ljudi uopšte ne prave razliku između limuna i limete i smatraju da je zelena limeta jednostavno nezreo limun. Ali zapravo, ovi citrusi nisu uopšte slični!...
25. nov.
Čizkejk od limuna i borovniceStavljajte postepeno krem sir, vanilu i fino narendanu koru od dva limuna (samo žuti deo). Iscedite i sok od njih i zagrejte ga, ali ne da provri....
23. jun
Ajkula u limunu i peršunuIscedimo jedan limun. Sipamo sok od limuna unutra. Operemo 4-5 strukova peršuna sa grančicama i stavljamo ih unutra.
Dodajemo hladnu vodu da pokrije komade....
24. sep.
Kolač od limuna u multikukeruU smesu dodajemo sok od polovine limuna, jaja i brašno, koje smo prethodno prosejali sa praškom za pecivo.
Na kraju dodajemo koru od polovine limuna....
05. okt.
Puding od limuna u rerniSipamo pavlaku, preostalo mleko, limunov sok, promešamo, dodajte istopljeni skrob i koru limuna, ponovo promešamo i sipamo u mali duboki kalup za pečenje, podmazan maslacem....
08. dec.
Desert od limuna u činijicamaŽumanca umutite sa šećerom i dodajte rendanu koru limuna i sok od limuna. Sipajte mleko i preko posipajte brašno. Dobro promešajte smesu.
U posebnoj činiji umutite belanca u sneg, zajedno sa solju....
25. april
Zeleni čaj i mršavljenjeDoziranje zelenog čaja za gubitak težine
Zeleni čaj se odnosi na biljne lekove. Međutim, stručnjaci preporučuju uzimanje samo kao ekstrakta ili čaja.
Može se uzeti oko 5 ili 6 šoljica zelenog čaja dnevno....
07. okt.
Zeleni detoks napitakU blender stavite nanu, sok od limuna i režnjeve đumbira.
Sve usitnite blenderom do paste.
Dodajte vodu i promešajte dobro zeleni detoks napitak nekoliko sekundi u blenderu.
Poslužite detoks napitak ohlađen....
24. sep.
Prolećni zeleni smutiListovi sveže zelene salate (200 g) se operu temeljno i ocede se.
Iskidaju se na krupne parčiće i stavljaju u blender zajedno sa solju, isečenom jabukom i maslinovim uljem (1 kapika)....
18. april
Retro zeleni majonezKad se sos zgusne, začinite začinima i ponovo kap po kap dodajte sok od limuna ili sirće.
U slučaju da se majonez preseče dodajte 1 kašiku hladne vode i nastavite da mešate ponovo u jednom pravcu....
21. jul
Marinirani zeleni paradajzPrelijte zeleni paradajz u teglama.
Zatvorite tegle i ostavite ih na hladno mesto....
17. april
Pasterizovani zeleni paradajzOperite zeleni paradajz, nasecite ga na četvrtine, posolite ga sa malo soli i šećera. Ostavite četvrtine paradajza da odstoje 2 sata.
Nakon tog vremena ocedite sok....
08. okt.
Prženi zeleni paradajzNarezani zeleni paradajz umočite u pripremljenu smesu i pržite oko 3 minuta sa svake strane. Izvadite na ubrus da se upije višak masnoće i poslužite....
07. okt.