Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zeleni ČajŠtetnost zelenog čaja
Postoje medicinska istraživanja koja odbacuju ogromnu korist zelenog čaja na ljudsko zdravlje....
17. jun
Zeleni čaj i mršavljenjeDoziranje zelenog čaja za gubitak težine
Zeleni čaj se odnosi na biljne lekove. Međutim, stručnjaci preporučuju uzimanje samo kao ekstrakta ili čaja.
Može se uzeti oko 5 ili 6 šoljica zelenog čaja dnevno....
07. okt.
Zašto treba svakodnevno konzumirati zeleni čajRedovna konzumiranje zelenog čaja u kombinaciji sa harmoničnim životom, rezultiraće ređom pojavom bolesti. Ovde su neke od prednosti zelenog čaja.:
1....
02. mart
Šta sadrži zeleni čajU Kini još pre hiljade godina su znali za koristi zelenog čaja i njime su sve lečili - od glavobolje do depresije.
Zeleni čaj se obrađuje na tri osnovna načina, ovo zavisi od stepena oksidacije....
14. dec.
Koliko dugo deluje zeleni čaj?Koliko će vremena trebati da zeleni čaj počne da deluje?
Dejstvo zelenog čaja se javlja u roku od 30 minuta i traje najmanje 90 minuta....
26. avgust
Zeleni SirKuvanje sa zelenim sirom
Jedinstvene osobine ukusa zelenog sira čine ga pogodnim za niz recepata....
28. sep.
Može li se zeleni čaj davati deci?Zeleni čaj je veoma koristan, ali da li se zeleni čaj može davati deci i bebama, saznaćete u narednim redovima....
31. januar
Zeleni hlebU dublju posudu staviti brašno i so pa zamesiti sa mlakom vodom u kojoj smo rastvorili kvasac.
Koprivu, mečiju šapu, sedmolist i nanu (količine i razmeru izabrati po ukusu) sitno iseckati pa umešati u testo.
Ostaviti...
20. dec.
Zeleni majonezSpanać poparimo 2-3 minuta u posoljenoj vodi i ocedimo dobro.
Pomešamo sa svim sastojcima i dobro promešamo.
Dobro ide uz viršle, šunku i druga hladna mesa, takođe i uz bruskete....
05. sep.
Zeleni kavijarŠtapnim mikserom sameljite sve sastojke, bez sitnog sira, dok ne dobijete pastu.
Dodajte sitan sir i ponovo pasirajte oko 30 sekudni. Veoma jednsotavno, veoma ukusno i brzo.
Ukupne kalorije su ne više od 450. Ja ga...
03. sep.
Zeleni gaspaćoIzgnječite beli luk, a ostale sastojke treba da isečete na sitno.
Svi sastojci se pomešaju i mikserom se pravi pire.
Gaspaćo se servira hladan i posut krutonima....
13. jun
Zeleni rižotoOčistiti i oprati spanać, peršun i beli deo praziluka.
Mesne kocke rastvoriti u ključaloj vodi.
U dobijenom temeljcu blanširati spanać i peršun oko 30 sekundi, šupljom kašikom pokupiti povrće i preručiti u ledenu vodu...
24. feb.
Zeleni satarašU drvenom avanu izgnječite peršun i mirođiju zajedno sa stablima, pečene paprike, kuvana jaja isečena na kockice i sir.
Dodajte maslac, ulje, sveže i kiselo mleko.
Začinite sataraš izgnječenim bleim lukom, senfom i...
26. maj
1
Zeleni detoks napitakDodajte vodu i promešajte dobro zeleni detoks napitak nekoliko sekundi u blenderu.
Poslužite detoks napitak ohlađen....
24. sep.
Veganski zeleni kavijarIsplaknemo amarant, pri čemu je najednostavnije da ga stavimo pod tekuću vodu u sitnnu cediljku. Kuvamo oko 20 minuta u odnosu 3 porcije vode 1 procija amaranta.
Isečemo luk na polumesece, a suve začine razmesimo u šolji...
27. nov.
Prženi zeleni paradajzNarezani zeleni paradajz umočite u pripremljenu smesu i pržite oko 3 minuta sa svake strane. Izvadite na ubrus da se upije višak masnoće i poslužite....
07. okt.
Pasterizovani zeleni paradajzOperite zeleni paradajz, nasecite ga na četvrtine, posolite ga sa malo soli i šećera. Ostavite četvrtine paradajza da odstoje 2 sata.
Nakon tog vremena ocedite sok....
08. okt.
Klasični zeleni gaspačoUkrasite zeleni gaspačo kašikom kisele pavlake, pospite peršunom i servirajte....
19. maj
Prolećni zeleni smutiListovi sveže zelene salate (200 g) se operu temeljno i ocede se.
Iskidaju se na krupne parčiće i stavljaju u blender zajedno sa solju, isečenom jabukom i maslinovim uljem (1 kapika)....
18. april
Zeleni prolećni tartProlećni tart ukrasite sa još svežih zelenih listova i poslužite dok je topao....
02. jul
Zdrav zeleni smutiZeleni smuti se razređuje kokosovom vodom i ponovo se pasira 15 sekundi....
10. jun
Zeleni slani štapićiRernu zagrejati na 170°C.
Spanać blanširati, ocediti i usitnti štapnim mikserom.
Od prvih sedam namirnica umesiti glatko testo. razvaljati na debljinu od 5 mm i iseći štapiće dužine 10, a širine 1 cm.
Za premazivanje...
10. feb.
Retro zeleni majonezPočnite da mešate žumanca uz pomoć drvene kašike u jednu stranu, nemojte da stajete. Kap po kap dodajte maslinovo ulje - navedena količina na žumance.
Kad se sos zgusne, začinite začinima i ponovo kap po kap dodajte sok...
21. jul