Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Zeleni ČajZeleni Čaj
17. jun
Štetnost zelenog čaja Postoje medicinska istraživanja koja odbacuju ogromnu korist zelenog čaja na ljudsko zdravlje....
Zeleni čaj sa đumbirom i limunomZeleni čaj sa đumbirom i limunom
21. feb.
Zeleni čaj sa đumbirom i limunom je veoma koristan....
Zeleni čaj i mršavljenjeZeleni čaj i mršavljenje
07. okt.
Doziranje zelenog čaja za gubitak težine Zeleni čaj se odnosi na biljne lekove. Međutim, stručnjaci preporučuju uzimanje samo kao ekstrakta ili čaja. Može se uzeti oko 5 ili 6 šoljica zelenog čaja dnevno....
Zašto treba svakodnevno konzumirati zeleni čajZašto treba svakodnevno konzumirati zeleni čaj
02. mart
Redovna konzumiranje zelenog čaja u kombinaciji sa harmoničnim životom, rezultiraće ređom pojavom bolesti. Ovde su neke od prednosti zelenog čaja.: 1....
Šta sadrži zeleni čajŠta sadrži zeleni čaj
14. dec.
U Kini još pre hiljade godina su znali za koristi zelenog čaja i njime su sve lečili - od glavobolje do depresije. Zeleni čaj se obrađuje na tri osnovna načina, ovo zavisi od stepena oksidacije....
Koliko dugo deluje zeleni čaj?Koliko dugo deluje zeleni čaj?
26. avgust
Koliko će vremena trebati da zeleni čaj počne da deluje? Dejstvo zelenog čaja se javlja u roku od 30 minuta i traje najmanje 90 minuta....
Zeleni SirZeleni Sir
28. sep.
Kuvanje sa zelenim sirom Jedinstvene osobine ukusa zelenog sira čine ga pogodnim za niz recepata....
Može li se zeleni čaj davati deci?Može li se zeleni čaj davati deci?
31. januar
Zeleni čaj je veoma koristan, ali da li se zeleni čaj može davati deci i bebama, saznaćete u narednim redovima....
Zeleni hlebZeleni hleb
20. dec.
U dublju posudu staviti brašno i so pa zamesiti sa mlakom vodom u kojoj smo rastvorili kvasac. Koprivu, mečiju šapu, sedmolist i nanu (količine i razmeru izabrati po ukusu) sitno iseckati pa umešati u testo. Ostaviti...
Zeleni majonezZeleni majonez
05. sep.
Spanać poparimo 2-3 minuta u posoljenoj vodi i ocedimo dobro. Pomešamo sa svim sastojcima i dobro promešamo. Dobro ide uz viršle, šunku i druga hladna mesa, takođe i uz bruskete....
Zeleni kavijarZeleni kavijar
03. sep.
Štapnim mikserom sameljite sve sastojke, bez sitnog sira, dok ne dobijete pastu. Dodajte sitan sir i ponovo pasirajte oko 30 sekudni. Veoma jednsotavno, veoma ukusno i brzo. Ukupne kalorije su ne više od 450. Ja ga...
Zeleni gaspaćoZeleni gaspaćo
13. jun
Izgnječite beli luk, a ostale sastojke treba da isečete na sitno. Svi sastojci se pomešaju i mikserom se pravi pire. Gaspaćo se servira hladan i posut krutonima....
Zeleni rižotoZeleni rižoto
24. feb.
Očistiti i oprati spanać, peršun i beli deo praziluka. Mesne kocke rastvoriti u ključaloj vodi. U dobijenom temeljcu blanširati spanać i peršun oko 30 sekundi, šupljom kašikom pokupiti povrće i preručiti u ledenu vodu...
Zeleni satarašZeleni sataraš
26. maj
1
U drvenom avanu izgnječite peršun i mirođiju zajedno sa stablima, pečene paprike, kuvana jaja isečena na kockice i sir. Dodajte maslac, ulje, sveže i kiselo mleko. Začinite sataraš izgnječenim bleim lukom, senfom i...
Zeleni detoks napitakZeleni detoks napitak
24. sep.
Dodajte vodu i promešajte dobro zeleni detoks napitak nekoliko sekundi u blenderu. Poslužite detoks napitak ohlađen....
Veganski zeleni kavijarVeganski zeleni kavijar
27. nov.
Isplaknemo amarant, pri čemu je najednostavnije da ga stavimo pod tekuću vodu u sitnnu cediljku. Kuvamo oko 20 minuta u odnosu 3 porcije vode 1 procija amaranta. Isečemo luk na polumesece, a suve začine razmesimo u šolji...
Prženi zeleni paradajzPrženi zeleni paradajz
07. okt.
Narezani zeleni paradajz umočite u pripremljenu smesu i pržite oko 3 minuta sa svake strane. Izvadite na ubrus da se upije višak masnoće i poslužite....
Pasterizovani zeleni paradajzPasterizovani zeleni paradajz
08. okt.
Operite zeleni paradajz, nasecite ga na četvrtine, posolite ga sa malo soli i šećera. Ostavite četvrtine paradajza da odstoje 2 sata. Nakon tog vremena ocedite sok....
Klasični zeleni gaspačoKlasični zeleni gaspačo
19. maj
Ukrasite zeleni gaspačo kašikom kisele pavlake, pospite peršunom i servirajte....
Prolećni zeleni smutiProlećni zeleni smuti
18. april
Listovi sveže zelene salate (200 g) se operu temeljno i ocede se. Iskidaju se na krupne parčiće i stavljaju u blender zajedno sa solju, isečenom jabukom i maslinovim uljem (1 kapika)....
Moj zeleni gaspaćoMoj zeleni gaspaćo
28. jul
Moj zeleni gaspaćo je sjajan rashlađujući predlog za leto!...
Zeleni prolećni tartZeleni prolećni tart
02. jul
Prolećni tart ukrasite sa još svežih zelenih listova i poslužite dok je topao....
Zdrav zeleni smutiZdrav zeleni smuti
10. jun
Zeleni smuti se razređuje kokosovom vodom i ponovo se pasira 15 sekundi....
Zeleni slani štapićiZeleni slani štapići
10. feb.
Rernu zagrejati na 170°C. Spanać blanširati, ocediti i usitnti štapnim mikserom. Od prvih sedam namirnica umesiti glatko testo. razvaljati na debljinu od 5 mm i iseći štapiće dužine 10, a širine 1 cm. Za premazivanje...
Retro zeleni majonezRetro zeleni majonez
21. jul
Počnite da mešate žumanca uz pomoć drvene kašike u jednu stranu, nemojte da stajete. Kap po kap dodajte maslinovo ulje - navedena količina na žumance. Kad se sos zgusne, začinite začinima i ponovo kap po kap dodajte sok...