Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Zlatni brkZlatni brk
18. april
Koristi od zlatnog brka Zlatni brk je popularna kao sobna i dekorativna biljka....
Zlatni napitakZlatni napitak
29. okt.
Začinite začinima, dodajte kurkumu koja daje zlatnu boju. Sipajte u čaše sa poklopcima i slamkama....
Kolač Zlatni mermerKolač Zlatni mermer
03. mart
Kolač Zlatni mermer - je ukusan recept sa bundevom koji je omiljen malima i velikima....
Zlatni kolač sa bundevomZlatni kolač sa bundevom
16. nov.
Pecite oko 30 minuta ili dok kolač ne dobije zlatnu preplanulost i dok čačkalica ne bude suva. Ostavite sa strane da se ohladi oko 15 minuta i nakon toga prebacite kolač iz kalupa na rešetku....
Zlatni kolač sa dunjamaZlatni kolač sa dunjama
24. okt.
1
Ja ovaj raskošni jesenji kolač jaja se mute zajedno sa šećerom dok ne pobeli. U njih se dodaju ulje i kiselo mleko. Nakon mešanje porcija dodaje se prethodno prosejano brašno zajedno sa praškom za pecivo. Smesa se meša...
Praznična torta Zlatni ključPraznična torta Zlatni ključ
20. dec.
Krhka, meka, vlažna, veoma, veoma ukusna, torta Zlatni ključ će impresionirati vaše goste i uštedeti vam vreme za pripremu komplikovanih i napornih poslastica!...
Zlatni kuglof sa čokoladnom glazuromZlatni kuglof sa čokoladnom glazurom
07. sep.
Rerna - 170-180 stepeni Kalup za kuglof - namazan maslacem i posut sa malo brašna Radi se mikserom. U posudi od miksera ili ručnim mikserom umutiti maslac i šećer, dok smesa ne pobeli. Dodati jedno po jedno žumance i...
Zlatni mladi krompirići u rerniZlatni mladi krompirići u rerni
24. jun
1
Poslednjih 10 minuta može da se peče u gril rerni do lepe i blago rumene korice na zlatnom mladom krompiru u rerni....
Vedži zlatni kimbap sa avokadom i spanaćemVedži zlatni kimbap sa avokadom i spanaćem
01. sep.
Neobično ukusan vedži zlatni kimbap sa avokadom i spanaćem!...
Zlatni pečeni krompir sa pečurkama na arapski načinZlatni pečeni krompir sa pečurkama na arapski način
10. maj
Probajte zlatno pečeni krompir sa pečurkama....
Zlatna pravila mešenjaZlatna pravila mešenja
03. avgust
Koric gotovog peciva treba da bude braonkasta ili zlatna. Prijatno mešenje!...
Zlatna pravila zdrave ishraneZlatna pravila zdrave ishrane
18. feb.
1
S vremena na vreme smo skloni da se počastimo većim količinama ili kaloričnijom hranom. To ne znači da ćemo narušiti svoju dijetu. Ako se poštuju određena pravila, možemo da si dozvolimo i po nešto ukusno. Suština zdrave...
Pogledajte zlatna pravila pekara eksperataPogledajte zlatna pravila pekara eksperata
28. feb.
Pečenje hleba, pogačica, slatkiša, sitnih kolača i svih drugih različitih kulinarskih proizvoda, ponekada je potcenjeno od mnogih domaćica. Uprkos tome što u mnogim slučajevima izgleda kao dečja igra, pečenje ima...
Zlatni late - kako se pravi i za šta pomažeZlatni late - kako se pravi i za šta pomaže
01. maj
Koristi konzumacije Zlatnog latea Zlatni late je prava bomba od nutrijenata za vaš organizam....
10 zlatnih pravila za ukusne palačinke10 zlatnih pravila za ukusne palačinke
27. feb.
1. Kada pravite testo za palačinke, obavezno prosejte brašno, kako bi imalo više kiseonika. 2. Jaja mutite žicom ili viljuškom i vodite računa da istovremeno pokupite brašno sa dna i sa zidova posude. 3. Tečne...
Zlatna pravila za prženje u friteziZlatna pravila za prženje u fritezi
25. feb.
1. Važno je da friteza, u kojoj počinjemo prženje, bude dobro održavana; 2. Ulje treba da bude dobrog kvaliteta; 3. Važno je kontrolisati temperaturu pre samog početka prženja. Preporučljivo je da bude između 160...
Zlatna pravila dobrih manira u ishraniZlatna pravila dobrih manira u ishrani
15. jul
U sledećim redovima pogeledajte nekoliko zlatnih pravila manira ishrane: Prilikom sedanja za sto, salveta se stavlja na kolena....
Zlatna pravila za pravljenje turske kafeZlatna pravila za pravljenje turske kafe
17. nov.
Aromatičnu tursku Moka kafu možete pripremiti i kod kuće, poštujući nekoliko sledećih „zlatnih“ pravila. Najčešće je za 1 šolju napitka potrebna jedna puna kašičica fino mlevene kafe i šećera (po želji)....
Koje su to zlatne tehnike za idealno blanširanje?Koje su to zlatne tehnike za idealno blanširanje?
20. jul
Blanširanje je proces kratkotrajne termičke obrade povrća, voća, mesa i drugih namirnica parom ili vrelom vodom. Blanširanje potiče iz Francuske i sama reč blanchir znači prelivanje vrelom vodom. Ova tehnika se koristi da...
Ras el Hanut - zlatna mešavina začina iz severne AfrikeRas el Hanut - zlatna mešavina začina iz severne Afrike
19. nov.
Ras el Hanut je severnoafrička mešavina začina koju u Alžiru, Tunisu i Maroku uglavnom koriste Arapi i Jevreji. Naziv, u prevodu sa arapskog, znači rukovodilac prodavnice i označava mešavinu najboljih začina koje prodavac...
Lek - čudo Zlatno mleko: Kako da ga pripremimo sami?Lek - čudo Zlatno mleko: Kako da ga pripremimo sami?
30. nov.
Zlatna pasta Da bismo pripremili zlatno mleko u domaćim uslovima, potrebno je prvo da pripremimo zlatnu pastu....
Javorov sirup - kap kanadskog zlataJavorov sirup - kap kanadskog zlata
22. maj
Oko 40 litara soka se koristi da se napravi 1 litar zlatne tečnosti, što ga čini izuzetno kaloričnim zaslađivačem....
Himalajska so - belo zlato koje leči više od 20 bolestiHimalajska so - belo zlato koje leči više od 20 bolesti
05. dec.
Ona je bila korišćena od drevnih vremena i nazivana je zlatom....
KarašKaraš
08. avgust
Raste brže od zlatne vrste i može dostići dužinu od 35 - 40 cm. U nekim slučajevima, težina ove ribe može biti preko 1 kg. Zlatni karaš je poznat po bakarnoj ili zlatno - braon boji svojih ljuspi....
Kako se pravi zaprška za janiju?Kako se pravi zaprška za janiju?
08. dec.
Poštujte ove korake, jer ako brašno dodate u već zlatni luk, dok brašno postane zlatno, luk će pregoreti. U ovom slučaju rizikujete da vaša janija bude gorka i neprijatna na miris, a i na boju....