Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zreo pasulj u đuvečariPasulj se natiopi u vrućoj vodi nekoliko sati, dok se ne nabora i upije vodu.
Sipa se voda u šerpu, zajedno sa pasuljem, sačeka se da se stvori pena i da provri i ta voda se baca, a pasulj se procedi i isplakne....
24. dec.
Zreo pasulj sa pečurkamaKuvamo pasulj dok ne bude potpuno gotov.
Kad bude gotovo sipamo izrendan paradajz i posolimo po ukusu. Ostavljamo da se kuva nekoliko minuta. Gotovo jelo treba da bude gusto....
23. mart
Zreo pasulj sa kobasicomKada voda sa pasuljem provri, smanjujemo ringlu na minimum i kuvamo dok pasulj ne omekša - oko sat i po.
Sečemo svo povrće na sitno i sipamo ga u pasulj....
22. jun
Ukusan zreo pasulj u rerniPasulj se stavlja u rernu i peče se na 200 stepeni dok se sos ne zgusne (oko 60 minuta).
Nek vam je ukusan ovaj zreli pasulj u rerni....
19. mart
Postan zreo pasulj u đuvečariOperite pasulj i izbacite zrna koja su isplivala. Stavite ga na vatru u odgovarjauću posudu sa hladnom vodom, koliko da ga pokrije.
Kad voda provri, izbacite je. Pasulj sipajte u đuvečaru....
15. nov.
Zreo pasulj sa svinjskim raguomPasulj stavite u šerpu sa malo vode.
Kad voda provri, ocedite pasulj, operite ga hladnom vodom i stavite u šerpu.
Stavite ragu i ulje 2-3 supene kašike i sipajte oko 2 l hladne vode....
24. april
Zreo pasulj sa mlevenim mesomOcedite skuvani pasulh i dodajete ga u mleveno meso zajedno sa paprikom. Mešate i poklapate posudu. Kuvate jelo na tihoj vatri 30 minuta. Servirate sa prženim krompirom ili krompir pireom....
01. januar
Zreo pasulj u rerni sa zapečenim lukomOčistite, operite i stavite pasulj u hladnu vodum stavite na ringlu i kuvajte 10 minuta....
25. maj
Zreo pasulj sa svinjetinom u đuvečariPospite svinjetinu sa pasuljem peršunom, isečenim na sitno.
Zreo pasulj sa svinjetinom u đuvečari je gotov!...
25. nov.
Zreo pasulj sa kobasicom u šerpiZreli pasulj se natopi uveče u hladnoj vodi. Ujutru se voda zameni novom, stavlja se jedna kašičica sode i pasulj se kuva tako 15 minuta....
22. april
Zreo pasulj sa zapečenim svinjskim rebrimaOperite pasulj, stavite u šerpu da vri sa malo vode, prospite je nakon 10 minuta....
08. feb.
Zreo pasulj sa kobasicom u zemljanoj posudiOperani pasuj prelijte hladnom vodom i kuvajte 30 minuta na vatri. Prospite vodu, sipajte oko 1 litar i 400 ml izvorske vode u glinenu posudu....
24. maj
Zreo pasulj sa svinjetinom u ekspres loncuPržimo kratko i prebacujemo sve u šerpu sa pasuljem. Sipamo oko 2 litre tople vode, posipamo 1 kašičicom soli i kuvamo na tihoj vatri sa poklopcem 30 minuta....
28. januar
Zreo beli pasulj na seoski način sa kobasicomOperemo pasulj i stavljamo ga u vrelu vodu, dodajemo i 1 kašičicu šećera, da se brže skuva....
14. sep.
Beli pasulj u đuvečariU posudi rastvorimo alevu papriku sa malo vrele vode i prelivamo beli pasulj, koliko da ga lepo porike.
Stavljamo poklopac na đuvečaru i stavljamo u rernu.
Pečemo pasulj dok ne bude gotov na 150 stepeni....
27. mart
Pečeni pasulj u đuvečariZa ovaj pasulj u đuvečari sam pasulj namočila u hladnoj vodi preko noći, zatim ga prokuvala i promenila prvu vodu.
Kuvala sam još malo dok se pasulj malo ne skuva....
22. dec.
Šareni pasulj u rerniDobijenu smesu dodajemo u već skuvani pasulj i sve sipamo u duboku tepsiju.
Pasulj pečemo u rerni otprilike 35-40 minuta.
Jelo poslužujemo sa sitno naseckanim peršunom....
23. dec.
Ukusan pasulj u đuvečariPasulj se opere i preliva sa hladnom vodom. Tako se natapa oko šest sati. Nakon toga se voda prosipa, sipa se nova i dodaje se jedna kašičica sode....
26. maj
Prženi pasulj u tiganjuOdmah sipajte proceđeni pasulj i promešajte dobro. Dodajte njegovu sopstvenu čorbu dok pasulj ne bude prekriven njom....
29. maj
Pasulj sa krompiromNakon toga izvadite unutrašnjost i napunite smesom od pasulja.
Po želji možete posuti kačkavaljem i vratiti u rernu na još 10 minuta....
01. nov.
Pasulj iz TrakijeProkuvan pasulj sipajte u đuvečaru - sipajte jedan red pasulja, jedan red proprženog luka, so i alevu papriku. Završite pasuljem bez luka i pospite celerom i nanom.
Sipajte vodu - da pokrije pasulj....
01. okt.
Pasulj sa piletinomDolijte malo vode u kojoj ste skuvali pasulj i poklopite. Ostavite na tihoj vatri da se prodinsta i omekšaju bataci i povrće....
11. april
Pasulj sa ćufticamaU drugom tiganju s malo masnoće ispržite isečeno povrće za pasulj (luk, papriku, šargarepu). Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni.
Sipajte pasulj u posudu za pečenje i u njega dodajte narendan paradajz....
23. mart