Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Zreo pasulj u đuvečariZreo pasulj u đuvečari
24. dec.
Pasulj se natiopi u vrućoj vodi nekoliko sati, dok se ne nabora i upije vodu. Sipa se voda u šerpu, zajedno sa pasuljem, sačeka se da se stvori pena i da provri i ta voda se baca, a pasulj se procedi i isplakne....
Zreo pasulj sa pečurkamaZreo pasulj sa pečurkama
23. mart
Kuvamo pasulj dok ne bude potpuno gotov. Kad bude gotovo sipamo izrendan paradajz i posolimo po ukusu. Ostavljamo da se kuva nekoliko minuta. Gotovo jelo treba da bude gusto....
Zreo pasulj sa kobasicomZreo pasulj sa kobasicom
22. jun
Kada voda sa pasuljem provri, smanjujemo ringlu na minimum i kuvamo dok pasulj ne omekša - oko sat i po. Sečemo svo povrće na sitno i sipamo ga u pasulj....
Ukusan zreo pasulj u rerniUkusan zreo pasulj u rerni
19. mart
Pasulj se stavlja u rernu i peče se na 200 stepeni dok se sos ne zgusne (oko 60 minuta). Nek vam je ukusan ovaj zreli pasulj u rerni....
Postan zreo pasulj u đuvečariPostan zreo pasulj u đuvečari
15. nov.
Operite pasulj i izbacite zrna koja su isplivala. Stavite ga na vatru u odgovarjauću posudu sa hladnom vodom, koliko da ga pokrije. Kad voda provri, izbacite je. Pasulj sipajte u đuvečaru....
Zreo pasulj sa svinjskim raguomZreo pasulj sa svinjskim raguom
24. april
Pasulj stavite u šerpu sa malo vode. Kad voda provri, ocedite pasulj, operite ga hladnom vodom i stavite u šerpu. Stavite ragu i ulje 2-3 supene kašike i sipajte oko 2 l hladne vode....
Zreo pasulj sa mlevenim mesomZreo pasulj sa mlevenim mesom
01. januar
Ocedite skuvani pasulh i dodajete ga u mleveno meso zajedno sa paprikom. Mešate i poklapate posudu. Kuvate jelo na tihoj vatri 30 minuta. Servirate sa prženim krompirom ili krompir pireom....
Zreo pasulj u rerni sa zapečenim lukomZreo pasulj u rerni sa zapečenim lukom
25. maj
Očistite, operite i stavite pasulj u hladnu vodum stavite na ringlu i kuvajte 10 minuta....
Zreo pasulj sa kolenicom u đuvečariZreo pasulj sa kolenicom u đuvečari
25. nov.
Zreo pasulj sa kolenicom u đuvečari je veoma ukusan....
Zreo pasulj sa svinjetinom u đuvečariZreo pasulj sa svinjetinom u đuvečari
25. nov.
Pospite svinjetinu sa pasuljem peršunom, isečenim na sitno. Zreo pasulj sa svinjetinom u đuvečari je gotov!...
Zreo pasulj sa kobasicom u šerpiZreo pasulj sa kobasicom u šerpi
22. april
Zreli pasulj se natopi uveče u hladnoj vodi. Ujutru se voda zameni novom, stavlja se jedna kašičica sode i pasulj se kuva tako 15 minuta....
Zreo pasulj sa zapečenim svinjskim rebrimaZreo pasulj sa zapečenim svinjskim rebrima
08. feb.
Operite pasulj, stavite u šerpu da vri sa malo vode, prospite je nakon 10 minuta....
Zreo pasulj sa kobasicom u zemljanoj posudiZreo pasulj sa kobasicom u zemljanoj posudi
24. maj
Operani pasuj prelijte hladnom vodom i kuvajte 30 minuta na vatri. Prospite vodu, sipajte oko 1 litar i 400 ml izvorske vode u glinenu posudu....
Zreo pasulj sa svinjetinom u ekspres loncuZreo pasulj sa svinjetinom u ekspres loncu
28. januar
Pržimo kratko i prebacujemo sve u šerpu sa pasuljem. Sipamo oko 2 litre tople vode, posipamo 1 kašičicom soli i kuvamo na tihoj vatri sa poklopcem 30 minuta....
Zreo beli pasulj na seoski način sa kobasicomZreo beli pasulj na seoski način sa kobasicom
14. sep.
Operemo pasulj i stavljamo ga u vrelu vodu, dodajemo i 1 kašičicu šećera, da se brže skuva....
Pasulj u kukeruPasulj u kukeru
14. jul
Pasulj u kukeru je gotov....
Beli pasulj u đuvečariBeli pasulj u đuvečari
27. mart
U posudi rastvorimo alevu papriku sa malo vrele vode i prelivamo beli pasulj, koliko da ga lepo porike. Stavljamo poklopac na đuvečaru i stavljamo u rernu. Pečemo pasulj dok ne bude gotov na 150 stepeni....
Pečeni pasulj u đuvečariPečeni pasulj u đuvečari
22. dec.
Za ovaj pasulj u đuvečari sam pasulj namočila u hladnoj vodi preko noći, zatim ga prokuvala i promenila prvu vodu. Kuvala sam još malo dok se pasulj malo ne skuva....
Šareni pasulj u rerniŠareni pasulj u rerni
23. dec.
Dobijenu smesu dodajemo u već skuvani pasulj i sve sipamo u duboku tepsiju. Pasulj pečemo u rerni otprilike 35-40 minuta. Jelo poslužujemo sa sitno naseckanim peršunom....
Ukusan pasulj u đuvečariUkusan pasulj u đuvečari
26. maj
Pasulj se opere i preliva sa hladnom vodom. Tako se natapa oko šest sati. Nakon toga se voda prosipa, sipa se nova i dodaje se jedna kašičica sode....
Prženi pasulj u tiganjuPrženi pasulj u tiganju
29. maj
Odmah sipajte proceđeni pasulj i promešajte dobro. Dodajte njegovu sopstvenu čorbu dok pasulj ne bude prekriven njom....
Pasulj sa krompiromPasulj sa krompirom
01. nov.
Nakon toga izvadite unutrašnjost i napunite smesom od pasulja. Po želji možete posuti kačkavaljem i vratiti u rernu na još 10 minuta....
Pasulj iz TrakijePasulj iz Trakije
01. okt.
Prokuvan pasulj sipajte u đuvečaru - sipajte jedan red pasulja, jedan red proprženog luka, so i alevu papriku. Završite pasuljem bez luka i pospite celerom i nanom. Sipajte vodu - da pokrije pasulj....
Pasulj sa piletinomPasulj sa piletinom
11. april
Dolijte malo vode u kojoj ste skuvali pasulj i poklopite. Ostavite na tihoj vatri da se prodinsta i omekšaju bataci i povrće....
Pasulj sa ćufticamaPasulj sa ćufticama
23. mart
U drugom tiganju s malo masnoće ispržite isečeno povrće za pasulj (luk, papriku, šargarepu). Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni. Sipajte pasulj u posudu za pečenje i u njega dodajte narendan paradajz....