Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Kombuča - čajna pečurka koja je postala kulturaKombuča - čajna pečurka koja je postala kultura
11. januar
1
Početak Kombuča kulture Pre 1960. Kombuča je bila relativno neprimećena u Sjedinjenim Državama....
Kultne špagete sa ćuftama u sosuKultne špagete sa ćuftama u sosu
06. dec.
Testenina sa ćuftama u sosu je možda jedno od najpoznatijih italijanskih jela u inostranstvu, postalo je poznato po veoma romantičnoj sceni iz animiranog filma Sama i skitnica. Sećam se i Lejdi i skitnice u kom dva psa...
AmarantAmarant
05. maj
Istorija amaranta Zemlja odakle nam dolazi ova zrnasta kultura je Južna i Centralna Amerika. Pre nego što je Amerika otkrivena, amarant je bio osnovna kultura koja se gajila od strane meštana....
Kako da kiseli kupus brže bude spreman za upotrebu?Kako da kiseli kupus brže bude spreman za upotrebu?
25. nov.
Ovo će dati podsticaj procesu fermentacije, jer će aktivna kultura sadržati bakterije mlečne kiseline koje će početi da razgrađuju kupus i pretvaraju ga u kiseli kupus....
ProsoProso
30. maj
- Proso i druge zrnaste kulture smanjuju rizik od pojave dijabetesa tipa 2....
Ugljeni hidratiUgljeni hidrati
19. april
Skrob je najpoznatiji oblik i može se naći i u namirnicama kao što su kukuruz, različita semena i zrnaste biljke, od kojih se prave hleb, zrnasta hrana, špagete i neki kolači....
Kotidž sir - sastav i primenaKotidž sir - sastav i primena
04. jun
Kotidž je sveži sir koji ima zrnastu strukturu. On ima mekan i nežan ukus, koji liči na sitan sir. Pravi se od pasterizovanog kravljeg mleka....
Top namirnice za detoksikaciju jetre u kućnim uslovimaTop namirnice za detoksikaciju jetre u kućnim uslovima
25. april
/page pageZrnaste namirnice Zrnaste namirnice poznate su po svojoj hranljivosti i korisne su za poboljšanje celokupnog metabolizma, doprinose boljem radu jetre i smanjuju gustinu tkiva jetre....
Instant kafa - za ili protivInstant kafa - za ili protiv
21. jul
Dodaci mogu biti najrazličitiji, od ljuspica kafe, ovsa, zrnastih kultura, mlevenog žira, veštačkog kofeina, koji u principu nisu štetni za nas, ali jesu štetne arome koje se dodaju ovoj pitkoj i aromatičnoj mešavini....
Kako se kuva crveni pasulj?Kako se kuva crveni pasulj?
14. okt.
Crveni pasulj je jedna od sorti zrnastog povrća. On je savršen proizvod koji je veoma dobar za dijetalnu ishranu i za pripremanje raznovrsnih garnirunga....
Šta je šašhan (shashkhan)?Šta je šašhan (shashkhan)?
07. okt.
Ova vrsta začina može biti važan aspekt tradicije i kulture regiona gde se koristi....
HromHrom
23. maj
Izvori hroma Namirnice koje su dobar izvor hroma su: zelena salata, luk, paradajz, pivski kvasac, ostrige, integralne namirnice, mekinje, zrnaste kulture i krompir....
Da ispečemo semenke suncokretaDa ispečemo semenke suncokreta
20. jun
Ona je treća u svetskoj proizvodnji kulture od koje se pravi ulje, posle soje i uljane repice. Postoji više od 100 sorti suncokreta od kojih je većina divlja....
Koliko kalorija ima u belom pirinču?Koliko kalorija ima u belom pirinču?
13. april
Pirinač je jedna od najstarijih zrnastih kultura, koju ljudi uzgajaju. Čak i danas on je osnovna hrana u mnogim zemljama, među kojima su, naravno, Kina, i druge države u Africi i Aziji....
Gajenje cvekleGajenje cvekle
18. mart
Cvekla je korenoplodna dvogodišnja kultura. Tokom prve godine se javlja koren, a tokom druge i stabiljka sa cvetovima....
Šta je to proteinska glad?Šta je to proteinska glad?
30. jul
Osnovna ideja je da organizam počne da unosi proteine koji da budu nabavljeni iz biljnih kultura, a ne iz životinjskih proizvoda....
Za šta je dobra artičoka?Za šta je dobra artičoka?
07. feb.
Artičoka je veoma drevna kultura koja se prvobitno uzgajala zbog svojih prelepih cvetova koji su ukrašavali domove evropskih kraljeva i plemića....
Šta je starter i za šta se koristi?Šta je starter i za šta se koristi?
30. januar
Starter ili starter kultura u najširem posmu predstavlja kulturu bakterija, koje su koncetrisane u mlečnoj ili drugoj sredini i uz čiju pomoć se obavljaju procesi mlečne fermentacije i zahvaljujući kojima možemo da uživamo...
Pirinač KarnaroliPirinač Karnaroli
03. avgust
Postoje različite klasifikacije u njihovoj pomoći prema kojima se kultura deli prema boji, prema veličini i obliku zrna - prema obradi zrna....
Šta je u stvari kornfleks?Šta je u stvari kornfleks?
14. januar
Kornfleks predstavlja doručak od različitih zrna, pre svega od zrna kukuruza i smatra se da je to prvi industrijski proizvod od zrnastih ili pšeničnih kultura koji se pojavljuje na tržištu....
Da li se kiselo mleko zamrzava?Da li se kiselo mleko zamrzava?
25. jul
Ovo će pomoći u održavanju glatke teksture; - Izbegavajte nemasno ili obrano kiselo mleko: ove vrste kiselog mleka mogu postati zrnaste ili odvojene kada se zamrznu....
Šta treba da znamo o Arborio pirinču?Šta treba da znamo o Arborio pirinču?
05. jun
Ova začuđujuća činjenica čini ovu kulturu jednom od glavnih u kulinarstvu. Kultivisanje je veoma rana pratkika, još 3500 gosina pre nove ere, na današnjem Tajlandu....
Kako da neutralizujemo ljutoKako da neutralizujemo ljuto
22. maj
Kulture koje koriste mnogo ljutih paprika u hrani ukljčuju i mlečne proizvode u recepte, da bi pomogli da krug toplote ne bude topliko intenzivan....
Jela, koja obavezno treba da probate u ŠpanijiJela, koja obavezno treba da probate u Španiji
09. maj
U kastiljanskoj kulturi se zove sopa de ajo i pravi se od španskog hleba, poširanih jaja u pilećem bujonu i šerija. 10....
Kako kuvati amarant?Kako kuvati amarant?
01. mart
Za to su uglavnom krivi konkvistadori, koji su stavili tačku ne samo na posebne rituale koje su Asteci izvodili sa amarantom, već su pokušali da unište i samu kulturu....