Nitrati

Nitrati

0

Nitrati predstavljaju hemijska jedinjenja /soli azotne kiseline/ koja imaju široku primenu u prehrambenoj industriji /kao konzervansi i boje/; u poljoprivredi /za đubrenje sa mineralnim đubrivom/; za proizvodnju...

1

konservansi

Šta koje E znači i koliko je opasno

Šta koje E znači i koliko je opasno

industriji, pakovanim proizvodima od testa, sokovima, pićima. Nisu sve opasne boje dozvoljene u Evropskoj uniji;/page page2. Konzervansi (E200-E299) Opasni su od E232 do E252, i E264; posebno budite oprezni sa E270...

Soja Sos

Soja Sos

fermentišu. Važno je pomenuti da se u pravi soja sos ne dodaju nikakvi veštački pojačivači ukusa ili konzervansi. Boja, slatkoća i glutamat u pravom soja sosu se dobija prirodno od razgradnje proteina i skroba. Umami...

Mleveno meso - bugarska kajma

Mleveno meso - bugarska kajma

većini slučajeva maskiraju nekvalitetno i polu propalo meso. Gotovo mleveno meso često je pomešano sa solju koja deluje kao konzervans. To je najbolje, ali u većinu mlevenog mesa se dodaju konzervansi. Tato uvek meljite...

Kiselo Mleko

Kiselo Mleko

sadrže i druge sastojke kao što su soja, skrob, mleko u prahu, konzervansi za prekid fermentacije, ne mogu se nazvati bugarskim kiselim mlekom. Istorija kiselog mleka Ako treba da zađemo u istoriju kiselog...

Krem Sir

Krem Sir

-32%. 100 g krem sira ima između 450 i 500 kalorija. U sastavu različitih vrsta krem sireva se može naći sitan sir (vurda), kravlji sir, kravlji maslac, so, stabilizator E1422 i konzervansi kod jeftinijih sireva...

Grijer

Grijer

napravio samo jedan kalup ovog švajcarskog sira, potrebno je preko 100 galona mleka. Mleko je nehomogenizovano, nepasterizovano i ne dodaju se konzervansi. Bilo kakvi neprovereni dodaci u procesu proizvodnje su strogo...

Integralni hleb

Integralni hleb

Integralni hleb je jedna od najvrednijih namirnica, ako je napravljen od kvalitetnih sastojaka i ne sadrži suvišne sastojke kao što su to stabilizatori, pojačivači ukusa i arome i konzervansi. U suštini, integralni...

Javorov Sirup

Javorov Sirup

na kraju se tek dobija pravi javorov sirup, ali za samo isparavanje je potrebno dosta vremena. Važno je spomenuti da se u ovaj sirup ne dodaje nikakav šećer, konzervansi, boje ili arome. Prosečno se od 40 l...

Majonez

Majonez

. Majonez iz prodavnica se najčešće proizvodi od jaja u prahu, ne od pravih jaja i dodaje se malo biljne masti ili se pravi i bez nje. Pored toga, da bi se obezbedio duži rok trajanja proizvoda, dodaju se konzervansi...