Trik, pomoću kojeg se kukuruz kuva za samo 8 minuta
Kulinarski Saveti

Trik, pomoću kojeg se kukuruz kuva za samo 8 minuta

Pomoću trika, koji možete videti ove, ćete pripremiti kukuruz za samo 8 minuta, i neće biti potrebno da čekate da biste osetili njegov predivan ukus.

1

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Kulinarski Saveti - Garniri za ražnjićeKulinarski Saveti

Garniri za ražnjiće

02.07.2018

Pre nego šro ispečete sočne ražnjiće na poštilju, treba da razmislite i o garniru. Jer pečeni ražnjić bez garnirunga he kao leto bez hladnog piva.

Kulinarski Saveti - Tajne ukusne salate od krompiraKulinarski Saveti

Tajne ukusne salate od krompira

27.06.2018

Salata od krompira je jedna od najčešćih jela u evropskoj kuhinji. Glavni sastojak jela jeste kuvani krompir, koji se dopunjuje sa drugim namirnicama.

Kulinarski Saveti - Kako se pravi topljeni sir?Kulinarski Saveti

Kako se pravi topljeni sir?

27.06.2018

Da se napravi topljeni sir u kućnim uslovima je veoma jednostavno. Ovakav sir je znatno ukusniji od onog iz prodavnice i ne sadrži hemijske dodatke.

Kulinarski Saveti - Specifičnosti kod pečenja kolačaKulinarski Saveti

Specifičnosti kod pečenja kolača

16.06.2018

Glavni uslov za ukusan kolač jeste testo da bude kvalitetno i vazdušasto, a za to je potrebno da bšarno bude prosejano, da se uklone svi dodaci iz njega i da se obogati kiseonikom.

Kulinarski Saveti - Temperatura serviranja vinaKulinarski Saveti

Temperatura serviranja vina

16.06.2018

Serviranje vina nije velika nauka, osim ako niste pravi manijak na temu modernističke kuhinje. Cilj pravilnog serviranja vina jeste da se sve arome oslobode u čaši, a da se pritom ne poremeti ukus.

Kulinarski Saveti - Kada se alkohol dodaje jelimaKulinarski Saveti

Kada se alkohol dodaje jelima

14.06.2018

Takođe. treba da se slaže sa jelom za koje se koristi. Zlatno je pravilo da šta nam je u čaši, to treba da bude i u tanjiru.

Kulinarski Saveti - Kako da koristite stevijuKulinarski Saveti

Kako da koristite steviju

13.06.2018

Stevija je zamena za šećer i ne sadrži kalorije. Dobija se od istoimene biljke. Stevija je popularna kod ljubitelja zdrave ishrane, kod dijabetičara, jer ne povišava šećer u krvi.