Sačuvajte mirođiju svežom nekoliko meseci bez zamrzavanja
Kulinarski Saveti

Sačuvajte mirođiju svežom nekoliko meseci bez zamrzavanja

0

Imata ili ste kupili mnogo mirođije i želite da je sačuvate svežom? Ne zamrzavajte je! Predlažemo vam jednu ideju za svežu mirođiju bez zamrzavanja, a recept je toliko lak da se napravi.

1

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Kulinarski Saveti - Kako da nam se ne lepi roštiljKulinarski Saveti

Kako da nam se ne lepi roštilj

20.05.20170

Začinjeno i stavljeno na roštilj meso miriše prekrasno, ali kada dođe momenat okretanja, polovina ostaje na roštilju. Žašto se to dešava i kako da ga sprečimo?

Kulinarski Saveti - Finese u pripremi šnicliKulinarski Saveti

Finese u pripremi šnicli

13.05.20170

Priprema ukusnih šnicli je čitava umetnost. Da bi se dobile krhke šnicle koje se tope u ustima, treba da ste upoznati sa umetnošću njihove pripreme.

Kulinarski Saveti - Kako se blanšira krompirKulinarski Saveti

Kako se blanšira krompir

11.05.20170

Krompiri se blanširaju od 5 do 8 minuta. Pri ovom procesu krompiri posvetle i dobiju bolji ukus. Prethodna obrada omogućava brže prženje.

Kulinarski Saveti - Pangasius - najprljavija riba na svetuKulinarski Saveti

Pangasius - najprljavija riba na svetu

11.05.20170

Prema podacima velikih lanaca prehrambenih prodavnica, najprodavanija uvozna riba u prošloj godini je smrznuto file ribe Pangasius. Prirodno stanište ove ribe su vode reke Mekong u Vijetnamu.

Kulinarski Saveti - Kako napraviti vinsko sirće u kućnim uslovimaKulinarski Saveti

Kako napraviti vinsko sirće u kućnim uslovima

09.05.20170

Kako biste pripremili vinsko sirće, treba vam tri litra crnog ili belog vina, osam litara ključale vode, osamsto grama [šećera], deset mililitara vinske kiseline.

Kulinarski Saveti - Kako da napravimo savršene ćufticeKulinarski Saveti

Kako da napravimo savršene ćuftice

08.05.20170

Da biste napravili savršene ćuftice, kupite parče svinjskog i parče telećeg mesa u prodavnici, i sameljite ga na mašini bar tru puta.

Kulinarski Saveti - Kako se prave krutoniKulinarski Saveti

Kako se prave krutoni

06.05.20170

Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je da se nije ubuđao.

Kulinarski Saveti - Tajne ukusnog pasulja, sočiva i leblebijaKulinarski Saveti

Tajne ukusnog pasulja, sočiva i leblebija

05.05.20170

Pre pripremanja pasulja, sočiva i svih vrsta mahunarki dobro je da se natope jednu noć u hladnoj vodi, pri proporciji 1 šolje pasulja na 4 šolje vode.

Kulinarski Saveti - Da napravimo krem za tortuKulinarski Saveti

Da napravimo krem za tortu

05.05.20170

Najlakši način da napravimo tortu u domaćim uslovima je da koristimo gotove kore i da je ukrasimo odgovarajućim kremom. Po želji možemo da napravimo sirup, kojim ćemo preliti koru.

Kulinarski Saveti - Finese pečenja pogačeKulinarski Saveti

Finese pečenja pogače

04.05.20170

Za bi se pogača dobro ispekla, ne otvarajte vrata rerne prvih 20 minuta. Ako volite pogaču sa mekanom koricom, odmah nakon vađenja je pokrijte vlažnom krpom.

Kulinarski Saveti - Tajne meke teletineKulinarski Saveti

Tajne meke teletine

03.05.20170

Teletina može biit jako meka i ukusna, ako poštujete određena pravila pri spremanju. Da dinstana teletina bude još ukusnija, pre njene pripreme, uvaljajte u brašno i pržite dok meso ne porumeni.