Specifičnosti kod spremanja na roštilju
Kulinarski Saveti

Specifičnosti kod spremanja na roštilju

Ako nemate mnogo iskustva u pečenju mesa na roštilju, onda neka vaš izbor bude svinjsko i pileće meso, jer šansa da ne uspete je mnogo mala.

1

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Kulinarski Saveti - Trikovi kod spremanja klenaKulinarski Saveti

Trikovi kod spremanja klena

29.09.2017

Najbolja varijanta za pripremanje klena je da ga ispečete u rerni. Možete da stavite luk, paradajz i da ga ispečete, a druga varijanta je da ga napunite.

Kulinarski Saveti - Spremite školjke na brz i lak načinKulinarski Saveti

Spremite školjke na brz i lak način

23.09.2017

Školjke su odlična varijanta ako želite da spremite nešto za večeru, a da je pritom brzo i lako. One su takođe dobre i kada hoćete da iznenadite goste.

Kulinarski Saveti - Saveti za čišćenje roštiljaKulinarski Saveti

Saveti za čišćenje roštilja

22.09.2017

Ako hoćete da vam roštilj uvek bude čist i da se njime koristite dugo, nakon što ga koristite, neka se ohladi i odmah očistite unutrašnji i spoljašnji deo roštilja.

Kulinarski Saveti - Najbolje marinade za meso i povrćeKulinarski Saveti

Najbolje marinade za meso i povrće

21.09.2017

Meso i povrće bude još ukusnije ako pre termičke obrde bude marinirano. Na taj način ono postaje mekše i aromatičnije.

Kulinarski Saveti - Trikovi koji čine vaša jela ukusnijimKulinarski Saveti

Trikovi koji čine vaša jela ukusnijim

20.09.2017

Poštujte neka pravila, da bi vam jela bila još ukusnija. Da meso u rerni ne bi pregorelo, stavite malu posudu sa vodom da isparava.

Kulinarski Saveti - Kako se čiste škampiKulinarski Saveti

Kako se čiste škampi

20.09.2017

Proces čišćenja počinje tako što im se prvo ukloni glava, tako što prvo jednom rukom uhvatite telo, a drugom rukom glavu škampa. Blagim pokretima gore i dole vucite telo.

Kulinarski Saveti - Kako da blanširate krompirKulinarski Saveti

Kako da blanširate krompir

19.09.2017

Blanširanje krompira ima niz predimstava i ljudi pribegavaju ovom procesu iz različitih razloga. Blanširani krompir čuva boju i kvalitet ukusa i odgovara za zamrzavanje.

Kulinarski Saveti - Top saveti za perfektne palačinkeKulinarski Saveti

Top saveti za perfektne palačinke

18.09.2017

Perfektne palačinke, meke, zlatne boje i poslužene sa omiljenom slatkom ili čokoladom je idealni doručak i desert mnogima. Evo kako da pripremimo upravo takve:

Kulinarski Saveti - Saveti za spremanje marinada za mesoKulinarski Saveti

Saveti za spremanje marinada za meso

18.09.2017

Marinada je tečna smesa koja služi da obogati ukus mesa. Dodavanje šećera u marinade omogućuje stvaranje hrskave karamelizovane korice.

Kulinarski Saveti - Osušite šljive za zimuKulinarski Saveti

Osušite šljive za zimu

18.09.2017

Sušeno voće ima veoma jak ukus, a kad smo kod sušenog voća, šljive spadaju u najomiljenije. Pogledajte dva jednostavna načina, na koje kmožete osušiti ovo korisno i ukusno voće.

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne