Jednostavni trikovi za uštedu u kuhinji
Kulinarski Saveti

Jednostavni trikovi za uštedu u kuhinji

0

Treba da kupujete takvo posuđe, da odgovara veličini vaših ringli. Ako je posuda manja od ringle, sigurno ćete potrošiti više energije nego što vam je potrebno.

1

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Kulinarski Saveti - Detalji pri farbanju jajaKulinarski Saveti

Detalji pri farbanju jaja

01.06.20170

Farbanje jaja je deo Uskršnjih praznika. Jaja se farbaju u četvrtak ili subotu pre Uskrsa. Prvo ofarbano jaje treba da bude crvene boje. Koristite vosak za crtanje, kao i ljuske crnog luka.

Kulinarski Saveti - Kako da nam se ne lepi roštiljKulinarski Saveti

Kako da nam se ne lepi roštilj

20.05.20170

Začinjeno i stavljeno na roštilj meso miriše prekrasno, ali kada dođe momenat okretanja, polovina ostaje na roštilju. Žašto se to dešava i kako da ga sprečimo?

Kulinarski Saveti - Finese u pripremi šnicliKulinarski Saveti

Finese u pripremi šnicli

13.05.20170

Priprema ukusnih šnicli je čitava umetnost. Da bi se dobile krhke šnicle koje se tope u ustima, treba da ste upoznati sa umetnošću njihove pripreme.

Kulinarski Saveti - Kako se blanšira krompirKulinarski Saveti

Kako se blanšira krompir

11.05.20170

Krompiri se blanširaju od 5 do 8 minuta. Pri ovom procesu krompiri posvetle i dobiju bolji ukus. Prethodna obrada omogućava brže prženje.

Kulinarski Saveti - Pangasius - najprljavija riba na svetuKulinarski Saveti

Pangasius - najprljavija riba na svetu

11.05.20170

Prema podacima velikih lanaca prehrambenih prodavnica, najprodavanija uvozna riba u prošloj godini je smrznuto file ribe Pangasius. Prirodno stanište ove ribe su vode reke Mekong u Vijetnamu.

Kulinarski Saveti - Kako napraviti vinsko sirće u kućnim uslovimaKulinarski Saveti

Kako napraviti vinsko sirće u kućnim uslovima

09.05.20170

Kako biste pripremili vinsko sirće, treba vam tri litra crnog ili belog vina, osam litara ključale vode, osamsto grama [šećera], deset mililitara vinske kiseline.

Kulinarski Saveti - Kako da napravimo savršene ćufticeKulinarski Saveti

Kako da napravimo savršene ćuftice

08.05.20170

Da biste napravili savršene ćuftice, kupite parče svinjskog i parče telećeg mesa u prodavnici, i sameljite ga na mašini bar tru puta.

Kulinarski Saveti - Kako se prave krutoniKulinarski Saveti

Kako se prave krutoni

06.05.20170

Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je da se nije ubuđao.

Kulinarski Saveti - Tajne ukusnog pasulja, sočiva i leblebijaKulinarski Saveti

Tajne ukusnog pasulja, sočiva i leblebija

05.05.20170

Pre pripremanja pasulja, sočiva i svih vrsta mahunarki dobro je da se natope jednu noć u hladnoj vodi, pri proporciji 1 šolje pasulja na 4 šolje vode.