Lupina (Vučika)
Mahunarke i žitarice

Lupina (Vučika)

Lupina je velika porodica biljaka, koja obuhvata više od 300 vrsta višegodišnjih biljaka, od kojih je većina divlje. Lupina može da se koristi u kulinarstvu. Koristi i štete od lupine.

1

Mahunarke i žitarice

Mahunarke i žitarice sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta žitarica i mahunarki.
Mahunarke i žitarice - Jasminov PirinačMahunarke i žitarice

Jasminov Pirinač

26.09.2017

Jasminov pirinač ima prijatnu cvetnu aromu, a kada se skuva dobija mekanu i lepljivu strukturu. Mnogo bi pomešali jasminov pirinač sa basmati pirinčem. Neki ljudi upoređuju aromu jasminovog pirinča sa onom od cveta jasmin.

Mahunarke i žitarice - SirakMahunarke i žitarice

Sirak

14.09.2017

Sirak (Sorghum) je vrsta travnate biljke iz porodice žitarica. Sirak je jedna od najstarijih kultivisanih biljaka. Sirak podnosi velike suše.

Mahunarke i žitarice - BulgurMahunarke i žitarice

Bulgur

06.09.2017

Bulgur je vredna zrnasta namirnica. Bulgur se dobija blanširanjem, sušenjem i lomljenjem zrna tvrde ili bele pšenice. Recept za jagnjetinu sa bulgurom i turski pilav. Koristi od bulgura.

Mahunarke i žitarice - PšenicaMahunarke i žitarice

Pšenica

06.09.2017

Pšenica je jedna od najvažnijih kultura u celom svetu. Lignani u integralnim namirnicama i pšenici čuvaju od oboljenja srca. Pšenica smanjuje rizik od dijabetesa i dečije astme. Sastav pšenice.

Mahunarke i žitarice - HeljdaMahunarke i žitarice

Heljda

28.08.2017

Heljda je jedna od najkorisnijih namirnica. Heljda je bogata gvožđem i dobra je zamena za meso. Heljda je dosta popularna među vegetarijancima. Dijeta sa heljdom i pripremanje heljde.

Mahunarke i žitarice - RažMahunarke i žitarice

Raž

20.07.2017

Raž je jedan od žitarica, koje ne treba da nedostaju na našm stolu. Kao i vežina žitarica, tako je i raž dostupan u prodavnicama tokom cele godine. Prednosti i koristi od raža.

Mahunarke i žitarice - PasuljMahunarke i žitarice

Pasulj

13.07.2017

Leblebije, sočivo i pasulj su otkriveni još u egipatskim grobnicama. Pasulj je izuzetno koristan. U svom sastavu ima gotovo čitavu azbuku vitamina. Sastav pasulja. Kuvanje pasulja.

Mahunarke i žitarice - SojaMahunarke i žitarice

Soja

11.07.2017

Proizvodi od soje kao što su tofu, tempeh i sojino mleko su bogati proteinima. Soja je korisna za sprečavanje nekih oboljenja srca i raka. Soja - koristi i čuvanje.

Mahunarke i žitarice - SpeltaMahunarke i žitarice

Spelta

10.07.2017

Spelta je stara vrsta pšenice, kod nas poznata i kao krupnik. Spelta sadrži minimalne količine glutena. Spelta je bogata vitaminima, mineralima i proteinima.

Mahunarke i žitarice - JečamMahunarke i žitarice

Ječam

07.07.2017

Ječam je jako važna kultura, poznata čovečanstvu već 10 000 godina. Ječam sadrži veliku količinu vitamina i korisnih materija. Ječam je jako koristan dijetetski proizvod, koji štiti organizam od naslaga.

Mahunarke i žitarice - OvasMahunarke i žitarice

Ovas

22.06.2017

Postoji veliki broj vrsta namirnica od ovsa, koje koristimo svakodnevno, kao šro su bulgur, ovsene pahuljice, ovseno brašno i ovsene mekinje. Sastav ovsa. Koristi za zdravlje od ovsa.

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne