Leblebija
Mahunarke i žitarice

Leblebija

0

Leblebija je poznata još i kao slanutak, naut, ceci i slani pasulj. Leblebija ima nizak klikemijski indeks i nisko glikemijsko punjenje. Od leblebije se pravi brašno od leblebije, a on je glavni sastojak ukusnog humusa.

1

Mahunarke i žitarice

Mahunarke i žitarice sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta žitarica i mahunarki.
Mahunarke i žitarice - AmarantMahunarke i žitarice

Amarant

05.05.20170

Amarant je drevna zrnasta kultura, koja je usko povezana sa tradicijom inačinom ishrane Asteka. Amarant sadrži veliki broj nezamenljivih aminokiselina. Amarant je koristan za ljude, koji pate od intolerancije na gluten.

Mahunarke i žitarice - KinoaMahunarke i žitarice

Kinoa

30.04.20170

Kinoa nije mnogo poznata u našoj kuhinji, ali je veoma korisna i bogata aminokiselinama. Kinoa pomaže kod migrene i srčanih oboljenja. Kinoa u kulinarstvu. Sastav i koristi od kinoe.

Mahunarke i žitarice - Smeđi pirinačMahunarke i žitarice

Smeđi pirinač

10.04.20170

Smeđi pirinač, ili kako ga većina naziva dijamantom među zrnastim kulturama. Smeđi pirinač je izuzetno ukusan i hranljiv. Smeđi pirinač je korisniji od belog, sadrži veliku količinu vlakana i vitamina B grupe.

Mahunarke i žitarice - SočivoMahunarke i žitarice

Sočivo

12.03.20170

Sočivo je izvor brojnih korisnih materija. Sočivo sadrži purine, sa kojima treba voditi računa. Izbor i čuvanje sočiva.

Mahunarke i žitarice - PirinačMahunarke i žitarice

Pirinač

28.02.20170

Pirinač je jedna od najstarijih kultivisanih namirnica. I do danas pirinač je osnovna namirnica ogromnom delu čovečanstva. On je izvor važnih hranljivih materija i vitamina, koje ga čine vrednom hranljivom namirnicom.

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne