Raž
Mahunarke i žitarice

Raž

0

Raž je jedan od žitarica, koje ne treba da nedostaju na našm stolu. Kao i vežina žitarica, tako je i raž dostupan u prodavnicama tokom cele godine. Prednosti i koristi od raža.

1

Mahunarke i žitarice

Mahunarke i žitarice sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta žitarica i mahunarki.
Mahunarke i žitarice - PasuljMahunarke i žitarice

Pasulj

13.07.20170

Leblebije, sočivo i pasulj su otkriveni još u egipatskim grobnicama. Pasulj je izuzetno koristan. U svom sastavu ima gotovo čitavu azbuku vitamina. Sastav pasulja. Kuvanje pasulja.

Mahunarke i žitarice - SojaMahunarke i žitarice

Soja

11.07.20170

Proizvodi od soje kao što su tofu, tempeh i sojino mleko su bogati proteinima. Soja je korisna za sprečavanje nekih oboljenja srca i raka. Soja - koristi i čuvanje.

Mahunarke i žitarice - SpeltaMahunarke i žitarice

Spelta

10.07.20170

Spelta je stara vrsta pšenice, kod nas poznata i kao krupnik. Spelta sadrži minimalne količine glutena. Spelta je bogata vitaminima, mineralima i proteinima.

Mahunarke i žitarice - JečamMahunarke i žitarice

Ječam

07.07.20170

Ječam je jako važna kultura, poznata čovečanstvu već 10 000 godina. Ječam sadrži veliku količinu vitamina i korisnih materija. Ječam je jako koristan dijetetski proizvod, koji štiti organizam od naslaga.

Mahunarke i žitarice - OvasMahunarke i žitarice

Ovas

22.06.20170

Postoji veliki broj vrsta namirnica od ovsa, koje koristimo svakodnevno, kao šro su bulgur, ovsene pahuljice, ovseno brašno i ovsene mekinje. Sastav ovsa. Koristi za zdravlje od ovsa.

Mahunarke i žitarice - Crni PirinačMahunarke i žitarice

Crni Pirinač

06.06.20170

Crni pirinač /Black rice/ predstavlja žitaricu koja je pripitomljena u Aziji. Iz tog razloga je široko rasprostranjena u kulinarstvu mnogih država kao što su Kina, Japan i Koreja.

Mahunarke i žitarice - KukuruzMahunarke i žitarice

Kukuruz

06.06.20170

Kukuruz je jedna od namirnica, koja se često povezuje sa alergijskim reakcijama. Korisnost i čuvanje kukuruza. Kukuruz održava memoriju pomoću tiamina. Kukuruz čuva od kardio-vaskularnih oboljenja.

Mahunarke i žitarice - SpeltaMahunarke i žitarice

Spelta

01.06.20170

Spelta je jedna od najstarijih namirnica koje čovečanstvo poznaje. Spelta gotovo da ne sadrži gluten. Spelta se koristi za pravljenje brašna i različitih testa. Sastav spelte.

Mahunarke i žitarice - ProsoMahunarke i žitarice

Proso

30.05.20170

Proso spada u žitarice, koje štite srce. Proso smanjuje rizik od dijabetesa 2 i dečije astme, štiti od srčane insufivijencije. Dijeta sa prosom i kuvanje prosa.

Mahunarke i žitarice - SlačicaMahunarke i žitarice

Slačica

25.05.20170

Slačica se koristila još u vreme Pitagore kao medicinska biljka, a ne kulinarska. Još su Rimljani pripremali gorčicu od mlevenog semena slačice. Ulje slačice se dobija presovanjem semena slačice.

Mahunarke i žitarice - LeblebijaMahunarke i žitarice

Leblebija

15.05.20170

Leblebija je poznata još i kao slanutak, naut, ceci i slani pasulj. Leblebija ima nizak klikemijski indeks i nisko glikemijsko punjenje. Od leblebije se pravi brašno od leblebije, a on je glavni sastojak ukusnog humusa.

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne