Salama
Mesa i kobasice

Salama

0

Salama je proizvod od slanog i suvog mesa, koji može da se pripremi od svinjskog, telećeg, goveđeg ili različitih vrsta mešanog mesa. U salame se dodaje dosta sastojaka. Italijanske salame su najpopularnije.

1

Meso i Mesne Prerađevine

Meso i mesne prerađevine sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta mesa i mesnih prerađevina.
Meso i Mesne Prerađevine - Goveđe MesoMesa i kobasice

Goveđe Meso

04.08.20170

Kao namirnica govedina je poznata još od davnina. Goveđe meso je izuzetno bogato gvožđem, vitaminom B12 i brojnim drugim supstancama. Goveđe meso je izuzetan izvor visokokvalitetnog proteina.

Meso i Mesne Prerađevine - SlaninaMesa i kobasice

Slanina

21.07.20170

Slanina predstavlja tradicionalni proizvod životinjskog porekla. Slanina se dobija od potkožne masnoće praseta ili svinje. Slanina je ukusna kao meze, dimljena, začinjena, ali uvek treba da bude slana.

Meso i Mesne Prerađevine - ViršleMesa i kobasice

Viršle

18.07.20170

Viršle su vrsta kratkotrajne kobasice. Viršle se proizvode se od svinjskog, telećeg, pilećeg, ćurećeg mesa ili mešavine. Skoro polovina mase viršli je voda.

Meso i Mesne Prerađevine - PršutaMesa i kobasice

Pršuta

17.07.20170

Pršuta je svetski poznat italijanski delikates. Pršuta je poznata još od najstarijih vremena. Pršuta se priprema od buta specijalno čuvanih i hranjenih svinja.

Meso i Mesne Prerađevine - Mleveno meso - bugarska kajmaMesa i kobasice

Mleveno meso - bugarska kajma

27.06.20170

Ukusno mleveno meso ne treba da bude mnogo masno, ni previše suvo, treba da bude sočno. Mleveno meso je osnovni sastojak brojnih jela. U bugarskoj kuhinji jela sa mlevenim mesom imaju dugogodišnju tradiciju.

Meso i Mesne Prerađevine - Meso JelenaMesa i kobasice

Meso Jelena

05.06.20170

Meso jelena je veoma cenjeno, neverovatno ukusno i hranljivo meso. Meso jelena je bogato purinima. Kuvanje mesa jelena. Koristi i štete od mesa jelena.

Meso i Mesne Prerađevine - ŠunkaMesa i kobasice

Šunka

07.03.20170

Šunka je specijalitet, koji se tredicionalno priprema od usoljenog i sušenog svinjskog mesa od buta ili plećke. Popularna je šunka od mesa jelena. Među najpopularnijim vrstama šunke je pršuta.

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne