Tanini
Minerali

Tanini

0

Tanini su polimerna jedinjenja fenola koja su najviše rasprostranjena u biljkama. Tanini se koriste kao prehrambene boje. Korist od tanina.

1

Minerali

Minerali sa informacijama o njima i njihovoj primeni. Vrste minerala. Svi minerali.
Minerali - VanadijumMinerali

Vanadijum

14.08.20170

Vanadijum je mikromineral koji obezbeđuje i istovremeno poboljšava protok metaboličkih procesa u ljudskom telu. Vanadijum sprečava stvaranje holesterola u krvnim sudovima. Izvori vanadijuma.

Minerali - LikopenMinerali

Likopen

03.08.20170

Likopen igra važnu ulogu u prevenciji ili lečenju tumora kao što je rak dojke, kardiovaskularnih oboljenja, katarakte, raka grlića materice, pluća, pankreasa i prostate.

Minerali - SilicijumMinerali

Silicijum

03.08.20170

Silicijum je, nakon kiseonika, drugi element koji se može sresti na Zemlji. Silicijum je vrlo važan za organizam, i nalazi se u organizmu osnovno u obliku silanata i silicijumske kiseline. Izvori silicijuma. Korist od silicijuma.

Minerali - PolifenoliMinerali

Polifenoli

02.08.20170

Polifenoli štite organizam od štetnog delovanja slobodnih radikala. Polifenola ima u crnom vinu, šumskom voću, zelenom čaju. Polifenoli šrite od raka.

Minerali - KarotenoidiMinerali

Karotenoidi

24.07.20170

Karotenoidi pomažu u borbi protiv raka i koriste se protiv starenja. Karotenoidi su moćan antioksidans, štite ćelije od slobodnih radikala. Karotenoidi - alfa i beta karotin.

Minerali - KazeinMinerali

Kazein

21.07.20170

Kazein je glavni protein u mleku svih sisara. Kazein je pravi, veoma kvalitetan protein, koji se sporo usvaja, a organizam snabbdeva dovoljnim količinama svih nezamenjivih aminokiselina.

Minerali - GlutenMinerali

Gluten

19.07.20170

Gluten je protein, sastavljen os belančevina gliadin i glutenin. Gluten se sadrži u žitnim kulturama - pšenici, raži, ječmu, ovsu i td. , u nekim začinima i sosovima.

Minerali - MelaninMinerali

Melanin

19.07.20170

Melanin predstavlja opšti pojam za grupu pigmentnih supstanci, koje daju braon, tamnu ili crnu boju biljkama, životinjama i ljudima. Melanin se stvara od dve aminokiseline - fenilanin i tirozin. Funkcije melanina.

Minerali - SumporMinerali

Sumpor

13.07.20170

Sumpor je mineral koji ima veoma izraženu mogućnost da stvara kiseline. Sumpor čisti krv. Sumpor je neophodan aktivnim sportistima.

Minerali - ManganMinerali

Mangan

05.07.20170

Nedostatak mangana povezuje se sa mučninama, povraćanjem, osipima kože, gubljenja boje kose, niske nivoe holesterola. Mangan igra važnu ulogu u lečenju dijabetesa, astme, epilepsije i td.

Minerali - EnzimiMinerali

Enzimi

03.07.20170

Veliki unos metaboličkih enzima može da igra važnu ulogu u prevenciji i lečenju brojnih oboljenja. Metabolički i antioksidantni enzimi.

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne