Fosfor
Minerali

Fosfor

0

Fosfor je mineral i važan hranljivi element za rast u razvoj kostiju i mekih tkiva. Nedostatak fosfora, predoyiranje fosforom i primena fosfora.

1

Minerali

Minerali sa informacijama o njima i njihovoj primeni. Vrste minerala. Svi minerali.
Minerali - NatrijumMinerali

Natrijum

20.06.20170

Hemijski element natrijum ima ogroman značaj za regulisanje krvi i kevnog pritiska. Delovanje natrijuma se izražava u regulisanju rada nerava i mišića.

Minerali - PektinMinerali

Pektin

07.06.20170

Pektin je jedna od najkorisnijh materija za organizam čoveka. Pektina ima najviše u citrusnom voću i jabukama. Pektin deluje antibakterijski i vrši detoksikaciju organizma.

Minerali - HromMinerali

Hrom

23.05.20170

Hrom je jedan od minerala, koji imaju ulogu u prevenciji lečenja akni, glaukoma, visokog nivoa holesterola i td. Funkcije hroma. Nedostatak hroma. Izvori hroma u hrani.

Minerali - JodMinerali

Jod

13.05.20170

Jod igra važnu ulogu u prevenciji i lečenju gušavosti, hipertireodizma, hipotireodizma, spontanih pobačaja. Nedostatak joda i namirnica koje sadrže jod. Funkicije štitaste žlezde.

Minerali - CinkMinerali

Cink

11.05.20170

Cink je nezaobilazni mikromineral u namirnicama koje svakodevno unosimo. Cink - funkcije i svojstva. Izvori cinka, korist od cinka.

Minerali - SelenMinerali

Selen

05.05.20170

Da li znate, da mineral selen sprečava stres, pomaže štitastoj žlezdi i koristan je u sprečavanju oboljenja raka. Funkcije i nedostatak selena.

Minerali - KalijumMinerali

Kalijum

03.05.20170

Kalijum, natrijum i hlorid čine porodicu elektrolita minerala. Kalijum je važan za kontrakciju mišića. Izvori kalijuma. Nedostatak kalijuma.

Minerali - ProteiniMinerali

Proteini

20.04.20170

Proteini su veoma važan izvor energije za telo, kada nema ugljenih hidrata i masti. Telo proizvodi nekoliko strukturnih belančevina, kao što su: miozin, aktin, kolagen, elastin i keratin.

Minerali - Ugljeni hidratiMinerali

Ugljeni hidrati

19.04.20170

Ugljeni hidrati su organska jedinjenja, koja imaju važnu biološku funkciju u živim organizmima. U ugljene hidrate spadaju glukoza, fruktoza, saharoza, skrob, celuloza i dr.

Minerali - GvožđeMinerali

Gvožđe

17.04.20170

Gvožđe je od životnog značaja za zdravlje čoveka. Gvožđe se dobija od hemoglobina mioglobin. Deficit i nedostatak gvožđa. Izvori gvožđa i koristi.

Minerali - MagnezijumMinerali

Magnezijum

13.04.20170

Magnezijuma ima najviše u kostima ljudskog tela i u mišićima. Deficit magnezijuma vodi do razređivanja kostiju. Izvori i hrana sa magnezijumom.

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne