Jod
Minerali

Jod

0

Jod igra važnu ulogu u prevenciji i lečenju gušavosti, hipertireodizma, hipotireodizma, spontanih pobačaja. Nedostatak joda i namirnica koje sadrže jod. Funkicije štitaste žlezde.

1

Minerali

Minerali sa informacijama o njima i njihovoj primeni. Vrste minerala. Svi minerali.
Minerali - CinkMinerali

Cink

11.05.20170

Cink je nezaobilazni mikromineral u namirnicama koje svakodevno unosimo. Cink - funkcije i svojstva. Izvori cinka, korist od cinka.

Minerali - SelenMinerali

Selen

05.05.20170

Da li znate, da mineral selen sprečava stres, pomaže štitastoj žlezdi i koristan je u sprečavanju oboljenja raka. Funkcije i nedostatak selena.

Minerali - KalijumMinerali

Kalijum

03.05.20170

Kalijum, natrijum i hlorid čine porodicu elektrolita minerala. Kalijum je važan za kontrakciju mišića. Izvori kalijuma. Nedostatak kalijuma.

Minerali - ProteiniMinerali

Proteini

20.04.20170

Proteini su veoma važan izvor energije za telo, kada nema ugljenih hidrata i masti. Telo proizvodi nekoliko strukturnih belančevina, kao što su: miozin, aktin, kolagen, elastin i keratin.

Minerali - Ugljeni hidratiMinerali

Ugljeni hidrati

19.04.20170

Ugljeni hidrati su organska jedinjenja, koja imaju važnu biološku funkciju u živim organizmima. U ugljene hidrate spadaju glukoza, fruktoza, saharoza, skrob, celuloza i dr.

Minerali - GvožđeMinerali

Gvožđe

17.04.20170

Gvožđe je od životnog značaja za zdravlje čoveka. Gvožđe se dobija od hemoglobina mioglobin. Deficit i nedostatak gvožđa. Izvori gvožđa i koristi.

Minerali - MagnezijumMinerali

Magnezijum

13.04.20170

Magnezijuma ima najviše u kostima ljudskog tela i u mišićima. Deficit magnezijuma vodi do razređivanja kostiju. Izvori i hrana sa magnezijumom.

Minerali - KalcijumMinerali

Kalcijum

03.03.20170

Namirnice bogate kalcijumom, deficit i predoziranje kalcijumom. Element kalcijum ima ulogu u mnogim procesima, vezanim za kosti, uključujući i zgrušavanje krvi, nervne impulse i kontrakcije mišića.

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne