Kondenzovano mleko
Mlečni Proizvodi

Kondenzovano mleko

0

Istorija kondenzovanog mleka je veoma zanimljiva. Pojava kondenzovanog mleka uopšte nije povezana sa nekim kulinarskim ciljem. Kondenzovano mleko se koristi za pripremanje kremova, pudinga i kolača.

1

Mlečni Proizvodi

Mlečni proizvodi sa informacijom o njima, njihovom sastavu i koristi. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih mlečnih proizvoda. Vrste mlečnih proizvoda.
Mlečni Proizvodi - Mleko u prahuMlečni Proizvodi

Mleko u prahu

05.06.20170

Mleko u prahu predstavlja instant materiju, koja kad se rastvori sa toplom vodom postaje zamena za sveže mleko. Sastav mleka u prahu. Tehnologija proizvodnje mleka u prahu.

Mlečni Proizvodi - Kozje mlekoMlečni Proizvodi

Kozje mleko

03.06.20170

Kozje mleko je izvor kalcijuma i triptofana. Ono je dobar izvor proteina, fosfora, riboflavina i kalijuma. Kozje mleko pomaže da se zaštitimo od visokog krvnog pritiska i arteroskleroze.

Mlečni Proizvodi - KačkavaljMlečni Proizvodi

Kačkavalj

01.06.20170

Kačkavalj je omiljeni mlečni proizvod dece i odraslih. Postoji suštinska razlika između balkanskog kačkavalja i žutih sireva, popularnih u Evropi. Vrste kačkavalja. Kulinarska upotreba kačkavalja.

Mlečni Proizvodi - RikotaMlečni Proizvodi

Rikota

11.05.20170

Rikota je tradicionalni italijanski sir, koji se već vekovima proizvodi u Italiji. Rikota se smatra sekundarnim proizvodom u industriji sira. Rikota se koristi za pravljenje ukusnih poslastica.

Mlečni Proizvodi - MaskarponeMlečni Proizvodi

Maskarpone

26.04.20170

Maskarpone - nezamenljiv sastojak većini omiljenog Tiramisua. Čudno to izgledalo ili ne, iako je sir, maskarpone se koristi uglavnom za deserte. Kulinarska upotreba maskarponea.

Mlečni Proizvodi - RokforMlečni Proizvodi

Rokfor

07.03.20170

Rokfor je najpopularniji buđavi sir u celom svetu i često ga nazivaju kraljem svih sireva. Rokfor je i prvi patentirani sir u istoriji sireva. Proizvodnja Rokfora. Primena Rokfora u kulinarstvu

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne