Bivolje Mleko
Mlečni Proizvodi

Bivolje Mleko

0

Bivolje mleko je izuzetno dragocen proizvod, koji ima visoku hranljivu vrednost i korisne sastojke. Bivolje mleko se koristi za pravljenje kačkavalja, sira i kiselog mleka. Bivolje mleko poboljšava zaštitne mehanizme organizma.

1

Mlečni Proizvodi

Mlečni proizvodi sa informacijom o njima, njihovom sastavu i koristi. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih mlečnih proizvoda. Vrste mlečnih proizvoda.
Mlečni Proizvodi - EdamerMlečni Proizvodi

Edamer

16.08.20170

Edamer je, uz Gaudu, jedan od najpopularnijih holandskih sireva. Voljen u celom svetu, Edamer se proizvodi od kombinacije pasterizovanog i ponekad delimično obranog mleka. Edamer ima karakterističnu crvenu voštanu opnu i oslićno se slaže sa voćem.

Mlečni Proizvodi - GrijerMlečni Proizvodi

Grijer

08.08.20170

Grijer je tradicionalni tvrdi švajcarski sir, veoma popularan i voljen u celoj Francuskoj. Karakteriše ga čvrsta masna kora i ima manje rupica nego Ementaler. Grijer je jedan od najboljih sireva za pečenje.

Mlečni Proizvodi - ProvoloneMlečni Proizvodi

Provolone

07.08.20170

Provolone je autentični italijanski sir, koji se proizvodi u oblastima Lombardija i Veneto. Provolone je mekani sir, koji vremenom postaje tvrđi. Provolone je dobar za topljenje.

Mlečni Proizvodi - KefirMlečni Proizvodi

Kefir

04.08.20170

lečni napitak koji se dobija od kefirne ljive poseduje jedinstvena lekovita i osvežavajuća svojstva. Kefir je pun proteinima, lipidima i šećerima. Kefir je poznat i kao tibetanska gljiva.

Mlečni Proizvodi - GorgonzolaMlečni Proizvodi

Gorgonzola

03.08.20170

Gorgonzola je napoznatiji italijanski sir. Gorgonzola ima mekanu strukturu i plavo-zelene žilice od plesni. Gorgonzola se odlično slaže sa crnim vinima i kruškama.

Mlečni Proizvodi - EmentalerMlečni Proizvodi

Ementaler

02.08.20170

Ementaler, poznat i kao Emental, predstavlja tradicionalni švajcarski sir. Ementaler ima žutu bolu, konzistemcija mu je srednje tvrda i ima rupe. Ementaler se koristi za pravljenje fondua.

Mlečni Proizvodi - GaudaMlečni Proizvodi

Gauda

02.08.20170

Gauda je tradicionalni holandski tvrdi sir, koji dolazi iz istoimenog grada u Holandiji. Gauda se proizvodi u velikim pitama i ima tamno žutu boju. Proizvodnja Gaude. Kulinarska upotreba Gaude.

Mlečni Proizvodi - PekorinoMlečni Proizvodi

Pekorino

31.07.20170

Pekorino je tvrdi italijanski sir, koji se proizvodi od ovčijeg mleka. Pekorino je jedan od najstarijih sireva, koji se priozvode u Italiji. Pekorino se proizvodi u nekoliko regija u Italiji.

Mlečni Proizvodi - Kravlje MlekoMlečni Proizvodi

Kravlje Mleko

20.07.20170

Svuda u svetu e može naići na kravlje mleko, da mu čak nikakav opis i ne treba. Ono je osnovni element naše ishrane, bilo da se dodaje integralnom doručku ili se samo hladno pije u šolji. Sveže mleko je dostupno u raznim oblicima, čija masnoća varir.

Mlečni Proizvodi - RakletMlečni Proizvodi

Raklet

20.07.20170

Raklet /raclette/ je švajcarski polutvrdi kravlji sir. Raklet se koristi za pripremu istoimenog ukusnog jela. Raklet se konzumira dobro ispečen ili rastopljen, jer u sirovom stanju ima još miris. Ra

Mlečni Proizvodi - ParmezanMlečni Proizvodi

Parmezan

18.07.20170

Parmezan ili Parmigiano-Reggiano je tvrdi italijanski sir, poznat u celom svetu. Prema legendi, prva pita Parmezana napravljena je negde u srednjem veku. Pripremanje Parmezana.

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne