Korisni saveti za domaćice početnice

1 od 4 Fotografije
Kako da odmrznemo meso?
Kada se sporije vrši odmrzavanje, onda meso manje gubi hranljive materije. Najbolje je da to uradimo u frižideru, stavljajući meso u pokrivenu posudu ili činiju.

Tako se ledeni kristali tope sporo i deo vlage se apsorbuje od strane mišičnih vlakana, koji u velikom stepenu oporavljaju svoje osobine. Ako je potrebno brzo odmrzavanje, meso se ostavlja na sobnoj temperaturi na 2-3 sata. Izbegavajte odmrzavanje sa toplom vodom ili na toplom mestu.

Evo nekoliko korisnih saveta prilikom kuvanja, korisnih za početnice, koje tek treba da savladaju finese kulinarske umetnosti.

Da li znate da će žilavo meso postati mekše, ako u vodu dodate 2-3 kašike sirćeta. Meso starijih životinja će omekšati, ako ga pre kuvanja potopimo na nekoliko sati u smesu od sirćeta i ulja.

U galeriji gore možete videti i druge korisne savete.

Komentari

Pošalji
5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Povezani recepti