Saveti za savršenu salatu

1 od 5 Fotografije
grčka salata

Jedva da postoji čovek koji seda za sto bez salate. One su idealan dodatak svakom jelu.

Najčešće spremamo salatu sa povrćem. Ono treba da bude veoma dobro oprano.

Da bi salata bila sveža i ukusna, trebalo bi da se pravi neposredno pre serviranja.

Ako se ostavi da odstoji, onda je dobro da je prekrijete vlažnom krpom i ostavite na hladnom mestu.

Namirnice bi trebalo da budu lagano ohlađene.

Kada pripremate salatu najbolje je da radite sa drvenim ili plastičnim priborom.

Obavezno pre pripreme držite namirnice u frižideru i držite ih odvojene. Time će se izbeći mešanje aroma.

Izbegavajte da mešate salatu. Svaki kontakt s vazduhom uništava njene ukusne osobine.

Ako želite da bude još ukusnija - dodajte sos. Možete da napravite i domaći sa kiselim mlekom, lukom, peršunom.

Ne preterujte sa začinima, zato što će oni takođe uništiti ukus salate. Dobro promešajte sos pre nego što ga pomešate sa salatom.

Izbegavajte da stavljate voće. Mešanje sokova voća i povrća dovešće do metalnog ukusa.

Kada pripremate tople salate, pomešajte začine najranije 45 minuta pre serviranja.

Komentari

Pošalji
5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Povezani recepti