Namirnice kojima ćete olakšati svaki bol

1 od 4 Fotografije

Cimet


Anti-inflamatorna svojstva cimeta su poznata iz davnina. Moderna istraživanja potvrđuju da je bogat jedinjenjima koje se bore protiv bakterija, pomažu kontrolisanje šećera u krvi i funkcije mozga.

Aromatični začin se može konzumirati kao dodatak kiselom mleku, smutiju i čak dnevnoj dozi kafe.

Bol je normalan proces u telu koji ima za cilj da vam kaže da nešto nije u redu i da bi trebalo da preduzmete nešto. Bol je direktna posledica zapaljenja tkiva i zglobova, koje se javlja kada telo sretne sa bakterijama, virusima i dr.

Koliko i da je prirodan ovaj proces, bol je veoma neprijatno osećanje, sprečava normalan ritam života i izlaže telo stresu. Ovo vas primorava da pređete na režim zaštite.

Ali pre nego što posegnete za lekovima protiv bolova i antiinflamatornim pilulama koje se tako široko reklamiraju, zašto ne pokušate da se borite protiv upale i boli prirodom i hranom.

Dokazano je da mnoge namirnice sadrže anti-inflamatorne sastojke kojima se prirodno može smanjiti bol, otok ili edem, dok istovremeno poboljšavaju odbrambene mehanizme organizma i štite ga od gomile bolesti. O kojim namirnicama je reč pogledajte u galeriji gore.

Komentari

Pošalji
3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Povezani recepti