Otkrijte koja je najveća greška pri pripremi šnicli na roštilju

Šnicle na roštilju

Meso pripremljeno na roštilju je naiconalno jelo, duboko ukorenjeno na našim prostorima i znamo da ne postoji slavlje na kome neće biti mesa na našoj trpezi. Zbog činjenice da se šnicle na roštilju lako spremaju, svako je sklon da misli kako je pravi majstor u tome. Roštiljanje, kao i svaki drugi aspekt kulinarstva, ima svojih specifičnosti koje treba savladati, kako bi čovek sebe mogao nazvati majstorem.

Eksperti u ovoj oblasti kažu da svako ko odluči da pripremi šnicle na roštilju pravi jednu veliku grešku. Prema njihovom mišljenu niko ne zna kako se šnicle spremaju pravilno i svako misli da je već majstor u tome.

Na prvom mestu je temperatura pri pripremi, koja ne treba da bude previsoka, jer ukusan saft iz mesa ispari, pa ono postaje suvo i žilavo.

Druga osnovna greška je u tome što kuvari dok spremaju meso na roštilju, stalno ga bodu i okreću, ne bi li proverili da li se unutra ispeklo. Mesto treba pustiti. Na normalnoj temperaturi se meso peče 10 minuta sa jedne, ali i sa druge strane. takođe treba voditi računa da je vatra svuda ravnomerna.

Šnicle

Međutim, najveća greška je ta što se šnicle, čim stignu, odmah seku. To dosta utiče na ukus jela. Najispravnije je da meso odstoji 5 do 10 minuta u zatvorenoj posudi.

Kada ste pustili da mesto odstoji, saft mesa ostaje u njemu, a to čini da šnicla bude mnogo ukusnija i sočnija. Čim se odmah iseče, saft izlazi iz mesa i to utiče da mu se ukus promeni.

Druga veoma važna specifičnost je način čuvanja mesa. Pre svega ga izvadite iz frižidera i vodite računa da to bude najmanje pola sata pre spremanja. Šnicle treba da odstoje na sobnoj temperaturi, pre nego što ih stavite na roštilj. Bilo bi dobro da izaberete meko meso. Ne bi bilo loše da to bude meso od bifteka ili kontra filea, koji su takođe pogodni za pripremu u tiganju.

Roštilj

Dodatna stvar za perfektne šnicle je i da ih stavite u zatvorenu posudu, gde će biti nakon pečenja zajedno sa nekoliko čenova belog luka, majčinom dušicom i oko 50 g maslaca. Pre nego što ih poslužite, prodrmajte posudu, kako bi se začini svuda ravnomerno rasporedili.

Komentari

Pošalji
3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Povezani recepti