Namirnice koje razređuju krv

Bademi

Paradajz štiti od nastanka trombova u kardiovaskularnom sistemu. On, kao i aspirin, pomaže za razređivanje krvi.

Pečurke razređuju krv i smanjuju nivo lošeg holesterola. Drugi proizvodi, koji razređuju krv, su beli luk, riblje ulje, crna zova.

Razređivanje krvi se dešava na račun taurina u proizvodima. On stabilizuje krvni pritisak. Taurin se može naći u morskoj ribi i darovima mora.

Orasi i bademi isto pomažu za razređivanje krvi. Jedite po jednu kašiku ovog orašastog voća, da biste izbegli probleme.

Dinja, grejpfrut, crvena paprika, trešnje i višnje takođe razređuju krv. Ovo svojstvo ima i biljka ginko biloba, pa zato redovno pijte čaj od nje.

Možete takođe pripremiti napitak od 50 g suvih listova ginko bilobe, prelivenih sa 0.5 l votke. Nakon dva nedelje, pijte po jednu kašičicu, tri puna dnevno, pre obroka, i tako jedan mesec.

Trešnje

Ostali proizvodi koji razređuju krv su crna čokolada, limun, crvena cvekla, kakao, kafa i suncokret.

Svaki dan pijte sok od pomorandže za razređivanje krvi. Imajte u vidu da se sok od pomorandže ne preporučuje kod čira i gastritisa.

Cimet, đumbir, zeleni čaj i pšenične klice takođe razređuju krv. Da bi pripremili pšenične klice, operite ih 24 h pre pripreme.

Nakon toga ih prelijte vodom, tako da prekrijete sva zrna skoro do vrha. Ostavite ih na toplom mestu, i čim se pojave zrna, gotova su za konzumaciju.

Da se zaštite od trombova, smanjite konzumaciju namirnica koje povećavaju zgrušavanje krvi - to su kopriva, banane, heljda, peršun, korijander, mirođija, spanać, kupus i šipurak.

Komentari

Pošalji
5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: