Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Top 18 namirnica kojima ćete ubrzati metabolizam

Top 18 namirnica kojima ćete ubrzati metabolizam

ZoriZori
Guru
228213
2 od 18 Fotografije

2. Zeleni čaj


Zelečni čaj je odličan da ubrzate metabolizam, posebno ako ste na dijeti za mršavljenje. To je tako jer sadrži prirodno jedinjenje, tzv, epigalokahetin galat (EGCG). Prema mnogim ispitivanjima, ova materija deaktivira oksidanse u organizmu, pre nego što oni uopšte oštete ćelije. Ispitivanja su pokazala da visok sadržaj EGCG i polifenola čini zeleni čaj moćnim antiupalnim sredstvom, tako da ga pijte redovno i brzo ćete prmetiti rezultate.

Gledajte na ove namirnice kao na malu tajnu Petra Pana. Otrkili smo fontanu mladosti - i to u vašoj kuhinji.

Iako naučnici još nisu otkrili kako da preobrate proces starenja, ali su otkrili kako možemo živeti duže i da izgledamo mlađe. I tajna je u hrani.

Namirnice, koje sadrže velike količine antioksidanasa, imaju antiupalno dejstvo i hranljive materije, koje pomažu u razgradnji masti, mogu da spreče razna oboljenja, uključujući i gojaznost i da vrate metabolizam u pravilan rad.

Da vam metabolizam bude brz i da držite kilažu u normali, uključite u vašu ishranu ove zdrave namirnice, koje smo vam predstavili u galeriji iznad.

Nažalost, omega-3 kiseline su osetljive na termičku obradu, pa se lako i gube. To znači da je korisna riba kada je živa. Ako ne volite živu ribu, onda je poželjnije da je pečete ili kuvate nego da je pržite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji