Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Koje vrste ribe se mogu spremati na pari

Koje vrste ribe se mogu spremati na pari

Maria SimovaMaria Simova
Autor
218332
Bakalar

Riba bi trebalo da se konzumira makar jednom nedeljno, jer je bogata omega-3 masnim kiselinama, koje su veoma važne za ljudski organizam.

To se pamti još iz vrtića i zato se neke tradicije treba držati. Da biste ispunili jelovnik korisnim ručkom ili večerom, poslužite se receptima za jela sa ribom na pari.

Ona je korisnija od pržene i kuvane, budući da sadrži više korisnih materija.

Za spremanje ribe na pari se moge koristiti gotovo sve vrste morske ribe i slatkovodne ribe. To znači da biste uspešno spremili: atlantski bakalar, morski i rečni grgeč, morski bakalar, skuša, losos, oslić, trlja, iverak.

Za dinstanje možete koristiti svežu ili zamrznutu ribu. Ali obratite pažnju da je za zamrznutu ribu potrebno više vremena, oko 10-15 minuta više od onog navedenog u receptu.

Da li je riba gotova, to se proverava nožem. Nakon što se riba probode, treba da izađe providan sok, a meso da se dobro deli od kosti.

Pre nego što spremate na pari, riba treba da bude dobro posoljena i ukiseljena, jer će u suprotnom izgubiti oblik i raspašće se. Ako riba izgleda sveže, marinirajte je pre spremanja u soja sosu, sirćetu, maslinovom ulju i omiljenim začinima. Prelijte je belim vinom.

File od ribe se najbrže priprema na pari, ali i cela riba bude ukusna. Umesto vode, možete koristiti bujon od glave, kostiju i peraja ribe.

Da biste ga napravili, glavu (bez škrga), kosti i peraja veoma dobro operite i kuvajte 40-50 minuta sa lukom, peršunom ili omiljenim začinima. Procedite bujon i spremite vašu ribu na pari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji