Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kako da začinite šnicle

Kako da začinite šnicle

Nadejda NedevaNadejda Nedeva
Džedaj
2007
Marinada za šnicle

Zajedno sa ćevapima i ćuftama, šnicle spadaju u najrasprostranjenije jelo od mesa na Balkanu. One se nalaze u jelovnicima širom sveta, a razlikuju se samo po načinu spremanja.

Svako zna da koliko god da je meso sveže i da izgleda tako, ono se ipak ne može staviti direktno na roštilj, u gril tiganj ili u rernu, a da se ne marinira ili da se začini. Šnicle treba obavezno začiniti pa je zato potrebno da naučimo koji začini idu uz šnicle i kako im možemo pridodati bolju aromu.

1. Varijanta

Izlupajte šnicle, premažite ih sa malo ulja i posipajte so preko i biber po želji. Kada se tako začine, možete ih staviti na roštilj ili u gril tiganj.

2. Varijanta

Napravite marinadu od soka od kiselih krastavčića, sitno iseckanog luka i nekoliko čenova belog luka. šnicle ostavite u marinadi na nekoliko sati, pa ih izvadite i posipajte solju i biberom. Ovaj recept je dobar i za šnicle na roštilju ili u šnicle gril tiganju.

Šnicle na roštilju

3. Varijanta

Šnicle izlupajte drvenim čekićem i dodajte im so i biber. U posebnoj posudi pomešajte senf, ulje, iseckan beli luk, majonez i paradajz pire ili kečap. Šnicle dobijenom smesom dobro premažite sa obe strane i možete ih onda ispeći u rerni zajedno sa malo piva ili vode.

4. Varijanta

Šnicle posolite i pobiberite, pa ih stavite u đuvečaru. Dodajte nekoliko zrna pimenta, 2 čena neoljuštenog belog luka i 2 lovorova lista. Sve prelijte sa 300 ml piva i pecite dok meso ne bude gotovo.

5. Varijanta

Pileće šnicle premažite otopljenim maslacem, alevom paprikom, solju i biberom. Stavite u đuvečaru i sipajte malo vode. Kada tečnost ispari i kada su šnicle još malo pa gotove, napravite smesu od 200 g kisele pavlake sa pola kantice kiselog mleka, pa prelijte njome. Na kraju posipajte ruzmarin.

6. Varijanta

Ako želite da vam šnicle budu pikantnije, onda možete za marinadu koristiti sok iz tegle od ljutih paprika, ali bolje meso osušite nakon što je bilo potopljeno oko sat vremena, da ne bi bilo previše ljuto. Zatim ga posolite i spremno je kako za roštilj, tako i za pečenje u rerni. Ako izaberete drugu opciju, dodajte i malo vode ili piva.

Ako želite perfektne šnicle, predlažemo vam da koristite recepte Šnicle iz rerne, Pileće šnicle na roštilju, Šnicle sa vinom, Teleće šnicle u tiganju, Šnicle sa belim vinom, Ramstek, Svinjski kotleti na roštilju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest