Kako da spremite ukusne pileće trtice

1 od 4 Fotografije
Pileće trtice

Sočne, ukusne i tope se u ustima - omiljeni recepti uz pivo tokom vrućih letnjih meseci jestu ove pileće trtice, koje se baš ovako spremaju:

Pileće trtice sa medom i senfom

500 g očišćenih pilećih trtica, 2 kašike meda 1 kašika senfa, 1 šoljica piva, so, biber po želji

Način pripreme: Pomešajte sve za marinadu, dok ne dobijete homogenu smesu, isipajte je preko trtica i sipajte u činiju, pokrijte folijom i stavite u frižider na 6 sati, a s vremena na vreme prodrmajte činiju.

Mogu se spremiti na nekoliko načina:

1. Ražnjići sa trticama na roštilju - nanižite trtice na ražnjić i pecite na roštilju, a povremeno ih mažite marinadom.

2. Pržene trtice - isipajte trtice u zagrejanom ulju i pržite dok ne budu gotove.

3. Pečene - stavite u tavu i pecite dok ne budu gotove.

Drugi omuljeni recept je onaj koji kombinuje trtice sa krompirom, koji se topi u ustima, i ukusnim mlečnim sosom.

Pileće trtice sa svežim krompirom i mlečnim sosom

1 kg svežeg sitnog krompira, 500 g očišćenih trtica, 1 šargarepa, 1 kašičica aleve apprike, 1 veza mirođije, 150 g kiselog mleka sa visokim procentom masti, 100 g majoneza, 1 kašika senfa, nekoliko struka svežeg belog luka, biber, so, ulje

Način pripreme: Operite i isecite krompir na pola, šargarepu na kolutove, mirođiju - sitno. U tavu stavite trtice, krompir, šargarepu i začine po želji i pecite dok ne budu gotove. Poslužite sa sosom od kiselog mleka, senfa, majoneza, soli, mirođije i belog luka.

Komentari

Pošalji
4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Povezani recepti