Čokolada
Hranljive Namirnice

Čokolada

0

Čokolada je ukusan proizvod od fermentisanih, ispečenih i mlevenih semenki kakaovog drveta. Kalorije u čokoladi i korist od čokolade. Dijeta sa čokoladom i vrste čokolade.

1

Hranljive Namirnice

Hranljive namirnice sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta hranljivih namirnica. Primena pojedinih hranljivih namirnica.
Hranljive Namirnice - KuskusHranljive Namirnice

Kuskus

21.08.20170

Kuskus je iskonska hrana plemena Berberi. Kuskus je testenina, koja se pravi od pšeničnog griza ili krupno mlevene tvrde pšenice. Sastav kuskusa. Kulinarska upotreba kuskusa.

Hranljive Namirnice - Kikiriki PuterHranljive Namirnice

Kikiriki Puter

21.08.20170

Iako na puter od kikirikija mnogi gledaju sa nevericom, ovaj kvalitetan proizvod od fino mlevenog kikirikija je izvor velikog broja korisnih materija, a i dobra je dopuna kvalitetnom režimu ishrane. Puter od kikirikija (Peanut butter) se dobija od pečenog

Hranljive Namirnice - LanHranljive Namirnice

Lan

21.08.20170

Lan je jedna od najranije kultivisanih biljnih kultura na zemlji. Laneno seme je veoma bogato Omega-3 masnim kiselinama. Lan i njegovi proizvodi se veoma korisni za zdravlje čoveka.

Hranljive Namirnice - MajonezHranljive Namirnice

Majonez

16.08.20170

Majonez je jedan od najzniverzalnijih soseva u svetskom kulinarstvu. Majonez se priprema od ulja i žumanca, zajedno sa sokom od limuna. Koristi i štete od majoneza. Pripremanje majoneza.

Hranljive Namirnice - KafaHranljive Namirnice

Kafa

03.08.20170

Prvi podaci o kafi su stari oko 1000 godina, a kafa kao tonizirajuća i korisna namirnica je poznata još vekovima unazad. Do danas je kafa sačuvala svoje mesto kao najpoznatiji i najviše konzumiran napitak, dok su prednosti i mane ovog napitka tema raznih

Hranljive Namirnice - Smeđi ŠećerHranljive Namirnice

Smeđi Šećer

31.07.20170

Smeđi šećer je sve popularniji među ljudima koji se zdravije hrane. Smeđi šećer je odlična alternativa belom šećeru i različitim zaslađivačima.

Hranljive Namirnice - MarcipanHranljive Namirnice

Marcipan

28.07.20170

Marcipan predstavlja svetski poznat slatkiš, koji se proizvodi od sirove marcipanske mase i šećera. Marcipan se najčešće pravi od mlevenog badema. Marcipan se koristi za ukrašavanje torti, kolača i različitih slatkiša.

Hranljive Namirnice - Soja SosHranljive Namirnice

Soja Sos

27.07.20170

Soja sos se dobija od smese zrna soje i pšenice, koja fermentišu skoro godinu dana. Na tržištu se može naći jeftin i nekvalitetan soja sos sa opasnim konzervansima. Sastav soja sosa.

Hranljive Namirnice - ŽumancaHranljive Namirnice

Žumanca

26.07.20170

Žumanca fantastično dopunjavaju dnevnu ishranu. Konzumiranje žumanaca 2-3 puta nedeljno može da doprinese vašem dobrom zdravstvenom stanju. Žumanci mogu da sadrže salmonelu.

Hranljive Namirnice - Šećer u PrahuHranljive Namirnice

Šećer u Prahu

20.07.20170

Šećer u prahu je mehanički samleven beli rafinisani šećer. U pripremi se ne primenjuje tretiranje hemijskim sastojcima. Cena mu je viša od cene kristal šećera.

Hranljive Namirnice - Kukuruzno brašnoHranljive Namirnice

Kukuruzno brašno

20.07.20170

Kukuruzno brašno je namirnica, koja se koristi u kuhinjama brojnih zemalja. Kukuruzno brašno se koristi u Severnoj Americi, Južnoj Americi, Evropi, Africi i Istočnoj Aziji. Kukuruzno brašno se bori protiv visokog pritiska.

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne