Ulje Slačice
Hranljive Namirnice

Ulje Slačice

Ulje slačice je specifična masnoća, koja se dobija presovanjem semenki slačice. Veoma uspešno se koristi u kulinarstvu, a u isto vreme je veoma korisno za zdravlje.

1

Hranljive Namirnice

Hranljive namirnice sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta hranljivih namirnica. Primena pojedinih hranljivih namirnica.
Hranljive Namirnice - KornfleksHranljive Namirnice

Kornfleks

04.12.2017

Kornfleks je užina od žitarica za neposredno konzumiranje. Po pravilo, kornfleks se priprema od kukuruznih zrna sa različitim dodacima, vitaminima i mineralima. Sastav kornfleksa. Recepti sa kornfleksom.

Hranljive Namirnice - Pirinčano SirćeHranljive Namirnice

Pirinčano Sirće

03.12.2017

Pirinačno sirće se koristi kao začin za različite vrste jela, najviše za sveže salate. Pirinčano sirće se pravi od fermentisanog pirinča ili pirinčanog vina i veoma je popularno u Kini, Japanu, Koreji i Vijetnamu. Pirinčano sirće ima antibakterijska svojs

Hranljive Namirnice - PropolisHranljive Namirnice

Propolis

03.12.2017

Propolis predstavlja mešavinu smole, voska i polena cvetova ili pupoljaka biljaka. Lekovita svojstva propolisa poznata su čovečanstvu još od davnina. Prpolis pomaže kod ginekoloških problema, jača prostatu.

Hranljive Namirnice - Palmin šećerHranljive Namirnice

Palmin šećer

30.11.2017

Palmin šećer je prirodni zaslađivač, koji se dobija od cvetova šećerne palme. Palmin šećer je dobro poznat meštanima Kambodže, Indonezije, Šri Lanke, Malezije i Vijetnama, a na naše tržište se palmin šećer tek nedavno pojavio. Pre nego što se detalj

Hranljive Namirnice - ArarutaHranljive Namirnice

Araruta

28.11.2017

Araruta je vrsta višegodišnje biljke, čiji se koreni koriste za ishranu i kao dodatak različitim lekovima. Araruta potiče iz tropskih delova Južne Amerike. Araruta u kulinatsrvu.

Hranljive Namirnice - Palmino UljeHranljive Namirnice

Palmino Ulje

27.11.2017

Palmino ulje ima široku primenu u prehrambenoj proizvodnji. Palmino ulje ima brojne kvalitete. Koristi i štete od palminog ulja.

Hranljive Namirnice - UljeHranljive Namirnice

Ulje

13.11.2017

Ulje ili biljno ulje je najpopularnije i najčešće korišćeno ulje na našim prostorima. Upotreba ulja ima i pozitivne i negativne strane, sa kojima je preporučljivo da se čovek dobro upozna, posebno ako je reč o svakodnevnoj konzumaciji. Postoji suncokreto

Hranljive Namirnice - Šećerna trskaHranljive Namirnice

Šećerna trska

11.10.2017

Šećerna trska je jedna od najranije kultivisanih biljaka. Šećerna trska se koristi za dobijanje šećera, osim toga primenjuje se u kozmetici i proizvodnji parfema. Šećerna trska se koristi za proizvodnju biogoriva.

Hranljive Namirnice - FruktozaHranljive Namirnice

Fruktoza

05.10.2017

Fruktoza predstavlja ugljeni hidrat sa slatkim ukusom. Prema fizičkim pokazateljima fruktoza liči na glukozu. Fruktoze ima u voću, zaslađenim sokovima, slatkišima i td.

Hranljive Namirnice - AgavaHranljive Namirnice

Agava

27.09.2017

Agava predstavlja biljki koja po spoljašnjem izgledu podseća na kaktus. Raste u divljoj pustuši centralne i južna Amerike, a najpopularnija upotreba joj je za pravljenje svetski poznate tekile. Iako mnogo liči agava nije kaktus i nema ništa zajedničko

Hranljive Namirnice - Kokosovo mlekoHranljive Namirnice

Kokosovo mleko

27.09.2017

Kokosovo mleko je egzotičan proizvod, koji se dobija od mesnatog dela dobro uzrelih kokosovih oraha. Ne treba da se meša sa kokosovom vodom u unutrašnjosti oraha. Kokosovo mleko je odli

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne