Vorčester sos
Hranljive Namirnice

Vorčester sos

0

Vorčester sos je lagano ljut, slatko-kiseli fermentisan englenski sos. Vorčester sos se tradicionalno pripremao od sirća, ribe, šećera i začina. Vorčester sos odgovara za salate, sosove, paštete i majoneze.

1

Hranljive Namirnice

Hranljive namirnice sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta hranljivih namirnica. Primena pojedinih hranljivih namirnica.
Hranljive Namirnice - TofuHranljive Namirnice

Tofu

21.06.20170

Tofu je veoma hranljiva namirnica, bogata proteinima, napravljena od presečenog sojinog mleka. Korist od tofua. Izbot i čuvanje tofua. Istorija tofua.

Hranljive Namirnice - SkrobHranljive Namirnice

Skrob

20.06.20170

Skrob predstavlja skrobna zrna koja su izvučena iz tkiva krompira ili zrnastih kultura. Skrob se u trgovačkim mrežama može naći i u obliku krema. Skroba ima najviše u krompiru i žitaricama.

Hranljive Namirnice - GrizHranljive Namirnice

Griz

20.06.20170

Griz je cenjena hranljiva namirnica, koja se dobija od pšenice ili kukuruza. Sitni griz je materijal za pravljenje raznih vrsta testenina, kremova, sosova i kolača. Sastav i kulinarska primena griza.

Hranljive Namirnice - Zeleni čajHranljive Namirnice

Zeleni čaj

17.06.20170

Zeleni čaj, poznat još i kao kineski čaj, jedan je od najrasprostarnjenijih toplih napitaka na svetu. Mršavljenje sa zelenim čajem. Korisne materije u zelenom čaju. Koristi za zdravlje od zelenog čaja.

Hranljive Namirnice - MedHranljive Namirnice

Med

12.06.20170

Brojna istraživanja potvrđuju, da je korist od meda za čovekovo zdravlje ogromna. Pčelinji med se dobija od nekoliko vrsta medonosnih pčela. Med pomaže protiv zatvora.

Hranljive Namirnice - Maslinovo uljeHranljive Namirnice

Maslinovo ulje

09.06.20170

Malinovo ulje, naročito hladno ceđeno, je najkorisnija masnoća. Konzumiranje maslinovog ulja nas čuva od brojnih teških oboljenja, čuva zdravlje i produžava život. Vrste maslinovog ulja i koristi od maslinovog ulja.

Hranljive Namirnice - Crni čajHranljive Namirnice

Crni čaj

03.06.20170

Ako ne znate ništa o crnom čaju, niste jedini. Crni čaj smanjuje nivo kortizola u krvi i deluje umirujuće. Konzumiranje crnog čaja ima brojne terapeutske prednosti.

Hranljive Namirnice - Himalajska soHranljive Namirnice

Himalajska so

03.06.20170

Himalajska so se često naziva belo zlato zbog neospornih koristi za zdravlje. Himalajska so može da se koristi kao stona so. Himalajska so poboljšava metabolizam, stimuliše aktivnost nervnih ćelija.

Hranljive Namirnice - TahiniHranljive Namirnice

Tahini

02.06.20170

Postoje 2 osnovne vrste tahinija - od ljuštenog i neoljuštenog susama, ali tahini se može praviti od oraha, semenki suncokreta i td. Tahini je izuzetno korisna hrana, koje se ne treba lišavati.

Hranljive Namirnice - JufkaHranljive Namirnice

Jufka

01.06.20170

Jufka je proizvod od testa koji se dobija od suvih kora testa. Na sreću, danas u prodavnicama možemo kupiti domaću jufku, sa njenim poznatim i gotovo nepromenjenim ukusom. Vrste jufke.

Hranljive Namirnice - Balzamiko sirćeHranljive Namirnice

Balzamiko sirće

25.05.20170

Balzamiko sirće zauzima glavno mesto među najcenjenijim i najskupljim proizvodima u svetu. Balzamiko sirće daje neverovatan ukus jelu. Balzamiko sirće ulazi u sastav mnogih dijeta za mršavljenje.